Δόθηκε το βραβείο Nobel Ιατρικής 2016

Στον Ιάπωνα Yoshinori Ohsumi απονεμήθηκε το Nobel ιατρικής βραβεύοντάς τον για την έρευνά του αναφορικά με το πώς τα κύτταρα παραμένουν υγιή κάνοντας…
ανακύκλωση. Το Nobel της Ιατρικής για το 2016 πήρε ο Ιάπωνας Yoshinori Ohsumi για ανακαλύψεις σχετικά με την «αυτοφαγία», για το πώς ο οργανισμός δηλαδή διασπά και ανακυκλώνει παλιά κυτταρικά κομμάτια. Το Νόμπελ Ιατρικής είναι το πρώτο που ανακοινώνεται κάθε χρόνο.

  Η έρευνα του συγκεκριμένου επιστήμονα είναι σημαντική καθώς μπορεί ίσως να εξηγήσει τι πηγαίνει στραβά σε ασθένειες όπως οι καρκίνοι ή η νόσος Πάρκινσον. Μπορεί καταρχάς να μας ακούγεται σαν κάτι κακό η αυτοφαγία, το να τρώει δηλαδή ο οργανισμός τον εαυτό του, τα ίδια του τα κύτταρα στην προκειμένη περίπτωση, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία μέθοδος που βοηθά τον οργανισμό να επιβιώσει. Καταφέρνει έτσι να πολεμήσει βακτήρια και ιούς που προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό καθώς επίσης και να δημιουργήσει χώρο για καινούργια κύτταρα.

  Όταν η αυτοφαγία αποτυγχάνει μπορεί να προκύψουν ασθένειες που σχετίζονται με τη μεγάλη ηλικία όπως η άνοια. Για την αυτοφαγία οι επιστήμονες γνώριζαν για περισσότερα από 50 χρόνια αλλά ήταν με την έρευνα του Yoshinori Ohsumi κατά τη δεκαετία του '80 και του '90 που έμαθαν περισσότερα και κατανόησαν την όλη διαδικασία.


Ο Yoshinori Ohsumi δήλωσε ότι εξεπλάγη με το Nobel αλλά ότι νοιώθει πολύ μεγάλη τιμή. 

vita.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]