Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ – Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

 ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ, ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΦΑΣΙΣΜΟ

Αναδημοσιεύουμε εδώ το κείμενο της «συνέλευσης ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης», επειδή βρίσκουμε ότι εκφράζει ξεκάθαρη στάση ενάντια στην κοινοβουλευτική δικτατορία που μας έχει επιβληθεί.

 Σε αυτό το καθεστώς, όπου η βιοπολιτική επιβάλλει τους δικούς της όρους «ελευθερίας», δεν χωρούν αμφιβολίες, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για μη αναστρέψιμες καταστροφές στο άμεσο μέλλον.

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο τα δυτικά κράτη, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας και εργαλειοποιώντας τον κορωνοϊό, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση διαρκούς έκτακτης ανάγκης και επιδίδονται σε έναν «διαγωνισμό» αυταρχικότητας.

Οι ηγέτες ανά τον κόσμο σπεύδουν να αναγγείλουν τα «νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας», συχνά μάλιστα μέσα από δακρύβρεχτα, δήθεν απολογητικά λογύδρια για να μας πείσουν ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει άλλη επιλογή πέρα από την επιβολή σκληρών μέτρων. 

Κι ενώ κάποιος θα περίμενε να ακούσει για προσλήψεις γιατρών, ενίσχυση των εργαστηρίων και των συστημάτων υγείας, των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αντ’ αυτού προχωρούν στην ενίσχυση των ΜΜΕ, της αστυνομίας και του στρατού. 

Δισεκατομμύρια ξοδεύονται για την αγορά όπλων, τις προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και τον χρηματισμό του μηχανισμού προπαγάνδας (ΜΜΕ) και μια σειρά από παράλογες, χωρίς καμία υγειονομική σκοπιμότητα, απαγορεύσεις επιβάλλονται και στριμώχνουν την καθημερινότητά μας σε έξι νούμερα. 

Με την απειλή υψηλών προστίμων για όποιον δεν πειθαρχεί, επιβάλλεται ο εγκλεισμός στο σπίτι και έξοδος από αυτό μόνο με την άδεια του κράτους με εξευτελιστικά sms και βεβαιώσεις μετακίνησης, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την λήξη του εργασιακού ωραρίου καθώς και των μετακινήσεων από τόπο σε τόπο, η απαγόρευση των κοινωνικών συναθροίσεων σε σπίτια και δημόσιους χώρους και η απαγόρευση των πολιτικών συγκεντρώσεων.

 Και φυσικά η μάσκα, το πλέον αναγκαίο «υγειονομικό» αξεσουάρ, γίνεται υποχρεωτική ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν κάποιος κυκλοφορεί μόνος του σε έναν άδειο δρόμο.

Το σκληρό lockdown παρουσιάζεται ως η μόνη σωτήρια λύση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, να τεθεί υπό έλεγχο η μετάδοση του ιού και να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία. Τότε γιατί μας λένε ότι τα κρούσματα συνέχισαν να αυξάνονται και το ΕΣΥ βρίσκεται διαρκώς υπό τον φόβο της κατάρρευσης; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...