Σε ποιες χώρες είναι νόμιμα τα ναρκωτικά, η πώληση οργάνων, η οδήγηση… τανκ ακόμη και η κτηνοβασία!

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα
πριν μερικές δεκαετίες έχουν ριζικά τροποποιηθεί. Δεν μιλάμε μόνο για τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας. Την ώρα που τα σύνορα έχουν πάψει να υφίστανται για ομάδες χωρών, οι πολίτες μπορούν να βρουν αυτό που η καρδιά τους ποθεί, ό,τι και να ‘ναι αυτό, αλλά στη χώρα που ζουν ο νόμος απαγορεύει, σε κάποια άλλο κράτος όπου ο νομοθέτης είχε διαφορετική… άποψη.

Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν χώρες που επιτρέπουν τη χρήση όλων των ναρκωτικών, την κτηνοβασία ή ακόμη και την οδήγηση… τανκ στους δημόσιους δρόμους;

Διαβάστε παρακάτω ποια πράγματα κάνουν κάποιοι καθόλα νόμιμα εφόσον βρίσκονται στη χώρα που για τα γούστα τους, θεωρείται «σωστή»:
Νόμιμη χρήση κάθε είδους ναρκωτικού: Πορτογαλία

Η μεσογειακή χώρα έχει αποποινικοποιήσει όλα τα ναρκωτικά που υπάρχουν! Όλα! Την ώρα που πολλές δυτικές χώρες συζητούν ακόμη το διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά, η Πορτογαλία αποφάσισε ότι δεν μπορεί να χάνει χρόνο με τέτοιες συζητήσεις και αποφάσισε να ξεμπερδέψει μια και καλή με τα ναρκωτικά.

Υπερβάλουμε λίγο βέβαια γιατί αν πιαστεί κάποιος να κάνει χρήση ουσιών μπορεί να καταλήξει σε μια επιτροπή για συζήτηση σχετικά με τον εθισμό. Μέχρι εκεί όμως! Η φυλακή δεν υπάρχει για οποιονδήποτε πιαστεί με κάθε είδους ναρκωτικό -από μαριχουάνα μέχρι ηρωίνη και κοκαΐνη- σε ποσότητα για χρήση σε βάθος 10 ημερών.

Η χώρα έλαβε την απόφαση αποποινικοποίησης προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα με τους χρήστες σκληρών ναρκωτικών, καθώς 1 στα 100 άτομα ήταν εθισμένο στην ηρωίνη. Μέσα σε 4 χρόνια από την αποποινικοποίηση, οι θάνατοι εξαιτίας των ναρκωτικών μειώθηκαν κατά 90%, ενώ έπεσε κατακόρυφα και ο αριθμός των ανθρώπων με AIDS.
Ενέσεις ηρωίνης με τη βοήθεια… κρατικών υπαλλήλων: Καναδάς

Στο Βανκούβερ του Καναδά εδρεύει το InSite, ένα κυβερνητικό κτίριο, όπου οι ηρωϊνομανείς μπορούν να πάρουν νόμιμα τη δόση τους, με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού. Για να μπεις στο κτίριο πρέπει να έχεις μαζί σου τη δόση σου, όμως δεν κινδυνεύεις να συλληφθείς και μπορεί να δώσεις ψεύτικο όνομα. Κατόπιν ο χρήστης περνά στους ειδικούς θαλάμους, οι οποίοι εξοπλίζονται με καθαρές βελόνες και αποστειρωμένο εξοπλισμό. Οι ειδικοί θα βοηθήσουν το χρήση να βρει τη σωστή φλέβα, ενώ θα παρακολουθούν και τη διαδικασία για να αποφευχθεί η υπερβολική δόση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε καθώς πριν 20 χρόνια το Βανκούβερ είχε το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων με AIDS σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο κέντρο χρήσης ναρκωτικών άνοιξε πρόσφατα και στην Κοπεγχάγη, όπου οι εξαρτημένοι μπορούν να πάρουν τις κάθε ουσία χωρίς να ανησυχούν για νομικές συνέπειες. «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μειωθούν οι επιπτώσεις από τις βλαβερές συνέπειες που έρχονται με τη διαβίωση με την τοξικομανία στο δρόμο», είχε δηλώσει η Louise Runge Mortensen, επικεφαλής του χώρου. «Εδώ μπορούν να κάνουν χρήση σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επειδή επικρατεί ησυχία και υπάρχει ασφάλεια, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα σκεφτούν να μιλήσουν με κάποιον από τους θεραπευτές».
Αγορά στρατιωτικού όπλου χωρίς κανένα πρόβλημα: ΗΠΑ

