ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 63Η ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΥΣΤΟΚΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ‘ΜΥΑΛΩΝ’ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)

 Από τους 10 ‘μαθλητές’ που πέτυχαν τέλειο σκορ (42/42) στη διοργάνωση που διεξήχθη μεταξύ 6-16 Ιουλίου 2022 στο Όσλο της Νορβηγίας οι έξι ήταν όλα τα μέλη της κινέζικης ομάδας, που φυσικά ήρθε πρώτη ακολουθούμενη κατά σειρά από τις Ν. Κορέα, ΗΠΑ (τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι Κινέζοι), Βιετνάμ, Ρουμανία, Ταϊλάνδη, Γερμανία, Ιράν, Ιαπωνία και Ισραήλ σε ισοβαθμία με Ιταλία.

Στην πραγματικότητα δεύτερη θα ερχόταν η Ρωσία, αλλά καθώς της απαγορεύτηκε η συμμετοχή οι μαθητές της χώρας συμμετείχαν σαν ανεξάρτητοι (ανάμεσά τους και η Γκάλια Σαραφετντίνοβα που είναι η δεύτερη κοπέλα από το 1959 που ξεκίνησε ο θεσμός, η οποία πέτυχε τέλειο σκορ).

Η ελληνική ομάδα κατακτώντας 2 αργυρά μετάλλια, 3 χάλκινα και 1 εύφημο μνεία έκανε την 2η καλύτερή της εμφάνιση από το 1975 που συμμετέχει στο θεσμό.

Έτσι βρέθηκε στην 26η θέση ανάμεσα σε 104 χώρες (μαζί με Τουρκία και Αρμενία) και στην 6η θέση των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προηγούμενη των περισσότερων μεγάλων κι ανεπτυγμένων μελών της (Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Φινλανδία (το εκπαιδευτικό σύστημα της οποίας αποτελεί σημείο αναφοράς) βρέθηκε στην 62η θέση της κατάταξης.

Αξίζει να μνημονεύσουμε ότι επί 589 συμμετεχόντων η σειρά των εκπροσώπων της χώρας μας ήταν:

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Β ́ Λυκείου (Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου Δράμας) 84

ΛΙΑΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β ́ Λυκείου (Εκπ/ρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης) 112

ΛΙΓΝΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ Α ́ Λυκείου (Εκπ/ρια Η Ελληνική Παιδεία) 146

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Β ́ ΛΥΚΕΙΟΥ (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου) 146

ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ́ Λυκείου (Δωδωναία Εκπ/ρια Ιωαννίνων) 146

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ́ Λυκείου (Εκπ/ρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης) 314

https://enimerotikosympliroma.blogspot.com/

loading...