Πληθαίνουν τα σενάρια για «γάμο» Κοντομηνά – Αλαφούζου

Σε φάση προσέγγισης, αλλά όχι ακόμα και συμφωνίας φαίνεται ότι βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, του οποίου ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζο.


Με τεχνικό σύμβουλο την εταιρεία Deloitte, οι δύο επιχειρηματίες συζητούν ένα μοντέλο συνεργασίας που προβλέπει ίσο μερίδιο μετοχών για τον καθένα, με δύο διευθύνοντες συμβούλους (Κώστας Κιμπουρόπουλος, Δημήτρης Φουρλεμάδης) και εναλλασσόμενες διοικήσεις, όπου το δυναμικό του Alpha θα έχει την ευθύνη του ψυχαγωγικού τομέα και αυτό του ΣΚΑΙ του ενημερωτικού.

Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά αγεφύρωτες διαφορές στο managementτης νέας εταιρείας, οι οποίες καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν βασίζεται κυρίως στα συμφωνητικά, αλλά στην καλή θέληση των δύο ιδιοκτητών» τονίζουν κορυφαία στελέχη και των δύο σταθμών, προσθέτοντας όμως ότι σε αμφότερες τις πλευρές υπάρχουν στελέχη που προβάλλουν αντιρρήσεις. Σε ό, τι αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου καναλιού, αυτός θα είναι σαφώς αντικυβερνητικός, όπως ήδη προκύπτει από τη θεματολογία των 2 σταθμών αλλά και από τις δηλώσεις του κου Κοντομηνά στην αιφνίδια εμφάνισή του στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου μεταξύ άλλων είπε: Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει «μαύρο» στα κανάλια αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς!».

Τέλος, πληροφορίες από την πλευρά του ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζουν πολύ πρώιμα τα σενάρια αυτά, παραδέχονται ότι θα ήταν ανοησία να μην θέλουμε το πρόγραμμα του Alpha, αλλά τονίζουν ότι «άλλο συγχώνευση και άλλο εξαγορά περιεχομένου».

Πολλοί εντάσσουν  στο πλαίσιο του επικείμενου «γάμου» το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ την περασμένη Τετάρτη  μετέδωσε εκτενή αποσπάσματα από την παρέμβαση αυτή του προέδρου του Alpha, στον αέρα του καναλιού από την ψυχαγωγική εκπομπή της Ελένης Μεναγέκη!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]