Παραδοχή Μέρκελ: “Το 2014 δώσαμε χρόνο στην Ουκρανία να γίνει ισχυρότερη”

 

Οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν για να «δώσουμε χρόνο στην Ουκρανία» να κάνει τη χώρα ισχυρότερη, δήλωσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ (στην εξουσία από το 2005 έως το 2021) σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Zeit που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

“Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία. Χρησιμοποίησε επίσης αυτή τη φορά για να γίνει ισχυρότερη όπως φαίνεται σήμερα. Η Ουκρανία του 2014-2015 δεν είναι η σύγχρονη Ουκρανία“, είπε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με αυτήν, «ήταν σαφές σε όλους ότι η σύγκρουση είχε απλά παγώσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί αλλά αυτό ακριβώς έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο».

Εξέφρασε αμφιβολίες ότι εκείνη την εποχή τα κράτη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στον βαθμό που το κάνουν τώρα.

Την παραπάνω παραδοχή καυτηρίασε με ποστ της στο Telegram και η Μαρία Ζαχάροβα:

«Δηλαδή το Βερολίνο και, κατά συνέπεια, ολόκληρη η συλλογική Δύση:

Δεν σκόπευε να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ.

Μιμήθηκε την προσήλωση στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά στην πραγματικότητα πλήρωσε το καθεστώς του Κιέβου με όπλα.

Αγνόησε όλα τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου στο Ντονμπάς και την Ουκρανία, στο όνομα ενός αποφασιστικού χτυπήματος στη Ρωσία».

loading...