Ο Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το “δωράκι” της Siemens

Για το σκάνδαλο της Siemens και την εμπλοκή Μητσοτάκη και Στουρνάρα έγραψε πριν από ένα περίπου χρόνο, το Δεκέμβριο του 2015, ο Μιχάλης Ιγνατίου στο site του.
Ο γνωστός δημοσιογράφος, αφού τονίζει ότι οι πολιτικοί “έκλεισαν άρον-άρον ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορούσε πρώτα και πάνω απ’ όλα τους ίδιους τους πολιτικούς και από πάνω μας δουλεύουν κιόλας“, γράφει για το Γιάννη Στουρνάρα:...

“Την Τρίτη, μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και πρόβαλε ως ισχυρισμό-δικαιολογία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνον υποχρεούτο εκ του νόμου να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, αλλά ουδεμία δυνατότητα είχε να την τροποποιήσει. Ως γνωστόν ήταν εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε την Συμφωνία, την οποία ψήφισε η Βουλή τον Απρίλιο του 2012. Η συνείδηση και η ηθική μας απορρίπτει τον ισχυρισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικοί πρέπει να αναζητήσουν άλλη, καλύτερη, δικαιολογία. Διότι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Τέρμα…“.
Η συνέχεια του άρθρου είναι αποκαλυπτική:
“Το κλείσιμο της υπόθεσης της Siemens έγινε για ένα και μόνο αποκλειστικό λόγο: Για να κρύψουν τα στοιχεία που απεδείκνυαν ότι Ελληνες πολιτικοί λάμβαναν χορηγίες από τη γερμανική εταιρεία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ομιλεί για ηθική και διαφάνεια, θα επέστρεφε τη χορηγία της Siemens εάν δεν αποκαλυπτόταν αυτή; Πόσοι άλλοι πολιτικοί πήραν ψυγεία, κουζίνες, τηλεφωνικά κέντρα και λοιπά και λοιπά, και δεν τα επέστρεψαν ποτέ επειδή κουκουλώθηκε το σκάνδαλο;”
Μαζί με το άρθρο, ο Μιχ.Ιγνατίου παραθέτει και φωτογραφίες από τιμολόγια στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ που παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Ενα μέρος όμως πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαϊου 2008 η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας.

“Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, άρα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έωλα επιχειρήματα και να υπερασπίζεται ως ορθή την απόφασή του. Ούτε είναι ηθικό να εκμεταλλεύεται την απολύτως νομιμοποιητική, όπως είπε, απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η υπόθεση της Siemens είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, που το εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα, για να σωθούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Και όταν ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος, είναι την ίδια στιγμή και “θύμα” του όποιου εκβιασμού… ” κατέληγε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

mignatiou.com
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΡΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν τελικά το δάνειο Μητσοτάκη .

  Το δάνειο 300.000 του Κυρ. Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα" Χανίων εντάχθηκε στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επομένως πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο.
  Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ

  Πέραν της οφθαλμοφανούς ανικανότητάς του να διοικήσει το ίδιο του το κόμμα, ο φίλος και συνομιλητής του Χριστοφοράκου, ο άνθρωπος που λάμβανε δώρα από τη SIEMENS , ο «εταίρος¨» του Παπασταύρου, ο γείτονας του Δενδρινού, έχει γελοιοποιηθεί πλέον στο Πανελλήνιο.

  Δεν φταίει ο ανεπάγγελτος διάδοχος.

  Φταίει και ο Ελληνικός Λαός που όλα τα χαζά γεννήματα κάποιων απλήστων πολιτικάντηδων τα ψηφίζει και τα ξαναψηφίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά μιλάμε για ανεπάγγελτο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και επαγγελματία ΤΣΙΠΡΑ και μετά λέμε ότι δεν τρώει χόρτο ο λαός και ιδικά όταν γράφονται τόσες παπαριές .
  Δεν μας είπες που είσαι βολεμένος ; .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]