Άρειος Πάγος: Πρόταση να κριθεί αντισυνταγματικό το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Πρόταση να κριθεί αντισυνταγματικό το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος 40092/2012 για το Επικουρικό Κεφάλαιο ασφαλιστικών εταιρειών,
από το οποίο αποζημιώνονται συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων, έγινε σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.
Εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθετήσει τις εισηγήσεις περί αντισυνταγματικότητας και εκδώσει απόφαση κατά του ανώτατου πλαφόν τότε οι συγγενείς των θυμάτων τροχαίων θα αποζημιώνονται με μεγαλύτερα ποσά.
Το ανώτατο πλαφόν στο "Επικουρικό Κεφάλαιο" τέθηκε με τον νόμο 4092/2012 λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς παρουσίασε έλλειμμα 700 εκατομμυρίων ευρώ και τέθηκε ζήτημα βιωσιμότητας του.
Υπενθυμίζεται πως το Δ´ Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντισυνταγματικές.Αντίθετα, η μειοψηφία είχε κρίνει συνταγματικές τις διατάξεις του εν λόγω νόμου γιατί το Επικουρικό Κεφάλαιο επιτελεί λειτουργία δημοσίου συμφέροντος και τυχόν παύση της λειτουργίας του θα οδηγούσε σε ολοσχερή στέρηση περιουσιακών δικαιωμάτων των θιγομένων. Κατόπιν αυτών το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική κρίση. Παράλληλα, την συνταγματικότητα του νόμου έχει υποστηρίξει με παρέμβασή της στον Άρειο Πάγο η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, ενώ αντίθετα υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους διάφοροι Δικηγορικοί Σύλλογοι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΛΑ ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΕΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΡΑΧΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ? ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ? Η ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ? ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ? ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΗΗΜΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΓΑΜΙΟΛΗ ΝΑ ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΗΤΕ ΠΟΥΝΑΤΑΣ ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΒΑΛΤΗΝ ΑΜΑ ΣΕ ΒΑΣΤΑΕΙ ΓΑΜΗΕΜΕΝΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ...ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ....ΒΡΩΜΙΑ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΩΜΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]