Προβόπουλος: Μεγάλο λάθος τα capital controls - Η χώρα θα πληρώνει τις συνέπειές τους για μια 10ετία

Η κρίση θα μπορούσε να έχει κρατήσει τρία χρόνια - Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πορεία - Έχουμε χάσει 26% του ΑΕΠ είπε ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος μιλώντας στην εξεταστική


«Μεγάλο λάθος» το οποίο «θα το πληρώνει η χώρα για μια δεκαετία» χαρακτήρισε την επιβολή των capital controls ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά την ακρόασή του σήμερα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης εξήγησε ότι η ΤτΕ έχει εποπτικό ρόλο αναφορικά με την λειτουργία της τραπεζικής αγοράς και πως η έγκριση ή μη των δανείων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μεταξύ άλλων ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης υποστήριξε ότι «η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει τρία χρόνια. Δεν θα μπορούσε η χώρα να γλιτώσει το ταρακούνημα. Όμως θα μπορούσε - αν είχε εφαρμόσει πιο σωστές πολιτικές - να σταματήσει εκεί τον κατήφορο, να δεχθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 15% αντί για 26% και να είχε μπει σήμερα σε αναπτυξιακή πορεία. Χάσαμε σήμερα 26% του ΑΕΠ και κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πορεία. Η αβεβαιότητα είναι τεράστιο αρνητικό οικονομικό στοιχείο για τους οικονομικούς παράγοντες».

Αναφορικά δε με τα κομματικά δάνεια υπογράμμισε ότι «Στο πόρισμα του 2010 για την Αγροτική Τράπεζα ο επιθεωρητής διαπίστωσε για πρώτη φορά αδυναμίες ως προς την δανειοδότηση των κομμάτων. Ο επιθεωρητής θεώρησε ότι οι εκχωρήσεις μελλοντικών επιχορηγήσεων δεν είναι ασφαλής εγγύηση όπως θεωρούσαν οι τράπεζες. Αρα θεωρήθηκαν υψηλού και όχι χαμηλού κινδύνου. Η ΤτΕ έκανε έγκαιρα την δουλειά της και συνέστησε στην ΑτΕ να θεωρεί τις χορηγήσεις ως υψηλού κινδύνου».

Η χώρα θα πληρώνει τις συνέπειες των capital controls για μια δεκαετία

O κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε την επιβολή capital controls «μεγάλο λάθος» που θα το πληρώνει η χώρα για μια δεκαετία. «Θεωρώ ότι τα capital controls ήταν μεγάλο λάθος. Θεωρώ ότι θα το πληρώνουμε αυτό για μια δεκαετία αλλά δεν νομοθετεί η ΤτΕ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Προβόπουλος παρουσίασε και τους τρεις λόγους που κατά την γνώμη του λειτούργησαν καταλυτικά για την αδυναμία της χώρας να ξεπεράσει την κρίση. Αναλυτικά το  επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:

Ιωαν. Θεοφύλακτος (ΣΥΡΙΖΑ) : Τι εννοείτε όταν λέτε ότι η κρίση θα μπορούσε να ξεπεραστεί σε 3 χρόνια; Τι πήγε στραβά;

Προβόπουλος: Στις άλλες χώρες τέλειωσαν με τα μνημόνια Σε εμάς ακόμα οι μύτες τρέχουν. Αιμορραγούμε και το χειρότερο δεν ξέρουμε που θα οδηγηθούμε. Δεν έχουμε ορατότητα που οδηγούμαστε και το λέω με λύπη μου μετά από 8 χρόνια. Εχω πει στο παρελθόν για ποιο λόγο το ελληνικό μνημόνιο δεν είχε την επιτυχία των άλλων. Υπάρχουν 3 παράγοντες που θα μπορούσε κανείς να ονοματίσει ως εξής:  

-         Η κρίση στην Ελλάδα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Χρέος και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας

-         Εμείς – ως χώρα και πολίτες -  δεν πήραμε πάνω μας την ιδιοκτησία του προγράμματος. Ξέρουμε ότι έχουμε βαριά προβλήματα χρέους, παραδοξότητες της αγοράς κλπ αλλά δεν δείξαμε ενδιαφέρον για το τι κάνουμε, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας.  Το λέω με λύπη! Όταν ξεκίνησαν οι τροϊκανοί να αντιμετωπίζουν τις ελληνικές  κυβερνήσεις, από την πλευρά της χώρας δεν παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα  - ένα business plan - ολοκληρωμένο πως θα αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ετσι ήρθαν οι τροϊκανοί και μας είπαν τί να κάνουμε με φόρους και περικοπές κλπ

