«Χιονοστιβάδα» οι δημοσκοπήσεις, πονοκέφαλος στον ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνθηκε σε 12,5 από 10 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η αποδοκιμασία στην κυβέρνηση και από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ
- Με «ενέσεις ηθικού» και αμφισβήτηση αντιδρά το «μουδιασμένο» Μαξίμου

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η δημοσκοπική κατακρύλα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μια μετά την άλλη οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και να φθάνει σε επίπεδα που ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καταγραφεί σε διάστημα μόλις ενός χρόνου από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Η δημοσκόπηση της Public Issue που είδε την περασμένη Κυριακή το φως της δημοσιότητας από τις στήλες της «Αυγής», του δημοσιογραφικού οργάνου του μεγαλύτερου κόμματος, καταγράφοντας χαώδη διαφορά ανάμεσα σε όσους προτιμούν κυβέρνηση της ΝΔ (42%) και εκείνους που επιλέγουν την τωρινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φαίνεται πως υπήρξε μόνον η αρχή της χωρίς προηγούμενο κατάρρευσης για την απήχηση των κυβερνητικών κομμάτων αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η άμυνα της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που επεχείρησε να ορθώσει το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται, μέσω non paper, αποδείχθηκε «χάρτινη», καθώς μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που δημοσιοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η τηλεόραση του ΣΚΑΙ έδειξε να ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και να φθάνει στις 12,5 μονάδες από 10 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ (3.10.2016)


Η διεύρυνση της διαφοράς, ωστόσο, δεν είναι το μόνο εύρημα που δείχνει την τεράστια και κατά τα φαινόμενα μη αναστρέψιμη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση. Κι αυτό διότι η έρευνα κατέγραψε, ανάμεσα στα άλλα, ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα του ΠΑΜΑΚ κατέγραψε τη δύναμη της ΝΔ στο 28,5%, αυξημένη κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και του ΣΥΡΙΖΑ στο 16%, από 17,5% στην προηγούμενη. Στην τρίτη θέση με 7,5% παραμένει η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν με 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συμπληρώνουν την πεντάδα των κομμάτων που περνούν το όριο του 3%.

Στο 2% βρήκε η ίδια έρευνα τέσσερα κόμματα: τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη νεοσύστατη Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ, ενώ στο 6,5% φθάνουν ότι δηλώνουν προτίμηση σε άλλο κόμμα. Με δεδομένο, πάντως, ότι είναι υψηλό το ποσοστό όσων εμφανίζονται αναποφάσιστοι, αφού το 20,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», δεν μπορεί να προδικαστεί πόσα και ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή.

Αντιθέτως, εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η εδραιωμένη πεποίθηση της πλειονότητας της κοινής γνώμης για τον νικητή των επόμενων εκλογών. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%).

Αποδοκιμασία και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ


Εξίσου εντυπωσιακό είναι το εύρημα ότι μόνον το 5,5% όσων πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε ικανοποίηση από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, όταν το συντριπτικό 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι και 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι. Στη διαμόρφωση αυτής της αλγεινής για την κυβέρνηση εικόνας σημαντική είναι η συμβολή όσων επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, καθώς στις τάξεις των δυσαρεστημένων περιλαμβάνεται το 73,5% εξ αυτών έναντι μόνον του, 14,5% που εκφράζει ικανοποίηση.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα, οι απαντήσεις είναι εξίσου αποκαρδιωτικές για τους «ενοίκους» του Μεγάρου Μαξίμου, αφού επτά στους δέκα  διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν). Από τους υπολοίπους, ποσοστό 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Στην ίδια ερώτηση συνολικά 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν απόλυτα (30,5%) ή μάλλον διαφωνούν (10%), ενώ 18% ούτε συμφωνούν ούτε διαφωνούν, 26,5% μάλλον συμφωνούν, 13,5% συμφωνούν απόλυτα και 1,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική, οι πολίτες αποδοκιμάζουν τα αποτελέσματά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ποσοστό 64,5% δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ μόλις το 18% έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση επεχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο και το υπόλοιπο 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

«Ενέσεις ηθικού» από το Μέγαρο Μαξίμου


Ενόψει, πάντως, της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και υπό τις ισχυρές εντυπώσεις που προκάλεσε η έρευνα της Public Issue που φιλοξένησε την Κυριακή η «Αυγή» το πρωθυπουργικό γραφείο έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Σχετικά με τις Δημοσκοπήσεις», επιχειρώντας να ανακτήσει ένα μέρος από το καταρρακωμένο ηθικό των κυβερνητικών στελεχών. Σε αυτό παρατίθετο στοιχεία από προηγούμενες έρευνες που δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη και αναφερόταν αναλυτικά τα εξής:

