Η «ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ – ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ WEF ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΟΒΗ…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο σχετικά με το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός (World Economic Forum), που δημοσιεύεται στο

βρετανικό περιοδικό Spectator και φέρει την υπογραφή του καθηγητή και διακεκριμένου μέλος του American Institute for Economic Research, Σάμιουελ Γκρεγκ.

«Γιατί δεν είναι τρελό να εναντιώνεσαι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ» είναι ο τίτλος του άρθρου που αρχίζει ως εξής: «Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και ο ιδρυτής-πρόεδρός του, καθηγητής Κλάους Σβαμπ, είναι το αντικείμενο παράλογων θεωριών συνωμοσίας.

Ο οργανισμός ο οποίος και φέτος τον Ιανουάριο θα συγκεντρώσει στο Νταβός πολιτικούς, ηγέτες επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και διάφορες διασημότητες, έχει κατηγορηθεί -μεταξύ άλλων- ότι είναι μια μυστική ομάδα παιδεραστών που χρησιμοποίησαν την πανδημία για να μαζέψουν παιδικό αίμα, επισπεύδοντας έτσι μια σατανική Νέα Παγκόσμια Τάξη».

«Επικίνδυνη δύναμη» το WEF

Σύμφωνα με τον Γκρεγκ «δεν είναι παράλογο, ούτε συνωμοσιολογικό ωστόσο να θεωρούμε το WEF μια επικίνδυνη δύναμη στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Παραφράζοντας τον Τζόζεφ Χέλερ: το ότι είσαι παρανοϊκός, δεν σημαίνει ότι το WEF δεν σε κυνηγάει. Μια κοινή δυσπιστία προς το Φόρουμ άλλωστε, ενώνει αριστερούς αντικαπιταλιστές και συντηρητικούς δεξιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...