Σεβασμιωτατε θα σας διηγηθω μια δικη μου προσωπικη εμπειρια,που με κανει να πιστευω ακραδαντα,οτι Ανασταση Σαββατο ΔΕΝ γινεται!!

Ειμαι στο χωριο μου,εδω λιγο εξω απ τη Θεσσαλονικη!

Επειδη στο χωριο δεν εχει ιερεα,μαλλον εχει αλλα εχει αποσπαστει στη Γαλλια,μας κανει καθε χρονο Ανασταση 9-10 η ωρα ενας Ιερεας αγαπητος μου,απο διπλανο χωριο,ωστε 12 η ωρα να προλαβει να κανει Ανασταση στην ενορια του!

Δεν θεωρησα σκοπιμο να το πω στο πνευματικο μου!

Οταν καποια φορα πριν καμια 4-5 χρονια του το ειπα και του ειπα οτι και πριν τις 12 τρωω και μαγειριτσα!

Ωωωωω,βαστατε Τουρκοι τ αρματα!

Μου λεει,θα πηγαινεις σε αλλο χωριο που κανει Ανασταση μετα τις 12 και θα καθεσε να Κοινωνας και μετα θα τρως!

Του ειπα οτι ετσι με αποξενωνεις απ την οικογενεια μου,γιατι κανεις τους δε θελει να με ακολουθησει!

Κανω που κανω 2 μηνες νηστεια και αναγκαζοντε να με μαγειρευουν ξεχωριστα,αν τωρα και στη μαγειριτσα δε κατσω στο τραπεζι..με αποξενωνεις!

Τελος παντων κανω υπακοη!

Και απο τοτε κανω Ανασταση και στις 9 και στις 12 στο διπλανο χωριο!

Πριν λοιπον 3-4 χρονια,παω στο διπλανο χωριο στην μια απ τις 2 εκκλησιες που εχει!

Δωδεκα παρα δεκα,βγαινουμε ολοι εξω απ τον Ναο και κατευθυνομαστε στη πλατεια του χωριου,που θα συναντηθουμε και με τον αλλο ιερο ναο να κανουμε ολοι μαζι Ανασταση στη πλατεια!

Εκει λοιπον που με τα ποδια φτανουνε κοντα στη πλατεια,βλεπω στη ταρατσα ενος κτηριου μια τεραστια φλογα να τρεμοπαιζει,λες και ηταν απο λαμπαδα γιγαντα!

Λεω τι βλεπω?

Βλεπω η’ δε βλεπω?

Κοιταω γυρω μου κανεις δε το προσεξε!

Καλα,σκεφτομαι,τυφλοι ειναι?

Βλεπω τοτε εναν μεσηλικα ανδρα που βοηθαει μεσα στο Ιερο,συγνωμη που θα το πω(λιγο χαζουλι,αθωο…) να δειχνει τον ιερεα εκει ψηλα,στη φλογα,που και γω εβλεπα! Ο ιερεας δε καταλαβα να καταλαβε τιποτα! Αυτος ο μεσηλικας και γω ειμασταν μαλλον οι μονοι που το ειδαμε!

Και ευτυχως βρεθηκε και αυτος,γιατι αρχισα να νομιζω οτι χαζεψα!!

Ξεκινανε λοιπον οι ιερεις να διαβαζουν και βλεπω η φλογα,αργα αργα να σηκωνεται απ τη ταρατσα και παει προς στον ουρανο!

Μια φλογα τεραστια να αιωρειτε στον ουρανο! Καλα δε την βλεπουν?

Φτανει στο Ευαγγελιο,η φλογα παει κι αλλο ψηλα αλλα πολυ ποιο γρηγορα και με το που λεει ο ιερεας το Χριστος Ανεστη η φλογα πηγε τοσο ψηλα που δεν την εβλεπα αλλο!!

Αν τωρα μετα απ αυτο που με τα ματια μου ειδα κοντα στα 20-25 λεπτα,θελετε να με πειτε οτι υπαρχει Ανασταση το Σαββατο 21:00 δε θα με πεισετε!!

Καλη και ευλογημενη Ανασταση!

loading...