Η ΔΕΗ ξεκίνησε τις απειλές – Στο στόχαστρο μονογονεϊκή οικογένεια με διαβητικό παιδί

Έκκληση με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη απευθύνει ο
Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών, για μονογονεϊκή οικογένεια, που έχει στη φροντίδα της παιδί με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και απειλείται με διακοπή ρεύματος.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών: «Μία εβδομάδα πριν τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη -Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία- μία μονογονεϊκή οικογένεια στην Ερυθραία που φροντίζει παιδί με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, απειλείται με διακοπή ρεύματος.

Η μητέρα που μετά από χρόνια ανεργίας προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στο Δήμο Κηφισιάς, απειλούμενη να ενταχθεί ξανά στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας, ζει με το πενιχρό ποσό των περίπου 460 περίπου και το προνοιακό επίδομα που δικαιούται το παιδί.

Οικογένεια πτωχευμένη λόγω της κρίσης προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς τα κοινωνικά επιδόματα και οικονομικές πολιτικές που σχεδιάζονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας ή τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε αναπηρίας, λαμβάνοντας στα περίφημα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα επιδόματα αναπηρίας δεν μπορούν να βοηθήσουν τους φτωχότερους των φτωχών να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Η μητέρα που έχει στη φροντίδα της εκτός από την 9άχρονη διαβητική και την αδελφή της άτομο με ψυχική πάθηση δεν ζητάει ελεημοσύνη. Ζητάει απλά και ταπεινά η ΔΕΗ να ρυθμίσει το χρέος της σύμφωνα με την ικανότητα της να ανταποκριθεί στις μηνιαίες δόσεις και στην κατάθεση προκαταβολής σε ποσό που έχει την δυνατότητα να καταθέσει.

Η ΔΕΗ στην παρούσα στιγμή ζητάει από την μητέρα να καταθέσει ως προκαταβολή το ποσό των 1150€, Είναι εμφανές ότι μία οικογένεια με τεράστια οικονομικά προβλήματα αδυνατεί να καταθέσει αυτό το ποσό».

loading...