Είναι ευρέως γνωστό ότι η κατοχή όπλων είναι απολύτως νόμιμη στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού. Ωστόσο, το μέχρι πού εκτείνεται το δικαίωμα κατοχής οπλισμού είναι ένα άλλο θέμα. Κι αυτό γιατί στις ΗΠΑ μπορείς χωρίς κανένα πρόβλημα να αποκτήσει το δικό σου… μίνιγκαν! Το όπλο που είναι σχεδιασμένο να ρίχνει εκατοντάδες εχθρούς, με ταχυβολία της τάξης ακόμη και των 6.000 rpm, μπορεί να αποκτήσει κάθε αμερικανικό νοικοκυριό!

Αν και υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την κτήση του, με λίγη προσπάθεια και το απαραίτητο «μπικικίνι», ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ένα όπλο που σχεδιάστηκε για να βάλει εναντίον… Βιετκόνγκ!
Πώληση οργάνων για χρήματα: Ιράν

Το Ιράν είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου το εμπόριο νεφρών είναι νόμιμο. Μάλιστα, οι δρόμοι κοντά σε νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε σταντ για την προώθηση πώλησης… νεφρών, με πλήθος διαφημιστικών καταχωρήσεων. Πέριξ των νοσοκομείων, άνθρωποι κολλούν στους τοίχους φυλλάδια, διαφημίζοντας την πώληση του νεφρού τους. Στο φυλλάδιο αναγράφουν την ομάδα αίματος και στοιχεία επικοινωνίας, ενώ ορισμένοι προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή έναντι του ανταγωνισμού χρησιμοποιούν μεγάλα γράμματα και φανταχτερά χρώματα!

«Νεφρό προς πώληση, ομάδα αίματος Ο+, αριθμός τηλεφώνου. Επείγον!». Αυτά γράφει μια τέτοιου είδους καταχώρηση, όπου το «επείγον» υπονοεί ότι ο δότης είναι πρόθυμος να κάνει έκπτωση στην τιμή… του νεφρού του, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί μάλιστα ότι σε ορισμένα φυλλάδια επισημαίνεται η ηλικία του πωλητή και η καλή κατάσταση της υγείας του.

Παρότι η πρακτική πώλησης νεφρών είναι αμφιλεγόμενη, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι λειτουργεί περίφημα για το σύστημα υγείας της χώρας, καθώς η λίστα αναμονής για μόσχευμα έχει πλήρως εξαλειφθεί.
Οδήγηση τανκ σε δημόσιους δρόμους: Αγγλία

Η Αγγλία δίνει ένα μοναδικό δικαίωμα στους λάτρεις των τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς στη χώρα η οδήγηση των τανκ στους δρόμους είναι απολύτως νόμιμη! Μοναδική προϋπόθεση είναι να απενεργοποιήσεις τα οπλικά συστήματα και να τοποθετήσεις λαστιχένιες ερπύστριες στους τροχούς του. Άπαξ και οι προϋποθέσεις πληρούνται, μπορείς να πας για ψώνια ή να παραλάβεις τα παιδιά από το σχολείο με την ασφάλεια ενός… τανκ!

Μάλιστα ένας άντρας έχει στήσει μια λιμουζίνα-τανκ που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάσουν και να… εντυπωσιάσουν!
Γάμοι με… ζώα: Ινδία

Στην Ινδία είναι απολύτως νόμιμο να παντρευτείς το αγαπημένο σου ζώο και η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ο γάμος με σκυλιά!

