Η Θαυματουργή κρέμα που θα σας απαλλάξει από τον πόνο στην πλάτη μέσα σε 15 λεπτά!!!

Η αλλαγή του καιρού μας φέρνει πάντα πονοκεφάλους όταν οι πόνοι στις αρθρώσεις αρχίζουν και πάλι να μας ταλαιπωρούν .

Οι πόνοι στους μυώνες που συνδέονται με την αρθρίτιδα, πόνους πλάτης και εξαρθρώσεις αυξάνονται πάντα με την υγρασία και τον κρύο καιρό.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες κατά του πόνου στην πλάτη είναι αυτή η συνταγή με τσίλι. Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και έχει την εξαιρετική ιδιότητα να αναστέλλει τον πόνο.

Αυτή η κρέμα ανακουφίζει τον πόνο στην πλάτη ενεργώντας ως αναλγητικό, προσοχή όμως δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές.

Εδώ είναι η συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι .

Συστατικά που απαιτούνται
– Ένα πακέτο βούτυρο με 80% λιπαρά ( 200- 250 γμ.)
– 5 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη

Μέθοδος παρασκευής
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Όταν γίνει σαν υγρό, το ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ και όπως είναι ακόμα ζεστό, προσθέστε σε αυτό τις 5 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη .

Ανακατέψτε το καλά και »μαγειρέψτε» το για ένα λεπτό περίπου . Μεταφέρουμε την αλοιφή όσο είναι ακόμα ζεστή σε ένα καθαρό βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Εφαρμόστε τοπικά μια μικρή ποσότητα κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Φαρμακευτικές εταιρείες έχουν βρει ότι η καλύτερη κρέμα για πόνο στην πλάτη βασίζεται σε καψαϊκίνη, το οποίο λαμβάνεται από τσίλι.

Η καψαϊκίνη ως θεραπευτική ουσία
Η καψαϊκίνη χρησιμοποιούνταν αρχικά ως τοπική αλοιφή για μετριασμό του πόνου της περιφερικής νευροπάθειας . Αποτελεί δραστικό συστατικό διαφόρων αλοιφών για πόνους στους μυώνες που συνδέονται με την αρθρίτιδα, πόνους πλάτης και εξαρθρώσεις. Ευρύτατα διαδεδομένη είναι επίσης η χρήση των διάφορων «θερμαντικών» εμπλάστρων καψαϊκίνης .Οι διάφοροι τύποι πιπεριών όπως το Capsicum Annum πέραν των έντονων ορεκτικών ιδιοτήτων τους, της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θεωρούνται και ως φυσικά αναλγητικά, ιδιότητα που την οφείλουν στα καψαϊκινοειδή που περιέχουν.

Η ιδιότητα αυτή φαίνεται ότι ήταν από χιλιάδες χρόνια γνωστή στους ινδιάνους της Καραϊβικής, όπου οι γιατροί του Χριστόφορου Κολόμβου διαπίστωσαν την ευρύτατη χρήση πιπεριών, τόσο ως αναλγητικά, όσοκαι αρτυματικές ύλες στις τροφές τους .

Επίσης, η καψαϊκίνη άρχισε να χρησιμοποιείται σε διάφορες κλινικές μελέτες θεραπείας του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα είναι θετικά, αλλά δεν έχουν καταλήξει στη δημιουργία αντικαρκινικών φαρμάκων. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δρα με την εκκίνηση μεταβολικού μηχανισμού που οδηγεί σε απόπτωση καρκινικών κυττάρων.

Η χρήση της καψαϊκίνης σε μικρές ποσότητες στη μύτη έχει συνδυασθεί με την θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνων και χρόνιων φλεγμονών της ρινικής κοιλότητας. Το αν η καψαϊκίνη μπορεί να δρα ως αντικαρκινική ή ως καρκινογόνος ουσία είναι ακόμα ένα υπό εξέταση θέμα και σε ένα άρθρο ανασκόπησης αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμη «αντιφατικά» .

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόφασή της το 2004, συνιστά τη διαγραφή της καψαϊκίνης από το ευρετήριο αρτυματικών υλών ως γονιδιοτοξική ουσία, εκτιμώντας ότι η υψηλή κατανάλωση πιπεριών τσίλι αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου .

Πρόσφατες μελέτες φαίνεται ότι πράγματι επιβεβαιώνουν μια επαγόμενη οξειδωτική βλάβη του DNA από την καψαϊκίνη και έχει προταθεί ένας πιθανός μηχανισμός στον οποίο εμπλέκονται ιόντα χαλκού.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικό παρασκεύασμα με δραστικό συστατικό την καψαϊκίνη έχει επιτραπεί από την FDA για φάρμακο για πονοκεφάλους και αλλεργίες της ρινικής κοιλότητας, αν και αναφέρεται ότι η δράση αυτή δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς .

Οι φυσικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιοδήποτε βοτάνου.

Πηγή

loading...

1 thought on “Η Θαυματουργή κρέμα που θα σας απαλλάξει από τον πόνο στην πλάτη μέσα σε 15 λεπτά!!!

  1. Τα έμπλαστρα από σιναπόσπορους (γνωστά ως σιναπισμός), είναι αποτελεσματικά και κοστίζουν ελάχιστα.
    Κ.Ν. ιατρός

Comments are closed.