ΝΑΤΟ: Στις 6 Φεβρουαρίου η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της «μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι «στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία» – Αποκαλεί τη χώρα ως «μελλοντική Βόρεια Μακεδονία» – Ντιμιτρόφ : Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον
Στις 6 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ τη συγκεκριμένη ημέρα «θα γράψουμε ιστορία». Όπως έγραψε, «οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ».

Αναλυτικά, ο κ. Στόλτενμπεργκ έγραψε στο twitter:

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ».


On 6 February we will write history: Allies will sign the accession protocol with the future Republic of North Macedonia together with FM @Dimitrov_Nikola.

192 people are talking about this

Στην Ελλάδα, το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή τη Δευτέρα.

Ντιμιτρόφ: Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον

«Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον, προωθώντας την σταθερότητα και τις κοινές αξίες στα Βαλκάνια και πέρα από αυτά. Περιμέναμε για μια γενιά. Αλλά όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όσο μεγαλύτερες οι προκλήσεις τόσο πιο εντυπωσιακή η επιτυχία», έγραψε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ στο λογαριασμό του στο twitter.


loading...