ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN BEBHΛH "EΡEYNA"


2 ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Το 2015, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο μεγάλων κοινοτήτων, κάλεσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μελετήσει το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.


Το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, όπως βρίσκεται στην σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε το 1808 από Έλληνες τεχνίτες από την Καππαδοκία, όταν το παλαιότερο μαρμάρινο κουβούκλιο είχε καταστραφεί από σεισμο. Τα ονόματά των Ελλήνων κτητόρων του σημερινού κουβουκλίου βρίσκονται χαραγμένα στους μαρμάρινους τοίχους, όπως μπορεί να δει όποιος επισκεφθεί.

Χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, ανακοινώθηκε πως τον Μάρτιο του 2016 οι κοινότητες της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου συμφώνησαν να "αποκαταστήσουν" τη δομή του κουβουκλίου.

 Η απόφαση αυτή είναι τουλάχιστον περίεργη αφού η στατική κατάσταση του κουβουκλίου δεν ενέπνεε ανησυχία.
Αυτό που επικαλέστηκαν ήταν ότι η δομική ακεραιότητα του Κουβουκλίου από τις αρχές του 19ου αιώνα απασχολούσε του ερευνητές, καθώς υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του σεισμού το 1927, και οι βρετανικές αρχές αναγκάστηκαν να καλύψουν το κτίριο το 1947 με αντιαισθητικούς δοκούς που παραμένουν μέχρι και σήμερα.

 Η αποκατάσταση χρηματοδοτήθηκε με δωρεές ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσα στους δωρητές και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ, ο οποίος πρόσφερε 1.3 εκατ. δολ. Το έργο να πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2017.

Μήπως λοιπόν η αναστύλωση του κουβουκλίου είναι ένας εύσχημος τρόπος να φύγουν τα ονόματα των Ελλήνων κτητόρων του σημερινού κουβουκλίου που βρίσκονται χαραγμένα στους μαρμάρινους τοίχους του;

Διότι ξαφνικά, στην όλη έρευνα τρύπωσε και η National Geographic Society, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου. Η σιωνιστική εταιρία που κάθε χρόνο λίγο πρίν το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα ανακαλύπτει και ένα "εύρημα" που αμφισβητεί την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μπήκε μέσα στον Πανάγιο Τάφο για να Τον βεβηλώσει...


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]