Χαμός ξανά στη Μόρια: Ακόμη μία αιματηρή συμπλοκή με 4 τραυματίες – Συνεχίζονται αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές

Οι ρυθμοί των ροών των μεταναστών που έρχονται στη χώρα, παραμένουν αυξημένοι, με πάνω από 100 άτομα να έχουν διασωθεί από τις αρχές στα νησιά του Αιγαίου. Εχτές το βράδυ, συνεπλάκησαν αλλοδαποί στη Μόρια, με την κατάσταση να είναι εδώ και καιρό τεταμένη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 4 ατόμων.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, για έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 25-10-2019, σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην περιοχή της Μόριας στη Λέσβο.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26-10-2019) μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση δύο (2) ακόμη αλλοδαποί, ηλικίας 71 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι προαναφερόμενοι δράστες ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με έτερους αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, κατά τη διάρκεια του οποίου, τραυματίστηκαν τέσσερα (4) άτομα, κατά περίπτωση από αιχμηρά αντικείμενα.

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Τις τελευταίες ώρες η ακτοφυλακή και η FRONTEX εντόπισαν και διέσωσαν περισσότερους από 100 μετανάστες στη Λέσβο, την Κω και τη Σάμο.

Στη Λέσβο η FRONTEX και διέσωσε 42 μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Στη Σάμο, πλωτό σκάφος της Ευρωπαϊκής Συνοριακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο και διέσωσε 51 μετανάστες

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου. Στο ίδιο νησί και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟΥ”, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Εντόπισαν άλλους 30 μετανάστες τους οποίος και περισυνέλεξε και μετέφερε στο λιμάνι Βαθύ.

Στην Κω η FRONTEX εντόπισε λέμβο στην οποία επέβαιναν 18 μετανάστες και προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση τους και μεταφορά τους στο επιβατικό λιμάνι της Κω.

loading...