Γ. Σταθάκης: «Προτεραιότητά μας η αντιμετώπιση της ζημιάς που έκανε στο κοινωνικό κράτος τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ»

Σε συνέντευξή του υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δηλώνει διατηρεί την επαφή του με την κοινωνία.


Αναφερόμενος στα μηνύματα που εισπράττει η κυβέρνηση από τους πολίτες, λέει ότι "τα κοινωνικά στρώματα που εκφράζουμε έχουν εισπράξει απογοητεύσεις", αλλά, τονίζει, "συνεχίζουν να πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε και να στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε". Ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι "πλέον, η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στην καθημερινότητα", για να σημειώσει ότι "καθώς θα βαδίζουμε αυτόν τον δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας, η δυναμική θα είναι με το μέρος μας". Παραθέτει, δε, τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που δείχνουν ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης για "δίκαιη ανάπτυξη" είναι εφικτός.

Μιλά για τη δεύτερη αξιολόγηση ("όλοι επιθυμούμε να κλείσει γρήγορα") και για το ζήτημα του χρέους. Επισημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, για να τονίσει ότι "στη βάση αυτή θα συζητηθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα".

Ενόψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι "σήμερα οφείλουμε, βήμα-βήμα, να αναζωογονήσουμε δοκιμαζόμενους θεσμούς εκπροσώπησης του κόσμου της εργασίας, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε σχέσεις εκπροσώπησης ομάδων όπως οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι, που το σημερινό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να εκφράσει". "Προκύπτουν γενικότερα ζητήματα, όπως ο προσδιορισμός του ρόλου της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από θέσεις ευθύνης σε ένα διαμορφωμένο, πλην δυναμικό, πλαίσιο πολιτικών συσχετισμών. Υπάρχουν και ειδικότερα ζητήματα, που ανέκυψαν από την κυβερνητική εμπειρία, ενώ παράλληλα απαιτείται μια συγκροτημένη πολιτική συζήτηση για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση", αναφέρει.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρεται στο "κενό πολιτικής που διακατέχει" τη ΝΔ και εκτιμά την επιλογή του προέδρου της ΝΔ να ζητά επανειλημμένα εκλογές ως μια στρατηγική που απαντά σε εσωτερικά προβλήματα του κόμματος και προσπάθεια συντήρησης της ιδέας της "αριστερής παρένθεσης" που "απέτυχε παταγωδώς τον τελευταίο χρόνο". Ο υπουργός Οικονομίας υπογραμμίζει τις διαφορές ανάμεσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε κρίσιμα μέτωπα: "Η ΝΔ, συχνά λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, προτείνει νέα κύματα περικοπών και απολύσεων. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ζημιάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο κοινωνικό κράτος".
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Εσείς βρε χαζοχαρούμενε δεν ζητούσατε κάθε μέρα εκλογές, για πιο κοινωνικό κράτος μιλάς βρε εκατομμυριούχε αριστερέ , όταν μας έχετε φθάσει στα όρια της παράνοιας , όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η αυριανή ημέρα , άντε σιχτίρ κακόγουστε θίασε που έχεις το θράσος να μιλάς και να συγκρίνεις τα πρότερα με τα σημερινά ΧΑΛΙΑ .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλλος ενας βρωμοψευτης τεμπελης εγκαθετος βολεμενος καθηγητης.καθηγητες τρεις εχαθει η πατρις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ψεύτη, ψεύτη ψεύτη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δικιά μας πάλι προτεραιότητα σταθάκ(ι) είναι, να παίρνουν δρόμο όσο το δυνατόν γρήγορα κάτι κουνήστρες που παραμυθιάζουν τον λαό. Λες νά είσαι σ΄αυτές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. to arpaktiko ton sption,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΜΩΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]