Φορολογικό… αντίο από Θ. και Γ. Αγγελοπούλου στην Ελλάδα

Δήλωσαν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικοί και πλέον θα έρχονται στη χώρα μόνο για τουρισμό.
Το κεφάλαιο «Ελλάδα» έκλεισε για την οικογένεια Αγγελόπουλου καθώς μάζεψαν τις βαλίτσες τους και είπαν ένα «φορολογικό αντίο» στην χώρα.
Δύο περίπου χρόνια μετά την έντονη στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου εμφανίζονται απογοητευμένοι και αφού έκαναν όλες τις νόμιμες φορολογικές διατυπώσεις, δηλώνοντας μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να διαμένει κάποιος τουλάχιστον 183 ημέρες τον χρόνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι δικηγόροι της οικογένειας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν από τις επίσημες φορολογικές Αρχές.

Ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποχώρησε από μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, στα οποία συμμετείχε, ενώ, αντιστοίχως, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου προσκόμισε διακοπή εργασιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η οικογένεια Αγγελοπούλου, στη συνέχεια, κατέθεσε δικαιολογητικά, τα οποία επιβεβαίωναν ότι δεν είχε κανέναν οικονομικό, εμπορικό και οικογενειακό δεσμό, δηλαδή ότι τα παιδιά τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν το φορολογικό αίτημα της οικογένειας, καθώς ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελοπούλου μεταφράζεται σε απώλειες για τα κρατικά ταμεία, καθώς οι ετήσιοι φόροι που κατέβαλαν ξεπερνούσαν τουλάχιστον τις 100.000 ευρώ. Οι φορολογικές Αρχές βγαίνουν διπλά χαμένες, καθώς αφενός από φέτος δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ φόρο και, αφετέρου δε θα έρχεται συνάλλαγμα στη χώρα από την οικογένεια Αγγελοπούλου. Η οικογένεια θα επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα μόνο για τουρισμό.

Η φορολογική και όχι μόνο αποχώρηση της οικογένειας Αγγελοπούλου από την Ελλάδα, σύμφωνα με κάποιους, συνδέεται άμεσα με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης καθώς θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει γίνει αφιλόξενη σε φορολογικό επίπεδο και δε συντρέχει λόγος να συντηρεί κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πλέον για την οικογένεια Αγγελόπουλου η μόνη φορολογική δοσοληψία που θα έχει με την εφορία θα είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για την έπαυλη που διατηρούν στο Ψυχικό.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περίμενε Υπουργείο η μανδάμ αλλά την έριξαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]