Γιατί ο Χριστός έμεινε 6 ώρες επάνω στο Σταυρό;

Την Μεγάλη Πέμπτη όπως διαβάζουμε και στον Συναξαριστή της Εκκλησίας μας, τελούμε τη μνήμη του Μυστικού Δείπνου, τον Νιπτήρα, την προσευχή του Χριστού και την προδοσία του Ιούδα. Για ποιο λόγο όμως ενώ η Σταύρωση του Χριστού έγινε την Μεγάλη Παρασκευή στις εκκλησίες γίνεται η Σταύρωση το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης;

Ο Μυστικός Δείπνος έγινε την Μεγάλη Πέμπτη, που σημαίνει ότι μέχρι και τότε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ακόμα είναι ελεύθερος. Ακόμα και μετά τον Μυστικό Δείπνο πηγαίνοντας στη Γεθσημανή για προσευχή, μέχρι και εκείνη την ώρα είναι ελεύθερος. Μετά ακολουθεί η προδοσία του Ιούδα στον κήπο της Γεσθημανής και η σύλληψη του Ιησού.

Ο Χριστός καταδικάζεται σε θάνατο το πρωί της Παρασκευής και η Σταύρωσή Του γίνεται σύμφωνα με τα Ευαγγέλια που διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη στις 9 το πρωί. Άρον, άρον σταύρωσον Αυτόν. Γρήγορα, γρήγορα διότι η επόμενη ημέρα ήταν η ημέρα του Σαββάτου. Ο Χριστός μένει επάνω στον Σταυρό για 6 ώρες, όπου γίνονται κάποια γεγονότα σε αυτό το διάστημα τα οποία δεν έγιναν τυχαία.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...