-         Εξ αρχής όχι μόνο το πολιτικό σύστημα φάνηκε ανέτοιμο αλλά και η κοινωνία. Υπήρξε κάθετη διαίρεση και το κόμμα σας (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) πήρε την μια πλευρά χωρίς να γίνει μια παραγωγική συζήτηση για το πώς θα βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση. Ούτε σήμερα γίνεται αυτό. Σε άλλες χώρες κόμματα και κοινωνία έδειξαν μεγαλύτερη συμφιλίωση.

Αν υπήρχε business plan  η χώρα θα είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέσα σε 3 χρόνια. Το ΑΕΠ θα περιορίζονταν κατά 15% και  σήμερα θα ειχε καλύψει ένα μέρος της απώλειας. Θα είχε φύγει μπροστά»

Αναφορικά δε για το αν ο ίδιος ως διοικητής της ΤτΕ είχε κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου, επέλεξε να «καρφώσει» την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι είχε ενημερώσει πριν και μετά τις εκλογές του 2010. Τόνισε δε, πως όταν μίλησε για προοπτική χρεοκοπίας «ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε να με φάει».

«Τα  έλεγα με προσεκτικά λόγια και χρησιμοποίησα κάποια στιγμή τον όρο ότι πάμε σε χρεοκοπία και του δικού σας κόμματος βουλευτές πέσανε να με φάνε» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε ότι η πρώτη συνάντηση που έκανε ο κ. Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός ήταν με τον ίδιο: «ήταν ο κ. Παπανδρέου, η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τους παρουσίασα την πορεία της χώρας με βάση τα ταμειακά διαθέσιμα. Τους είπα ότι με τα στοιχεία και του Σεπτέμβριου φθάσαμε σε έλλειμμα 10%. Αυτό έπρεπε να κάνει θόρυβο».

Ο κ. Προβόπουλος όμως είπε ότι ενημέρωσε και λίγο πριν τις εκλογές: «Με φώναξε ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσία του κ. Φ. Σαχινίδη. Συναντηθήκαμε και βγαίνοντας είπα ον κάμερα ότι το το έλλειμμα πάει στο 9% και αν λάβει κανείς υποψη την δυναμική του θα ξεπεράσει το 12% . Αυτά τα είπα ον κάμερα αλλά ποιος συγκινήθηκε;»


Το 2014 θα κλείναμε με μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ αν δεν ήταν οι Προεδρικές εκλογές

Ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι η προοπτική των πολιτικών αλλαγών που προμήνυαν οι προεδρικές εκλογές  ανέτρεψαν την ευνοϊκή πορεία της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους πρώτους μήνες του 2014, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 2η ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είπε «εκείνη την περίοδο είχαμε κλίμα ευφορίας ότι θα κλείναμε το έτος με αύξηση του ΑΕΠ. Το καταφέραμε και θα ήταν μεγαλύτερη η αύξηση αν δεν υπήρχαν τα προεδρικά (σ.σ. προεδρικές εκλογές)».

Απαντώντας δε σε διευκρινιστική ερώτηση του κ. Σωκράτη Φάμελλου για την απόσβεση του  κόστους από το PSI εξήγησε «Εκείνη την στιγμή τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΧΣ κάλυπταν το κόστος. Τον Μάιου ή Ιούνιο του 2014 αν υπολογίζαμε τις  χρηματιστηριακές τιμές θα παίρναμε τα χρήματά μας και ίσως παραπάνω πίσω». Εκτίμησε δε δεν προχώρησε τότε η πώληση των μετοχών γιατί «Αυτός που κρατούσε τις μετοχές προσδοκούσε να ανέβουν κι άλλο οι τιμές» για να επαναλάβει πως «Υπήρχε αισιοδοξία μέχρι που έπεσε λόγω προεδρικών εκλογών».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει business plan

Επίσης, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης απαρίθμησε μια σειρά από λόγους που οδήγησαν την χώρα στην ένταξη των μνημονίων.

