Εγγραφο που μιλούσε για εκκένωση – Πλαστογράφηση από περιφερειακή σύμβουλο καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ραφήνας

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, υποστηρίζοντας ότι κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

“Κατά τη χθεσινή κατάθεσή μου στην ανακρίτριααποκαλύφθηκε μια μεγάλη σκευωρία, τόλμησαν και προσκόμισαν πλαστά έγγραφα, πλαστά πρακτικά. Η κ. Τσούπρα, η περιφερειακή σύμβουλος, αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και αρμόδια κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, τόλμησε και έκανε πλαστό πρακτικό. Συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας στην Παλλήνη. Πήγαν κάποια από τα μέλη που κλήθηκαν, δεν έγινε ποτέ συντονιστικό όργανο και τόλμησε και συνέταξε πρακτικό. Μπορείτε να πάρετε και τον Δήμαρχο Διονύσου, τον κ. Ζαμάνη, ο οποίος φέρεται ότι ήταν εκεί, συμμετέχει σε ένα συντονιστικό όργανο που ποτέ δεν συνεδρίασε και καταγράφεται ότι τάχα μου έδωσαν προφορικώς σε απροσδιόριστό χρόνο και τόπο,, τόσο γενναίοι ήταν και μου έδωσαν εντολή εκκένωσης. Επειδή αυτοί είναι πολλοί και εγώ ένας, εγώ λέω την αλήθεια και αυτοί ψέματα και δυστυχώς για αυτούς έχω τις αποδείξεις” δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, στον ΑΝΤ1.

“Αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή” και αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία. «Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης”, υπογράμμισε διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή.

Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες. Επικαλούμενος το νόμο, επανέλαβε ότι “όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια” και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως “δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς”. Ο Β.Μπουρνούς ξεκαθάρισε, ερωτηθείς, ότι “κανένα κυβερνητικό στέλεχος δε με πήρε να μου πει να συγκαλύψω”.

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση της Περιφερειακής Συμβούλου στον Μπουρνούς – Τι λέει ο Δήμαρχος Διονύσου – ΒΙΝΤΕΟ
Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, υποστηρίζοντας ότι κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας, η υπεύθυνη σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ.

Στο ίδιο έγγραφο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που υποστηρίζει πως δεν έγινε ποτέ, συμμετείχε τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Διονύσου, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι εστάλη sms για την εν λόγω συνεδρίαση στις 20:30, στην οποία μετέβη όμως έφυγε προτού αυτή ολοκληρωθεί. Ο Διονύσης Ζαμάνης είπε επίσης ότι στη συνεδρίαση δεν ήταν παρών ο κ. Μπουρνούς ή κάποιος εκπρόσωπος του δήμου.

Φιλίππου: Δευτερεύον το αν δόθηκε εντολή εκκένωσης στον Δήμαρχο Ραφήνας – ΒΙΝΤΕΟ
Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, απάντησε σε όσα κατήγγειλε νωρίτερα ο Δήμαρχος Ραφήνας στον ΑΝΤ1 για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

“Το Συμβούλιο έγινε κανονικά, έκτακτο με υπογραφή της κ. Δούρου. Έλαβα φαξ στις 18:50 για την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού, το οποίο έφερε την υπογραφή της Ρένας Δούρου, έφυγε με sms προς όλα τα μέλη που μετέχουν στο συντονιστικό αυτό όργανο και συγχρόνως εστάλη το σχετικό sms στους Δημάρχους. Όσοι μπόρεσαν γιατί γινόταν χαμός με τη φωτιά, δικαιολογώ ότι ο κ. Μπουρνούς δεν μπορούσε να έρθει, όμως έπρεπε να το κάνουμε. Παρευρέθηκαν έχουμε κρατήσει πρακτικά ο κ. Ζαμάνης από τον δήμο Διονύσου, η ΓΓ του δήμου Μαραθώνος, ο κ. Ασπρουλάκης, η κ. Τσούπρα που ενημέρωσε τι έγινε” δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

“Άλλο πλαστογραφία και πλαστά έγγραφα, έχει τεράστια διαφορά. Πλαστά θα ήταν αν είχαν βάλει το όνομά του χωρίς να έρθει. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γραμματέας κρατά σημειώσεις” συμπλήρωσε.

Ως προς την ώρα της σύγκλησης του Οργάνου, συμφώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας ότι ήταν στις 20:30, ενώ τόνισε ότι όσοι συμμετείχαν έχουν κρατήσει και τα πρακτικά της. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, δεν υπάρχει το όνομα του Βαγγέλη Μπουρνούς στα πρακτικά, καθώς απουσίαζε δικαιολογημένα, αφού βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο.

Ερωτηθείς αν δόθηκε εντολή εκκένωσης στον Δήμαρχο Ραφήνας, ο Π. Φιλίππου απάντησε πως δεν γνωρίζει, ενώ χαρακτήρισε “δευτερεύον” το αν δόθηκε ή όχι η σχετική εντολή, αφού ο Β. Μπουρνούς βρισκόταν μέσα στη φωτιά.

“Είναι δευτερεύον γιατί ο δήμαρχος έπρεπε να βρίσκεται στη φωτιά. Η συνεδρίασε έγινε στις 20:30. Το όργανο αυτό έχει το νόημα σε ποια κατάσταση βρίσκεται η περιοχή, συγκλήθηκε με όσους μπόρεσαν” τόνισε.

Ο Β. Μπουρνούς σε παρέμβαση του σημείωσε πως ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κανένα μήνυμα για τη συνεδρίαση, αφού όπως είπε υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου του είναι αντιδήμαρχος, ο οποίος βρισκόταν εκτός και εγκλωβισμένος από τη φωτιά της Κινέτας.

Κληθείς να αιτιολογήσει το ποια είναι η πλαστογράφηση, ο Β.Μπουρνούς είπε ότι δεν του δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης, καθώς και το ότι στην προτελευταία σελίδα των πρακτικών αναφέρεται το όνομα του Δημάρχου Διονύσου, ο οποίος διαβεβαίωσε μέσω ΑΝΤ1 ότι είχε φύγει νωρίς.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό είναι το επίμαχο έγγραφο για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς – ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε το επίμαχο έγγραφο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και το οποίο αμφισβητεί ο κ. Μπουρνούς.

loading...