Η σφραγίδα του Χριστού και του Αντιχρίστου.

Υπάρχουν δυο σφραγίσματα. Το σφράγισμα του Χριστού και το σφράγισμα του Αντιχρίστου. Τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να προσέξουμε ως χριστιανοί; Πότε και πώς θα δοθεί η σφραγίδα του Αντιχρίστου; Υπάρχει προσφράγισμα ή προχάραγμα του Αντιχρίστου; Τι λέει γι’ αυτό η Αγία Γραφή; Από τι μας προφυλάσσει η σφραγίδα του Χριστού; Πώς μπορούμε να πάρουμε τη σφραγίδα του Χριστού; Φεύγει από πάνω μας η σφραγίδα του Χριστού και με ποιον τρόπο;

Την σφραγίδα του Χριστού την λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος, όπου το Βάπτισμα γίνεται μαζί με το Ιερό Μυστήριο του Χρίσματος.

Στη συνέχεια του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, που έγινε η τριπλή κατάδυση και ανάδυση, ακολουθεί το αυτοτελές Μυστήριο του Χρίσματος που συνδέεται με το βάπτισμα. Το Χρίσμα είναι η σφραγίδα του Χριστού, όπου ο νεοφώτιστος γεμίζει από Πνεύμα Άγιο. Και φαίνεται ότι το Χρίσμα είναι το σφράγισμα του Χριστού διότι εκείνη την ώρα ο ιερέας που χρίει τον νεοφώτιστο σε διάφορα σημεία στο σώμα του (μέτωπο, μάτια, χέρια, στήθος, πόδια, πλάτη κ.α.), λέει: «Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου. Αμήν». Συνειδητά λαμβάνουμε τη σφραγίδα του Χριστού. Με τη θέλησή μας.

Ο Αντίχριστος που είναι αντί του Χριστού, το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει με όλους αυτούς που θα τον ακολουθήσουν. Θα τους κάνει συνειδητά οπαδούς του. Θα τους κάνει με τη θέλησή τους, να τον ακολουθήσουν. Με δική τους θέληση θα γίνουν μέλη του Αντιχρίστου. Και πώς θα είναι το σφράγισμα του Αντιχρίστου; Το σφράγισμα του Αντιχρίστου μας το γράφει ξεκάθαρα η Αγία Γραφή, μέσα στην Καινή Διαθήκη, όπου γράφει ότι το σφράγισμα του Αντιχρίστου θα δοθεί στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι που θα είναι και το όνομα του θηρίου.

Προσοχή διότι υπάρχουν μερικοί πλάνοι που γράφουν και λένε πράγματα στο διαδίκτυο και σε άλλα κανάλια, για το σφράγισμα του Αντιχρίστου, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που μας λέει η Αγία Γραφή. Η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη. Οτιδήποτε άλλο ακούτε ή διαβάζετε να φεύγετε μακριά από αυτούς που λένε και κηρύττουν πλάνες και αιρέσεις. Το χάραγμα δεν θα είναι σε χαρτιά, ούτε σε έντυπα, ούτε σε ταυτότητες, ούτε σε κάρτες, ούτε σε κινητό τηλέφωνο, όλα αυτά είναι προετοιμασίες για το χάραγμα, το οποίο θα είναι σύμφωνα με την Αγία Γραφή στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...