ΑΓΡΟΤΕΣ vs ΑΓΩΓΟΣ TAP: Δείτε το χρονικό μιας μάχης που ξεκίνησε την Πέμπτη και θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως...

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι του Ζυγού, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, της διευρυμένης επιτροπής αγώνα, και της Πρωτοβουλίας Φιλίππων, συγκεντρώθηκαν στον...
Ζυγό, στη διασταύρωση της Παλαιάς Καβάλας, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες χάραξης της διέλευσης του αγωγού από τα χωράφια τους. Ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις ο ΤΑΡ, χωρίς κανένα δικαίωμα και μια δικαιοδοσία, προσπάθησε να μπεί στα χωράφια. Οι εκπρόσωποί του μάλιστα δύο φορές αποπειράθηκαν να ψευδολογήσουν. Την πρώτη φορά λέγοντας πως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, νωρίτερα, τους έδωσε την άδεια να μπουν. Για κακή τους τύχη όμως ο πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν εκεί, όταν τους είπε την ιδιότητά του απλά έχασαν τα λόγια τους. Αμέσως μετά αποπειράθηκαν να προβάλλουν το δεύτερο ψεύδος! Αυτή τη φορά είχε σχέση με την κατοικία που βρίσκετε ακριβώς δίπλα στο σημείο όπου σκάβουν τα μηχανήματα και που αναφέρουμε στην προηγούμενή μας ανάρτηση. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων πως κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές αυτών που ζουν στην οικία, εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος συστήθηκε ως πρώην ανώτερος αξιωματικός, τους διαβεβαίωσε πως ο ιδιοκτήτης της οικίας συμφώνησε με την διέλευση και μάλιστα θα εγκαταλείψει το σπίτι του! Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται όμως. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της οικίας ο οποίος φυσικά ουδεμία άδεια έδωσε στον ΤΑΡ να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο. Μας αποκάλυψε μάλιστα πώς το οικόπεδό του δεν τελειώνει εκεί όπου αρχικά νομίζαμε, δηλαδή 100 μέτρα από τη χάραξη ( όπως γράφουμε και στην προηγούμενή μας ανάρτηση ) αλλά είναι ακριβώς στο σημείο χάραξης. Δηλαδή οικόπεδο και χάραξη τέμνονται!!! Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα το απόγευμα κατά τις 17:00 με 18:30. Φυσικά ουδείς από την διοίκηση του δήμου παραβρέθηκε στα συμβάντα, εκτός από τον πρόεδρο του Κρυονερίου κ. Πριονίδη τον οποίο και συγχαίρουμε! Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (19:35), ομάδα κατοίκων περιφρουρεί την περιοχή. Αύριο το πρωί στις 08:00 καλούμε όλους του κατοίκους των Φιλίππων για έναν πρωινό καφέ στον Ζυγό,στην διασταύρωση της Παλαιάς Καβάλας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤ 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ, ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡOΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΡ

Από πολύ νωρίς, 07:30, το πρωί, κάτοικοι του Ζυγού, ο Αγροτικός Σύλλογος, η διευρυμένη επιτροπή αγώνα και η Πρωτοβουλία Φιλίππων, βρίσκονται στον Ζυγό στη διασταύρωση της Παλαιάς Καβάλας, προκειμένου να σταματήσουν την επέκταση των εργασιών χάραξης της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ μέσα από τα χωράφια. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, των οποίων η αμηχανία είναι έκδηλη, αρκέστηκαν στις χθεσινές τους απειλές, πως δηλαδή με το νόμο Σκουρλέτη μπορούν να περάσουν από όπου θέλουν και κανείς δεν θα τους εμποδίσει! Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, 08:30, δεν τόλμησε κανείς από αυτούς να ρθεί στο μέρος της διάνοιξης. Μόνο εργάτες, οι οποίοι περιορίζουν τις εργασίες τους στο βουνό και δεν έχουν κατέβει στα χωράφια.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤ 2016

ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΑΠΟΚΑΤEΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΤΑΡ

Kατά τις 10:30 το πρωί οι γεωργοί προέβησαν στην αποκατάσταση των αγροτεμαχίων τους. Την προηγούμενη ημέρα ο ΤΑΡ μπήκε χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών στα αγροτεμάχια και ξεκίνησε τη χάραξη. Η έγκαιρη όμως αντίδραση των αγροτών και η παρουσία ομάδων παραγωγών σταμάτησε τις εργασίες. Στη συνέχεια, όπως περιγράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, αποδείχθηκε πως η εταιρεία μπήκε παράνομα στα χωράφια ή , όπως είπαν οι εκπρόσωποί της, κατά λάθος! Έτσι λοιπόν σήμερα οι αγρότες αποκατέστησαν τους αγρούς, τους επανέφεραν δηλαδή στην πρότερή τους κατάσταση. Κανείς από την εταιρεία δεν αντέδρασε αλλά ούτε και οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες πρέπει να τονίσουμε είναι υποδειγματικά εγκρατείς και προσεκτικές! Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν έγιναν εργασίες, παρά μόνο ψιλά στο βουνό. Οι εργάτες και οι επιστάτες καθόντουσαν άπραγοι και περίμεναν εντολές οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να είναι άλλες από την παύση των εργασιών τους μιας και οι παραγωγοί έχουν πέρα για πέρα δίκιο. Μέχρι αυτήν την ώρα ( 15:45 ) δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή ένταση μεταξύ των αγροτών, της εταιρείας και της αστυνομίας.


Στο Ζυγό, στη διασταύρωση στης Παλαιάς Καβάλας, βρίσκονται συνεχώς από το πρωί μέλη του Αγροτικού συλλόγου, της διευρυμένης συντονιστικής, της Πρωτοβουλίας Φιλίππων και κάτοικοι της περιοχής.
Πηγή
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΔΙΚΑΣΤΗ; Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς και Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.
  Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγροτιά. Το τελευταίο οχυρό αντίστασης απέναντι στους αιμοδιψείς κατακτητές. Εφόσον οι στρατιωτικοί εκτός από τα κλαψουρίσματα και τους πολιτικούς τεμενάδες στους ξενόδουλους εθνοπροδότες πολιτικάντηδες δεν είναι ικανοί να σώσουν ούτε τον εαυτό τους, πόσο μάλλον να σώσουν την ίδια τους τη χώρα, οι Έλληνες αγρότες πρέπει να αναλάβουν δράση. Να μην πολιτικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους όπως επιδιώκουν οι ρουφιάνοι μεγαλοαγροτοσυνδικαλιστές, και αντί να κλείσουν κάποιους κόμβους στις εθνικές οδούς καθιστάμενοι έτσι εύκολος στόχος των δυνάμεων καταστολής, να μπουν στις πόλεις με τα τρακτέρ και μαζί με τους άλλους αγανακτισμένους συμπολίτες μας, να αποκλείσουν τις τράπεζες, τις εφορίες διόδια και κάθε νευραλγική υπηρεσία μέχρι να πέσει η δωσίλογη συγκυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]