ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΝΕΣΑΙ…..ΔΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ!!!

γραφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης
«ΜΙΚΡΑΝ, ΜΙΚΡΑΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΨΥΧΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙ ΜΑΖΑΙ, ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑΡΔΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΑΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΦΟΥΣ».
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ : «Εις Ανδρέαν Κάλβον»

Νομοτελειακή συνέπεια και απόρροια μιας εποχής, στην οποία πρωταγωνιστούν πολλές, δυστυχώς, υπερτιμημένες οντότητες, ήτοι οι συνήθεις καρπαζοεισπράκτορες του δημόσιου βίου, οι ψεύτες και οι λοιποί, ιδιοτελείς ανεπάγγελτοι λαοσωτήρες, «περιτρίμματα» μιας άλλης ξεπερασμένης πολιτικής εποχής, με αστεία καθεστωτική, πατερναλιστική και δεσποτική συμπεριφορά!!!! Αυτό, άλλωστε, αντανακλά, η περιρρέουσα, αποπνικτική, μίζερη, κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα της εποχής!!!


Να γιατί, σήμερα, την εποχή της πανθομολογούμενης διάρρηξης της βάσης εμπιστοσύνης έναντι των πολιτικών θεσμών, την εποχή της κρίσης αντιπροσώπευσης και της άνευ όρων κατάρρευσης των κοινωνικών δομών, η προάσπιση των αρχών της δημοκρατίας, η υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και, η βαθιά ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής νοοτροπίας-κουλτούρας των πολιτών, συνιστούν ένα από τα κατ’ εξοχή. κύρια αιτήματα της εποχής. Σε κάθε περίπτωση, η θωράκιση της δημοκρατίας και η λειτουργία του πολιτεύματος, αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες και όχι μόνο, το πολιτικό προσωπικό!!! Άλλωστε, αξιοπρεπής, ενεργός πολίτης δε γεννιέσαι, γίνεσαι!!!

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός - Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. https://www.facebook.com/metopo/posts/1500481996635611

  Την νομική δέσμευση ενώπιον του ελληνικού λαού ψήφισαν οι σύνεδροι του 5ου Συνέδριου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο κλείσιμο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, σε περίπτωση που εκλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία.
  Στην ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους αναφέρεται «Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες «μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής», εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του Ε.ΠΑ.Μ., που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης».
  Παράλληλα η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.

  https://www.youtube.com/watch?v=DoCM37o0VtE&feature=em-uploademail

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]