Μας διαφημίζουν ξανά τα άδεια ράφια στα βρετανικά σούπερ μάρκετ και μιλούν για μεγάλη κρίση – Τι θέλουν να προκαλέσουν;

Νέα πρωτοσέλιδα που προβληματίζουν.

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν μείνει άδεια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα το πρωί, ενώ εκατομμύρια καταναλωτές ισχυρίζονται ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν βασικά τρόφιμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς η κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας της Βρετανίας συνεχίζεται.

Οι φωτογραφίες δείχνουν διαδρόμους σε ορισμένα σούπερ μάρκετ που έχουν ήδη αδειάσει μερικώς ή εξ ολοκλήρου από κρέας, φρούτα και κατεψυγμένα προϊόντα, καθώς οι πελάτες εθεάθησαν να σπρώχνουν καρότσια φορτωμένα με ρολά τουαλέτας και μπουκάλια νερού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) 1 στους 6 Βρετανούς δεν μπόρεσε να αγοράσει βασικά είδη διατροφής το τελευταίο δεκαπενθήμερο, κάτι που λογίζεται πως αποτέλεσμα της «φρενίτιδας» που επικράτησε αυτές τις μέρες στα σούπερ μάρκετ.

Για να…διασφαλίσουν το…χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τις 25 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές έχουν ήδη κάνει κράτηση στα κουτιά παράδοσης για τα Χριστούγεννα, ενώ ένας στους τρεις αγοραστές έχει αρχίσει να προμηθεύεται τρόφιμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια πως ο στρατός πέρα από την αγορά καυσίμων θα μείνει στους δρόμους για να διασφαλίσει τον σωστό ανεφοδιασμό των καταστημάτων μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οι παρακάτω εικόνες έχουν γίνει πρωτοσέλιδο σε κορυφαία βρετανικά ΜΜΕ, όπως είναι η Daily Mail, ωστόσο δεν αποτυπώνουν εξ ολοκλήρου την εικόνα σε όλη τη Μ.Βρετανία, όπου δεν έχουν αναφερθεί τόσο γενικευμένα προβλήματα στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων τροφίμων.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις εικόνες που είδαμε τις περασμένες ημέρες στα πρατήρια καυσίμων (Δείτε ΕΔΩ), γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο «βομβαρδισμός» τέτοιων δημοσιευμάτων.

Υπάρχει όντως κρίση και σοβαρό πρόβλημα εν όψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου στον ανεφοδιασμό τροφίμων και καυσίμων κι αν όχι, τότε ποιός ο λόγος πρόκλησης πανικού μαζικά σε πολίτες;

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη διαφημίζονται οι…απεγνωσμένες επιδρομές Βρετανών καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για κάποιου είδους πείραμα ή για προειδοποιητικές εικόνες;





(αρχική φωτο: photo screenshot)

loading...