Μάθετε τί λέει το Κοράνι για τους Έλληνες!

«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ' επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).
Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ...
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail [email protected]
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος » (English is a Hellenic Dialect)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΙΚΗ ΧΩΡΑ ,ΕΝΝΟΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟ 615 μΧ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ.ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΙΚΟΥΝ[ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ] ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ?ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΟΥΣΟΠΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ .ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟ 615μΧ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]