Τι είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου για το Βενιζέλο το 1993 και πρέπει να μάθει ο Μητσοτάκης

Φίλος που γνωρίζει πάρα μα πάρα πολύ καλά την ιστορία του ΠΑΣΟΚ -του κανονικού προ Σημίτη- μας διηγήθηκε την ιστορία με αφορμή τα όσα ακούγονται για την…μεταγραφή Βαγγέλη Βενιζέλου στη ΝΔ.


Το 1994, όταν ο Βενιζέλος είχε αρχίσει να κάνει αισθητή τη παρουσία του και στο ΠΑΣΟΚ και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια στιγμή βραδυνής χαλάρωσης, ρώτησε τον Τηλέμαχο Χυτήρη πως βλέπει τον φέρελπι Ευάγγελο Βενιζέλο. “Καλό” τον έβλεπε ο Χυτήρης. Αλλά ο τότε Πρόεδρος δεν αρκέστηκε στο τυπικό. Συνέχισε την κουβέντα περί του Βαγγέλη Βενιζέλου, πιέζοντας να πάρει κάτι περισσότερο και έλαβε την εξής απάντηση: “Πρόεδρε, ο Βενιζέλος είναι ικανός να διεκδικήσει κάποια στιγμή την ηγεσία και να γίνει πρόεδρος του κόμματος.”


Ο Ανδρέας Παπανδρέου χαμογέλασε και συμπλήρωσε: “Ο Βαγγέλης δεν έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος του κόμματος, έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος!”


Κάτι θα ΄ξερε ο αείμνηστος Ανδρέας. Ας το ΄χει στο νου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης…


militaire.gr


thesecretrealtruth.blogspot.com
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. "Αι μεταστάσεις βουλευτών τινών από πτέρυγα εις πτέρυγα, τόσον ευκόλως και ανεπαισθήτως κατά την σύνοδον αυτήν εγένοντο, ώστε αγνοεί τις ποίον εκ των δύο να θαυμάση, την ευκολίαν μεθ΄ής οι βουλευταί ούτοι διεσκέλισαν το μεταξύ αντιπολιτεύσεως και συμπολιτεύσεως μεταίχμιον ή την ευαρέσκειαν μεθ΄ής η συμπολίτευσις ήνοιξε τας τάξεις αυτής και ηραιώθη φιλαρέσκως ίνα υποδεχθή τους νέους συναδέλφους της. Υποθέτομεν μόνον ότι οι βουλευταί ούτοι κατά την ευκίνητον αυτήν μεταπήδησην παρέλαβον μεθ΄εαυτών και τας συνηδήσεις των και δεν εγκατέλειψαν αυτάς ως περιττόν φορτίον εις το μεσότοιχον των δύο πτερύγων το οποίον άλλως προ πολλού κατέπεσεν. Είνε αληθές ότι διά τους Ελληνας αντιπροσώπους η συνείδησης δεν είνε αναγκαίον προσόν πάντοτε." ... και άλλα πολλά (στην καθαρεύουσα ασφαλώς) από τον Νοέμβριο του 1883 υπό τον τίτλο "Οι Αλλοπρόσαλλοι" στην εφημερίδα της εποχής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ !
  Εμείς τους ονομάζουμε ΟΦΑ Οπου Φυσαει ο Ανεμος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. OΠOY EXEI EΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΑΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΧΡΙΣΟΧΟΙΔΗΣ,ΛΟΒΕΡΒΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ έπεσες έξω παπατζή. Μπορεί ο βαγγέλης να έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος, αλλά ο τούρκογλου παραμένει θασοκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]