Ερχεται «φορτωμένος» ο Τσίπρας να υπερασπιστεί αύριο στη Bουλή τον Πολάκη – Τι φοβάται ο πρώην πρωθυπουργός

Θα οξύνει τους τόνους απέναντι στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, τις προσεχείς ημέρες, τόσο για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, επειδή πιστεύει ότι συγκεντρώνει εξουσίες γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού, όσο και για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη που έχει ζητήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οπως είναι ήδη γνωστό, με οκτώ ψήφους υπέρ και δύο κατά η Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής ζήτησε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια που θα συνέλθει στις 31 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη. Η εισήγηση αφορά τις δύο δικογραφίες για την ηχογράφηση Στουρνάρα και για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του και να ισχύσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε!

Τι φοβάται ο Τσίπρας

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θα καθυστερήσει τις διακοπές του για να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια της βουλής και να υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη ενώ θα μιλήσει κατά της άρσης ασυλίας του. Στόχος του πρώην πρωθυπουργού είναι να στείλει σαφές µήνυµα προς το Μαξίµου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι στη στρατηγική των πολιτικών διώξεων µέσω της παράκαµψης του νόµου περί ευθύνης υπουργών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πιστεύει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα σηκώσει τους τόνους και θα καταδείξει την προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης να σύρει τους αντιπάλους της στη ∆ικαιοσύνη, παραβαίνοντας τη νοµοθεσία και τον Κανονισµό της Βουλής. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η νέα κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας χαρακτηρίζεται από διάθεση ρεβανσισµού και εξόντωσης των αντιπάλων της. «Ο χειρισµός που επεφύλαξε η ΝΔ στην υπόθεση Πολάκη δείχνει πολιτικό ρεβανσισµό» δήλωσε ο τοµεάρχης Οικονοµίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στο ραδιόφωνο Νews 247, σχολιάζοντας πως «ο Παύλος Πολάκης τα έβαλε µε τα µεγάλα συµφέροντα που λυµαίνονταν τον χώρο της Υγείας για χρόνια, που είχαν ανοίξει τις µασέλες και κατάπιναν τεράστιες δηµόσιες χρηµατοδοτήσεις».

Πώς είχε καταγράψει κρυφά τον Στουρνάρα ο Πολάκης
Ας επισημανθούν ωστόσο δύο πράγματα: Πρώτον, ότι ο Παύλος Πολάκης, ως υπουργός Υγείας είχε προχωρήσει προ μηνών σε μια αδιανόητη κίνηση – που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εμφανώς ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ για το καταναλωτικό δάνειο 100 000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και… μαγνητοφώνησε τον διάλογο. Στη συνέχεια… διένειμε τον ακριβή διάλογο στο Documento. Μάλιστα ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του έγραψε ότι «επιβεβαιώνει πλήρως» τον δημοσιευμένο διάλογο.

Πολάκης: «Σε ηχογραφώ» -Στουρνάρας: «Εγώ δεν σας ηχογραφώ»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης, ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι τον ηχογραφεί: «Σε γράφω, όπως με γράφεις κι εσύ». «Εγώ δεν σας γράφω πάντως» του απάντησε ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος δεν έδωσε την ρητή του συναίνεση ούτε για την ηχογράφηση, ούτε – πολύ περισσότερο – την δημοσιοποίηση μέρους ή όλου της συνομιλίας τους. Οπως πληροφορήθηκε τότε το iefimerida.gr ο κεντρικός τραπεζίτης ενημέρωσε για το περιστατικό την ΕΚΤ.

Και δεύτερον, ας σημειωθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση κατήγγειλε συστηματικά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο τώρα θέλει να εφαρμοστεί στην περίπτωση Πολάκη ώστε να μην αρθεί η ασυλία του! Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης αποκαλούσε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον πιο βρώμικο που έχει ψηφιστεί! Η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αποκαλούσαν υποτιμητικά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών «νόμο Βενιζέλου», ζητούσαν την κατάργησή του, αλλά τώρα θέλουν ξανά να εφαρμοστεί. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη βουλή «Του «κατάπτυστου» νόμου που δήθεν εισήγαγα εγώ και τώρα ζητούν συνεχώς, τα τελευταία πέντε χρόνια, την εφαρμογή του, προκειμένου να κρυφτούν πίσω από αυτόν, για θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δική τους λογική για το τι σημαίνει πράξη «κατά την άσκηση» των καθηκόντων. Καταθέτω στα πρακτικά πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα με δέκα τουλάχιστον περιπτώσεις τέτοιας συμπεριφοράς υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Αυτό που φοβάται ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας αποτελεί προαναγγελία για τις προθέσεις της απέναντι σε πρώην υπουργούς της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουµουνδούρου υπάρχουν σαφείς υπόνοιες ότι επίκεινται «πολιτικές διώξεις» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των αντιπάλων της που θα επικεντρωθούν τόσο σε συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης (π.χ. Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) και του κρατικού μηχανισμού ελέγχου (π.χ. την Μαρία Παπασπύρου, γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης), όσο και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, π.χ. για το θέµα της µήνυσης Σαµαρά προς το πρόσωπό του.

Αύριο λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του Παύλου Πολάκη και θα καταγγείλει ρεβανσισμό από την νέα κυβέρνηση. Ο δε Παύλος Πολάκης, ο οποίος παλιά φώναζε για την διαλεύκανση σκανδάλων και έχει πει το αμίμητο «πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές», στην προκειμένη περίπτωση έχει ζητήσει να εξεταστούν οι υποθέσεις του με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που προβλέπει σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής και όχι άρση ασυλίας.

loading...

2 thoughts on “Ερχεται «φορτωμένος» ο Τσίπρας να υπερασπιστεί αύριο στη Bουλή τον Πολάκη – Τι φοβάται ο πρώην πρωθυπουργός

  1. Ο ξωφλημένος που πάει να υπερασπιστεί τον γιδοβοσκό. Τρέμε νδ…!

  2. Ναι ερχεται κουναμενος σειναμενος αρχιδι9α φορτωμενος για να πουτσιστηριξει την λιγδα! που καταντησε το δημοκρατικο τοξο!! ααα χα χα χααααααα

Comments are closed.