Πως ανάβω φωτιά χωρίς αναπτήρα

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανάψετε φωτιά χωρίς να χρησιμοποιήσετε αναπτήρα ή σπίρτα. Ακολουθούν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Χρησιμοποιήστε ένα πυροκροτητή: Ο πυροκροτητής είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσει να ανάψετε φωτιά. Ορισμένοι δημοφιλείς εκκινητές φωτιάς περιλαμβάνουν τα ξυλάκια εκκίνησης φωτιάς, τα κηροπήγια φωτιάς και τους χημικούς εκκινητές φωτιάς.

Χρησιμοποιήστε έναν μεγεθυντικό φακό: Εάν έχετε έναν μεγεθυντικό φακό και ο ήλιος λάμπει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μεγεθυντικό φακό για να εστιάσετε τις ακτίνες του ήλιου σε έναν μικρό σωρό προσάναμμα, όπως ξηρό χορτάρι ή φύλλα. Το συγκεντρωμένο φως του ήλιου θα θερμάνει το προσάναμμα και τελικά θα ανάψει φωτιά.

Χρησιμοποιήστε μια μπαταρία και ατσαλόμαλλο μαλλί: Αν έχετε μια μπαταρία 9 βολτ και λίγο ατσαλόμαλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε σπινθήρα ακουμπώντας τους θετικούς και αρνητικούς πόλους της μπαταρίας στο ατσαλόμαλλο. Το ατσαλόμαλλο θα αρχίσει να λάμπει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανάψει μια φωτιά.

Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι με τόξο: Το τρυπάνι με τόξο είναι μια πρωτόγονη τεχνική έναρξης φωτιάς που περιλαμβάνει τη χρήση ενός τόξου για τη δημιουργία τριβής και θερμότητας. Θα χρειαστείτε ένα επίπεδο κομμάτι ξύλου, μια άτρακτο, μια πυρότουβλα και ένα τόξο. Όταν χρησιμοποιείτε το τόξο για να γυρίσετε τον άξονα, θα δημιουργηθεί τριβή και θερμότητα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανάψετε μια φωτιά.

Χρησιμοποιήστε πυριτόλιθο και ατσάλι: Αν έχετε έναν πυριτόλιθο και ένα ατσάλι, μπορείτε να δημιουργήσετε σπίθα χτυπώντας τον πυριτόλιθο με το ατσάλι. Η σπίθα θα αναφλέξει οποιοδήποτε προσάναμμα έχετε κοντά σας, επιτρέποντάς σας να ανάψετε φωτιά.

Θυμηθείτε να είστε πάντα προσεκτικοί όταν ανάβετε φωτιά και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ασφαλή και κατάλληλη τοποθεσία για να την ανάψετε.

loading...