Α. Στις τελευταίες εκλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με άνετη διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν οι σχετικές δημοσκοπήσεις και, μάλιστα, αυτές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες κρίνονται ως προς την εγκυρότητά τους με βάση το τελικό αποτέλεσμα:
11 Σεπτεμβρίου 2015:Δημοσκόπηση GPO (Θεοδωρικάκος/ MEGA). Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,2%. Σφάλμα: 7,3%
(Ο σημερινός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, το βράδυ των εκλογών, εξηγούσε στο MEGA ότι «ο κόσμος, για άλλη μια φορά, αποφάσισε τι θα ψηφίσει μπροστά στην κάλπη»).
•15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS. Εκτίμηση: Ισοψηφία. Σφάλμα: 7,5%
•15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS. Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%. Σφάλμα: 8%
•16 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Μαρατζίδης/ ΣΚΑΙ). Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%. Σφάλμα: 8%.
•18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS. Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%. Σφάλμα 6,7%
•18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση MARC. Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%. Σφάλμα 6,7%
Β. Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, (νίκη του «OXI» με διαφορά 22.6 ποσοστιαίες μονάδες)  οι προβλέψεις ήταν οι εξής:
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση MRB: Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%. Σφάλμα 23%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση GPO: Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%. Σφάλμα 23%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (protothema.gr): Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,6%. Σφάλμα 23,2%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση Public Issue: Εκτίμηση: Προβάδισμα του «OXI» κατά 0,5%. Σφάλμα 22,1%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (Έθνος): Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 1,3%. Σφάλμα 23,9%.

Γ. Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Κατά πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο επικρατούσε απόλυτο «μούδιασμα» ήδη από το Σάββατο το βράδυ, που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της έρευνας στην Αυγή, αποφάσισε να αντιδράσει κατ΄ αυτόν τον τρόπο, το απόγευμα της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πλήρης αποσυσπείρωση των κυβερνητικών δυνάμεων που φαίνεται να έχει προκληθεί και να καταγράφεται ήδη σε κυλιόμενες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η δημοσκόπηση της «Αυγής»
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

 1. ΓΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΩΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. DΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΙ -ΦΟΡΟΙ-ΦΟΡΟΙ , ΤΟ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΚΑΚΟ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΕΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΟΚΑΝΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ . ΑΡΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ .....ΟΙ ΕΡΠΙΣΤΡΙΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΕ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, Η ΝΔ ΔΕΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ, ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ, ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ 2015 ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 2012 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ............

   Διαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΜΩΣ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΒΑΛΑΒΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΑΟΣ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΣΟΥΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ 3 Ή 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ, ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

   Διαγραφή
 4. Τωρα που είδα τον κουμμουνισμο ειμαι 10 φορες δεξιος !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΟΓΜΑ ΤΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "ΚΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. η Νεα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και από την ύφεση .....................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το μνημονιακό κοινοβούλιο παραπαίει, μαζί με την ΕΕ και το Ευρώ!

  Ως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) πόσα δεν έχουμε πει, πόσα δεν έχουμε γράψει, αλλά και πόσες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό δεν έχουμε κάνει, προσπαθώντας να ενημερώσουμε πρωτίστως, αλλά και να πείσουμε όσους δυσπιστούν για την αναγκαιότητα εξόδου της Πατρίδας μας τόσο από την ΕΕ όσο και από το Ευρώ, για να μπορέσει αυτή να ανασάνει και οι Έλληνες να δουν «Θεού πρόσωπο»;

  Μια τέτοια πολιτική δύναμη που θα στηρίζεται στον ίδιο το λαό και θα κληθεί να εφαρμόσει πρόγραμμα που θα υπηρετεί ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε το ΕΠΑΜ, για να γίνει ο καταλύτης ενός μεγάλου Πατριωτικού Παλλαϊκού Μετώπου!

  Ελάτε μαζί μας όλοι εσείς που θέλετε αυτήν την προοπτική!
  http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_5.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
  ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 7ΧΙΛΙΑΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 5% ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ!

   Διαγραφή
 10. Νέος κύκλος εκπομπών "Στο Μικρόφωνο" ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14.00 στον διαδικτυακό σταθμό _www.e-roi.gr_
  αρχίζει ο νέος κύκλος εκπομπών " ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ",

  Ο Δημήτρης Καζάκης, Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
  θα σχολιάσει την επικαιρότητα με τον δικηγόρο μέλος της Ε.Ν.Α , Ηρακλή Παπαδόπουλο. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ, 210.3428676 .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ

   Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΦΑΕ ΣΑΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ΓΥΦΤΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΧΙΦΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΗΛ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΕΣΥ ΞΡΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ. ΟΥΣΤ ΚΑΘΙΚΙΑ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

   Διαγραφή
  3. ενώ εσύ είσαι παρθένα .............

   Διαγραφή
  4. ΣΑΝΟ ΤΡΩΝΕ ΣΤΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ TV, ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΑΝΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ TV, ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ

   Διαγραφή
 11. ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 5% ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα @!ρχιδι@ μου τα δυό που πήρες προίκα στο χωριό τα ξέρεις μακ@κ@; Λοιπόν. 1ο κόμμα ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καί μετά ..όλα τα άλλα απλά βοθροντόκρεμα....

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]