«Φθάσαμε στο σημείο το 2008 να έχουμε έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Και σήμερα έχουμε παρόμοιο πρόβλημα γιατί η ζήτηση είναι χαμηλή. Ο κατάλληλος τρόπος λύσης είναι επενδύσεις και αναζωογόνηση του παραγωγικού ιστού. Και σε αυτό τον τομέα περνά  ο χρόνος και έχετε ευθύνες ως κυβερνητικό κόμμα γιατί ούτε εσείς έχετε business plan».

Η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο «δεν ήταν αναγκαία».

Αναλυτικά:

Κασιδιάρης: Θα χρειαστεί τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Προβόπουλος:  Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα γίνει τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ήταν αναγκαία ούτε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση

Κασιδιάρης: Ποιος φταίει τότε;

Προβόπουλος: Δεν μπορώ να ξέρω.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Τελικά , επειδή την άκουσα όλη την εκπομπή και έχω ακούσει και αρκετές άλλες , έχει δίκιο μόνον το ΚΚΕ που θέλει οι Τράπεζες όλες πρέπει να έλθουν στην ιδιοκτησία όλου του λαού και να λειτουργούν με βάση το λαικό συμφέρον και μόνο από μετακλητούς και ελεγχόμενους διοικητές και συμβούλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΠΕ ΤΟ ΚΚΕ???? ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΠΟΛΛΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΘΑΤΑΚΟΥΣΕΙΣ ΦΙΛΕ...

   Οι βασικές κατευθύνσεις των πρώτων 100 ημερών μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής...!!!!
   "Μόνο με την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος δεσμεύσεων και συμφωνιών μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή πορείας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την
   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ με σκοπό να υπάρξει μια ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που μπορούμε να την ονομάσουμε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ που θα έχει σαν βασική αποστολή να διακόψει τη συνέχεια του κράτους και να ανοίξει τον δρόμο για την διαδοχή του κράτους από μια νέα πολιτική και πολιτειακή μορφή του κυρίαρχου λαού." >>>>>
   http://www.epamhellas.gr/2013/06/04/%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD/

   Διαγραφή
 2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ.!!!ΠΑΝΟΣ.!

  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ.
  ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΝΕΙ.

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΡΑ.!!!!

  -ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Τ Ω Ρ Α.!!!!!!!!
  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, Γράφει ο Οικονομολόγος και πρώην διοικητής της Τράπεζας Καναδά Σπύρος Λαβδιώτης.!!!

  Φτασαμε σε σημειο ναχουμε την περίοπτη Τράπεζα της Ελλάδος η οποια είναι Ανώνυμος Εταιρία, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων μετά από 87 έτη λειτουργίας να παραμένει άγνωστη στον ελληνικό λαό. Και όχι μόνο είναι ιδιωτική, αλλά δεν εκδίδει καν το εθνικό νόμισμα από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη. Έκτοτε, δεν δανείζει ούτε στο κράτος αλλά είναι Τράπεζα της Ελλάδος!(1)"

  "οι εξουσίες της έκδοσης του νομίσματος και της δημιουργίας του χρήματος, που συνιστούν ένα μεγάλο προνόμιο της κυβέρνησης, έχουν εκχωρηθεί σε ένα αλλότριο ιδιωτικό μονοπώλιο και σ’ ένα καρτέλ τραπεζών; Και η κυβέρνηση εξαναγκάζεται να δανείζεται αυτό που μπορεί η ίδια να δημιουργήσει -ελεύθερο από χρέος- σε σημείο που τελικά επέφερε τη χρεοκοπία του έθνους";

  http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/10/labdiwths-ethniko-nomisma.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΖΑΚΗΔΕΣ ΤΣΙΠΡΕΣ Νο2 ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ??

   ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ Η ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ...

   ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΘΕΛΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

   ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΛΠ,ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΡΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ....

   ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ "ΣΚΙΖΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ???

   ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ..!!

   ΕΔΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΤΙΚΟΥ..
   http://www.wakeup.gr/products/tyu/

   Διαγραφή
  2. ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΣΟΝΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Νο2 ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣΟΥΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ" ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ…

   ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,ΠΟΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ..

   ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ Μ’ΑΥΤΟΝ..
   ΕΛΑΤΕ ΚΟΣΜΕ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ,ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΠΟΘΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌΤΗΤΑ,ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ..

   ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ,ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….

   ΕΛΑΤΕ ΕΛΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ/Π ΚΑΙ ΠΕΡΑ…

   ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ,ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ,ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΗ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ,ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

   https://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]