Αποζημίωση-μαμούθ σε θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ-Δικαστήριο επιδίκασε 36,6 εκατομμύρια δολάρια στο θύμα (βίντεο)

Τον χτύπησαν, τον έδεσαν, τον κλείδωσαν, αλλά χάρη στις κάμερες στις φυλακές του Genesee County Jail κατάφερε να δικαιωθεί και να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του.


Μετά από 12 ημέρες διάρκειας της διαδικασίας και 8 ώρες σύσκεψη, ένα αμερικανικό ορκωτό δικαστήριο αποφάσισε να επιδικάσει αποζημίωση στον πολίτη William Jennings, ύψους 36,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού αποδείχθηκε ότι έπεσε θύμα «αδικαιολόγητης χρήσης βίας» από την αστυνομία του Genesee County στην πολιτεία του Michigan. «Επρόκειτο για μια τιμωρία και βία που προκλήθηκε επίτηδες», αναφέρει το Fox News.

Ο Jennings συνελήφθη για οδήγηση σε κατάσταση μέθης και το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του ήταν σχεδόν διπλάσιο από το όριο που προβλέπεται από το νόμο. Η αστυνομία τον έριξε σε ένα κελί στη φυλακή του Genesee το Σεπτέμβριο του 2010. Όλα όμως καταγράφηκαν από την κάμερα της φυλακής. Ο δικηγόρος του τόνισε ότι το βίντεο για την υπόθεση αυτή ήταν κρίσιμο. Στην πραγματικότητα, χωρίς την καταγραφή του από την κάμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει η υπόθεση.


Ο Jennings κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν, τον ψέκασαν με αέριο πιπεριού, του έκαναν ηλεκτροσόκ και του έβαλαν μια μάσκα στο πρόσωπο. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», δήλωσε ο ίδιος ο Jennings. «Κατάφερα να ανοίξω μια τρύπα στη μάσκα με τα δόντια μου και έτσι κατάφερα να αναπνεύσω», πρόσθεσε.
«Ζήτησα 16 εκατομμύρια. Νομίζω ότι θεώρησαν πως η συμπεριφορά ήταν εξωφρενική και γι αυτό εξέδωσαν απόφαση με αποζημίωση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσαμε», παραδέχθηκε ο δικηγόρος του.

Εν τω μεταξύ, και το θύμα παραδέχθηκε ότι η αποζημίωση είναι «πάρα πολλά χρήματα», αλλά δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματά του. «Δεν είμαι πια ο ίδιος άνθρωπος και ποτέ δεν θα είμαι. Μπορείτε να το κοστολογήσετε αυτό; Δεν ξέρω», ομολόγησε.

Ο Jennings δήλωσε ότι ελπίζει να αλλάξουν οι συνθήκες κράτησης στη φυλακή του Genesee County. Ένα χρόνο πριν από τη σύλληψή του, ένας άλλος πολίτης που συνελήφθη στην ίδια φυλακή έπεσε θύμα παρόμοιου περιστατικού.  
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]