Πρόσθετη παρέμβαση 32 μετόχων της «Τράπεζας της Ανατολής» – Διεκδικούν 1,39 τρισ. ευρώ!!

32 κάτοχοι μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», άσκησαν, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, πρόσθετη παρέμβαση, υπέρ του κ. Ελευθερίου Ρήνου, κατοίκου Ρόδου, ενόψει της συζητήσεως αγωγής του κατά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και συγκεκριμένα κατά του κεντρικού υποκαταστήματος της τράπεζας στο νησί.

Με την νέα του αγωγή, που χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης, ο κ. Ρήνος συνοπτικώς καταγγέλλει τον αλληλόχρεο λογαριασμό που δημιουργήθηκε με την σύμβαση συγχώνευσης της ΕΤΕ με την «Τράπεζα της Ανατολής» το 1936, στον οποίο είχαν κατατεθεί περίπου 86 εκατ. χρυσά φράγκα υπέρ των 280.000 μετόχων.

Το κλείσιμο του αλληλόχρεου λογαριασμού οδηγεί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ενάγων, στην καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον κάθε μέτοχο και ανέρχεται σήμερα μαζί με τους τόκους σε 371.000 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Ρήνος με την αγωγή του διεκδικεί επί του παρόντος 371.000 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στην αγωγή, η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε την «Τράπεζα της Ανατολής» πριν από 80 χρόνια. Συμφωνήθηκε να γίνει η εκκαθάριση της απορροφούμενης τράπεζας, για να υπολογιστεί η αξία της και να πληρωθούν οι μέτοχοί της. Η Εθνική υποστηρίζει σήμερα πως ολοκλήρωσε αυτή τη διαδικασία το 1936 και μάλιστα είχε «άνοιγμα» και δεν περίσσεψε ούτε δραχμή.

Αυτό, όπως υποστηρίζει ο κ. Ρήνος, δεν προκύπτει από κάποια έγγραφα, ενώ η τράπεζα δεν είχε ενημερώσει καν τους μετόχους, που ενδιαφέρονται εδώ και τρεις γενιές να μάθουν, τι απέγινε η περιουσία που πούλησαν.

Η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει πως ολοκλήρωσε μια εκκαθάριση αλλά ο κ. Ρήνος διατείνεται ότι πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση παγκοσμίως για την οποία δεν έχουν γίνει δημοσιεύσεις στον Τύπο και σε ΦΕΚ, δεν έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι, δεν έχουν ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών. Όλοι οι φορείς έχουν απαντήσει πως δεν έχουν ιδέα για την τύχη της εκκαθάρισης.

Με την αγωγή ζητείται ουσιαστικά από το τοπικό υποκατάστημα να ενημερώσει τον κ. Ρήνο για τον αλληλόχρεο λογαριασμό, που ανοίχθηκε στο όνομα των κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής και να του αποδώσει το αναλογούν υπόλοιπο του, σύμφωνα με λογιστικές μελέτες, που έχει ήδη υποβάλει, μια από Έλληνα λογιστή και μια από Αμερικανό οικονομολόγο.

Ο κ. Ρήνος συνεχίζει εξάλλου να διεκδικεί δικαστικά από την Εθνική Τράπεζα το τίμημα εξαγοράς των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», που κατέχει, μετά την έκδοση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία κρίθηκε αναρμόδιο το δικαστήριο της Ρόδου για να εξετάσει την αξίωσή τους για αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 ευρώ.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το δικαστήριο έκανε συγκεκριμένα δεκτή την ένσταση της τράπεζας για έλλειψη τοπικής αρμοδιότητας και έκρινε ότι η αγωγή οφείλει να υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η πλευρά του ενάγοντος προχώρησε στην υποβολή της αγωγής στη Ρόδο με δεδομένο ότι δεν ίσχυε η καταβολή δικαστικού ενσήμου για τη συζήτησή της στα Δωδεκάνησα.

Είναι δεδομένο πλέον ότι για τη συζήτηση της αγωγής, με κλήση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απαιτείται η καταβολή δικαστικού ενσήμου ύψους 15.222.088.177,22 ευρώ.

Θυμίζουμε εξάλλου ότι ο ενάγων δεν κινδυνεύει να του καταλογιστεί η δικαστική δαπάνη, σε περίπτωση ήττας, ύψους περίπου 23 εκατ. ευρώ, διότι μετέτρεψε την αγωγή του από καταψηφιστική σε αναγνωριστική.

Ο κ. Ρήνος κατέστησε πάντως σαφές ότι θα ξεπεράσει τον σκόπελο του δικαστικού ενσήμου και θα δικάσει εκ νέου την υπόθεση.

dimokratiki.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΠΛΑΝΙΤΗΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ...

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΟΥ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ 1920 ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 8 ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕ 27 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ...

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ 2 ΕΥΡΩ Η ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ...

  ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ,ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ...

  ΟΙ 45 ΧΡΥΣΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ....

  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]