ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Έλλειμμα μαμούθ με το «καλημέρα σας» στο νέο υπερταμείο

Κρυφό έλλειμμα 12 δις. ευρώ αναμένεται να κληρονομήσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης το 2017, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται, από την πρώτη κιόλας ημέρα
λειτουργίας του, σύννεφα σχετικά με τη βιωσιμότητα του, αλλά και όσον αφορά τη διατήρηση του ύψους των σημερινών συντάξεων.

Όπως διαβάζουμε στο κυριακάτικο Realmoney, στο κρυφό αυτό έλλειμμα του νέου υπερταμείου -που θα δημιουργηθεί από την 1/1/2017 με την ενοποίηση ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και των άλλων ταμείων- περιλαμβάνονται οφειλές που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ, αλλά και δαπάνες για την έκδοση και την καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους από τους οποίους διαμορφώνεται το έλλειμμα, το Διεθνές Νομιμσματικό Ταμείο ζητά να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζει ότι το ασφαλιστικό δεν «ξανανοίγει» και ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δουν νέες μειώσεις.

Ωστόσο, ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση, επισημαίνουν ότι, σε περίπτωση που καταργηθεί η «προσωπική διαφορά» μετά τον επανυπολογισμό των κυρίων συντάξεων, περίπου 2 στους 3 συνταξιούχους (1.600.000) θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα μείωση της κύριας σύνταξης.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]