«Τρύπα» 400 εκατ. στον προϋπολογισμό επειδή δεν έγινε περικοπή στο Υπουργείο Άμυνας

Καμία περικοπή δεν έχει σημειωθεί στις αμυντικές δαπάνες του κράτους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια «τρύπα» στον προϋπολογισμό
στο σημείο που οριζόταν η εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ το 2016 από τις σχετικές μειώσεις με την κυβέρνηση να ψάχνει να βρει τα χρήματα!

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε αρχικά δώσει τη συγκατάθεσή του για την περικοπή των 400 εκατ. ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες, ωστόσο στην πράξη δεν τις έκανε ποτέ.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», χωρίς ανταπόκριση είναι και η δέσμευση που προέβλεπε ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν ψηφιστεί ισοδύναμα μέτρα για να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές από την 1η Ιανουαρίου 2017 και για δύο χρόνια στα ειδικά μισθολόγια και δη των ενστόλων κάτι που δεν έγινε ποτέ. Το ύψος των περικοπών αυτών θα ήταν 118 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα συζητήθηκε χθες, Δευτέρα, σε σύσκεψη των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα. Στόχος της συνάντησης να εξειδικευτεί, κωδικό προς κωδικό, από πού θα εξοικονομηθούν τα 400 εκατ. ευρώ που προβλέπει για φέτος το Μνημόνιο, από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Δ.Βίτσας επικαλέστηκε και λόγους εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να αντικρούσει τις πιέσεις των δανειστών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε από τη μια πλευρά το ΝΑΤΟ που ζητάει συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες και από την άλλη τη συμφωνία και τους δανειστές να λένε "κόφτε".

»Εμείς επιμένουμε στα εξής: Πρώτον, έχουμε απειλή. Δεύτερον, ένας προϋπολογισμός όπως και ένας ισολογισμός, στο τέλος, έχουν πέρα από δαπάνες και τον τομέα των εσόδων. Τρίτον, η ανεκμετάλλευτη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αξιοποιηθεί. Αν αξιοποιηθεί το 20% της περιουσίας που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, με απόδοση 5% ως ενοίκιο το χρόνο, συγκεντρώνεται ετησίως ένα ποσόν ύψους 150-200 εκατομμύρια ευρώ.

»Είμαστε σε μία συζήτηση για αυτό. Δεν μπορεί να ζητάμε και άλλες μειώσεις από τα στελέχη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορά σε 700.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών πάνω από 30%».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]