Η διαδικτυακή ζωή μιας νύφης του ISIS: Συνταγές μαγειρικής, κηρύγματα και… πορνό

Συνταγές μαγειρικής, θρησκευτικά κηρύγματα και… πορνό. Αυτές ήταν κάποιες από τις αναζητήσεις  και ουσιαστικά η διαδικτυακή ζωή, όχι μιας καθημερινής γυναίκας που ζει σε μια δυτική χώρα, αλλά μιας νύφης του ISIS, που
έμενε στο ψευδοχαλιφάτο της άλλοτε «πρωτεύουσας» του ισλαμικού κράτους, Ράκα.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «The Daily Beast»,  κάτοχος του λάπτοπ είναι μια γυναίκα, μαροκινής καταγωγής που ζούσε, πριν ταξιδέψει για τη Συρία, στο Βέλγιο. Ο υπολογιστής της, κατασχέθηκε από αντάρτες που βρίσκονται στην περιοχή.
Παρότι οι μαχητές του ISIS ουδεμία σχέση θέλουν να έχουν με τις χώρες της Δύσης και την κουλτούρα τους, ο σκληρός δίσκος της γυναίκας αυτής, φέρνει στο φως μια άλλη, κρυφή, πτυχή της ζωής των νυφών στο «χαλιφάτο».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η γυναίκα αυτή αναζητούσε απαντήσεις για το πώς να απολαύσει την σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά και πώς να μάθει για αυτή. Εκτός των «ερωτικών αναζητήσεων», παρέμενε ενημερωμένη για τα αποτελέσματα της ολλανδικής ομάδας ποδοσφαίρου, Άγιαξ, παρακολουθούσε ταινίες όπως οι Πειρατές της Καραϊβικής έψαχνε πληροφορίες για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια και είχε ένα πλούσιο υλικό από ταινίες ενηλίκων.
Η τζιχαντίστρια χρησιμοποιούσε επίσης το διαδίκτυο για να διατηρεί επαφή με εξτρεμιστές στο Βέλγιο αλλά και να στέλνει μηνύματα σε φιλικά της πρόσωπα.
Εκτιμάται ότι είναι μια από τα 500 περίπου άτομα που έφυγαν από το Βέλγιο με προορισμό την Συρία, το Ιράκ και την ένταξή τους στο αυτοαποκαλούμενο ισλαμικό κράτος. Υπολογίζεται πως περίπου 100 μαχητές της οργάνωσης έχουν σκοτωθεί μετά την ανακατάληψη της Ράκα, ωστόσο η ίδια δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα.
Σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μένει σε έναν καταυλισμό που έχει δημιουργήσει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που δρα στην περιοχή, έχοντας ένα άγνωστο μέλλον.
Αντίθετα με άλλα άτομα που είτε συνελήφθησαν από τους μαχητές της οργάνωσης ή ζούσαν με την θέληση τους χαλιφάτο, τα δεδομένα που υπάρχουν στον φορητό υπολογιστή, δείχνουν την “άλλη νοοτροπία”, ενώ εκφράζονται και απορίες για το αν ήταν η μόνη που διατηρούσε «δεσμούς» με την κουλτούρα της Δύσης ή τα μοιραζόταν και με άλλες γυναίκες.
Οι ασχολίες της πάντως, δεν ταιριάζουν με τους «κανόνες του χαλιφάτου».
Λίγο πριν αιχμαλωτιστεί στην πόλη, μια από τις τελευταίες αναζητήσεις της, στις 24 Αυγούστου, ήταν «θα ήθελα να αφήσω το ISIS», ενώ όσο οι Κούρδοι μαχητές πλησίαζαν τη Ράκα, έψαχνε απαντήσεις για το «τι κάνουν οι μαχητές της YPG με τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους». 

loading...