Μητσοτάκης: Είμαστε μακριά από την ένταση που είχαμε το καλοκαίρι του 2020-Θα εξαντλήσω την τετραετία

 “Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει ότι δε μου μιλάει. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε”

Στο συνέδριο “Το σύστημα υγείας στη νέα εποχή” του “Πρώτου Θέματος” μίλησε ο πρωθυπουργός και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά αλλά και στο θέμα των εκλογών. 

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δυσάρεστη εξέλιξη το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν τήρησε όσα συζητήθηκαν στο τετ α τετ κορυφής της Κωνσταντινούπολης. “Αυτή η ρητορική δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά. Είναι υποχρέωσή μας να αναδεικνύουμε αυτή τη στάση της Τουρκίας και να αναζητούμε τη στήριξη εταίρων και συμμάχων. Και η στήριξη αυτή ήρθε…Εύχομαι και ελπίζω και ενθαρρύνω την Τουρκία αυτή η ρητορική να μη μεταφραστεί με παραπάνω ένταση στο πεδίο… Είμαστε μακριά από την ένταση που είχαμε το καλοκαίρι του 2020. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής στη Συμμαχία… Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει ότι δε μου μιλάει. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε”, ανέφερε.

“Θα εξαντληθεί η τετραετία. Γιατί αυτό ορίζει η θεσμική τάξη…Από τον Ιούλιο και μετά θα μπούμε στον τέταρτο χρόνο…Το κυβερνητικό έργο για το επόμενο εξάμηνο θα είναι εξαιρετικά πλούσιο. Είναι σημαντικό να μην εγκλωβιστεί η χώρα στην τοξικότητα”, σημείωσε. 

loading...