Το δηλητήριο του χρυσού σκορπιού: Το υπερπολύτιμο υγρό που κάνει πάνω από 8 εκατ. το λίτρο – Βίντεο

 Το τσίμπημα του χρυσού σκορπιού, γνωστού και ως Deathstalker (θανάσιμος διώκτης), μπορεί να αποβεί μοιραίο, αλλά το δηλητήριο αυτού του πολύ επικίνδυνου εντόμου είναι πραγματικά πολύτιμο.

Ένα λίτρο από το δηλητήριο του χρυσού σκορπιού κοστίζει περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια (περίπου 8,2 εκατ. ευρώ).

Πέρα από τις πολύτιμες ιδιότητές του, το πολύτιμο δηλητήριο είναι και πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί.

Οι σκορπιοί, ουσιαστικά, «αρμέγονται» με το χέρι και, με κάθε σκορπιό να παράγει το περισσότερο δύο μόλις μιλιγκράμ δηλητηρίου κάθε φορά.

Με άλλα λόγια, με 130 δολάρια μπορείς να αποκτήσεις μια σταγόνα δηλητηρίου μικρότερη από έναν κόκκο ζάχαρης και μάλιστα πρέπει να μπεις σε λίστα αναμονής για να το παραλάβεις.

Κάνοντας τα μαθηματικά, ένας σκορπιός πρέπει να αρμεχτεί πάνω από 700 χιλ. φορές ή να αρμεχτούν πάνω από 700 χιλ. σκορπιοί για να εξαχθεί ένα λίτρο δηλητηρίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πολύτιμο αλλά θανατηφόρο δηλητήριο είναι πιθανότερο να σκοτώσει ένα μικρό παιδί ή έναν ενήλικα παρά έναν υγιή ενήλικα.

Όμως, είναι αλήθεια ότι το τσίμπημα ενός χρυσού σκορπιού είναι περίπου 100 φορές πιο επώδυνο από το τσίμπημα μέλισσας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δηλητήριο του χρυσού σκορπιού αποτελεί πολύτιμο συστατικό για κάποιες καινοτόμες ιατρικές θεραπείες και πρωτοποριακά φάρμακα, μεταξύ άλλων και για τη μάχη με τον καρκίνο.

Για παράδειγμα, από τις πρωτεΐνες που περιέχει, η χλωροτοξίνη χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση καρκινικών κυττάρων στον εγκέφαλο, αποτρέποντας την ανάπτυξή τους, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει τα υγιή νευρικά και μυϊκά κύτταρα.

Δείτε το βίντεο:

loading...