Τρία “τικ” που έχετε και κάνουν κακό στην υγεία σας

Οι μικρές νευρικές συνήθειες που ενδεχομένως έχετε είναι συχνά
πιο ενοχλητικές για τους ανθρώπους γύρω σας από ό,τι για τον εαυτό σας.
Αλλά υπάρχουν ορισμένες τέτοιες συνήθειες, ή “τικ”, που μπορεί πραγματικά να σας προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία σας.

Δείτε τρεις τέτοιες περιπτώσεις:

Τρώτε τα νύχια σας

Είναι ένα πράγμα εάν νευρικά τρώτε τα νύχια σας μόνο κατά τη διάρκεια μιας ταινίας τρόμου, αλλά εντελώς διαφορετικό πράγμα όταν γίνεται τακτική συνήθεια. Σύμφωνα με δερματολόγους και άλλους γιατρούς, αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει τόσο τα νύχια σας, όσο και το δέρμα γύρω από αυτά. Μικρόβια από το στόμα μεταφέρονται στο δέρμα και αντιστρόφως. Τα βακτήρια κάτω από τα νύχια μπορεί να μεταφερθούν στο στόμα, προκαλώντας λοιμώξεις των ούλων και του λαιμού.

Παίζετε αλλά και τραβάτε τα μαλλιά σας

Το να στριφογυρίζετε διαρκώς μια τούφα από τα μαλλιά σας στα δάχτυλά σας μπορεί να καταστρέψει την ρίζα της τρίχας σε βάθος χρόνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή ή μόνιμη τριχόπτωση από ορισμένα σημεία του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και σε μόλυνση. Το ψυχαναγκαστικό τράβηγμα της τρίχας μπορεί να είναι σημάδι μιας ψυχιατρικής κατάστασης που χαρακτηρίζεται από την τριχοτιλλομανία και η οποία απαιτεί ψυχοθεραπεία και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Κάνετε “κρακ” στον αυχένα σας

Όταν στρίβετε το κεφάλι σας με δύναμη προς τη μία πλευρά, απελευθερώνετε αέρια που δημιουργούνται στις αρθρώσεις μεταξύ των σπονδύλων και έτσι παράγεται ένας χαρακτηριστικός, “ξερός” ήχος. Αν και αυτό μπορεί αρχικά να σας κάνει να αισθάνεστε καλά, αλλά από τη στιγμή που το κάνετε συχνά, μπορεί να κάνετε τους συνδέσμους στην περιοχή πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Επιπλέον, αυτή η υπερβολική κίνηση στις αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσει φθορά στο εσωτερικό τους και μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα με την πάροδο του χρόνου. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτά τα “κρακ” στον λαιμό μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο!

loading...