Αν και είναι αμφίβολο κατά πόσο ο νόμος στην Ινδία επιτρέπει το γάμο μεταξύ ζώων και ανθρώπων, προληπτικοί κάτοικοι αγροτικών περιοχών συνηθίζουν να διοργανώνουν ινδουιστικές τελετές με ζώα, πιστεύοντας ότι θα άρουν έτσι τις κατάρες που τους βασανίζουν. Ανάλογα δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για παράδειγμα, το 2007, ένας άντρας παντρεύτηκε ένα θηλυκό σκυλί προκειμένου όπως είπε να εξιλεωθεί για το λιθοβολισμό μέχρι θανάτου δύο τετράποδων από τον ίδιο, καθώς θεωρούσε ότι ήταν καταραμένος. Ένας αστρολόγος τού είπε ότι ο μόνος τρόπος να γιατρευτεί, θα ήταν να παντρευτεί ένα σκύλο κι έτσι έπραξε!
Σεξ με ζώα χωρίς κανένα νομικό κώλυμα: Σε χώρες όλων των ηπείρων!

Κι αφού είδαμε το θέμα γάμου, ας περάσουμε και στο «ψητό»! Το σεξ ανθρώπων με ζώα είναι τόσο διαδεδομένο ώστε οι χώρες που δεν το έχουν ποινικοποιήσει εντελώς να είναι πολύ περισσότερες της μίας! Ας σημειωθεί ότι ο ερευνητής του ’40 Alfred Kinsey, στο διάσημο έργο για τη ανθρώπινη σεξουαλικότητα υπολόγισε ότι το 8% των ανδρών και το 3,6% των γυναικών είχαν εμπλακεί σε κάποιου είδους σεξουαλικής δραστηριότητας με ζώα! Κατοπινές μελέτες έριξαν τα ποσοστά σε 4,9% και 1,9% για τους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα. Όσο για τα προτιμητέα ζώα στο ρόλο των σεξουαλικών παρτενέρ, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι πρώτα έρχονται τα σκυλιά, ακολουθούμενα από τα… άλογα. Με μεγάλη απόσταση, στην τρίτη θέση βρίσκονται τα γαϊδουράκια, ενώ ακολουθούν: πρόβατα, καμήλες και… κότες!

Η λίστα με τις χώρες που δεν είναι πλήρως ποινικοποιημένη κάποιου είδους επαφή με ζώα ή οι νόμοι δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ, είναι μακρά, όποτε θα αναφερθούμε ενδεικτικά μόνο σε ορισμένες εξ αυτών. Ας σημειωθεί ότι μόλις τα τελευταία χρόνια Σουηδία και Δανία, καθώς και κάμποσες Πολιτείες των ΗΠΑ προχώρησαν στην ποινικοποίηση της κτηνοβασίας!

Αρχικά, λοιπόν, μεγάλη φήμη για τους περίφημους οίκους ανοχής με ζώα έχει αποκτήσει ηΓερμανία. Τα εν λόγω πορνεία αποκαλούνται χαϊδευτικά «ερωτικοί ζωολογικοί κήποι»! Σύμφωνα με το TheRichest, την ευθύνη για τους οίκους ανοχής κτηνοβασίας φέρει ο νόμος ο οποίος αν και απαγορεύει την πορνογραφία με ζώα, δεν κάνει το ίδιο και με την σεξουαλική επαφή μαζί τους!

Μένουμε στη Γηραιά Ήπειρο και μετακινούμαστε ανατολικά, στην Ουγγαρία, τη χώρα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών ακατάλληλων βίντεο με πρωταγωνιστές ζώα και ανθρώπους. Πέρα από το ότι η κτηνοβασία είναι καθόλα νόμιμη εφόσον το ζώο δεν τραυματιστεί (!), η Ουγγαρία πλημμυρίζει το ίντερνετ με πορνογραφία με ζώα. Για λόγους πληρότητας να πούμε ότι οι άλλες δύο χώρες με αξιοσημείωτη παραγωγή τέτοιου υλικού, είναι ηΒραζιλία και η Ιαπωνία.

Η Φιλανδία είναι ο επόμενος σταθμός μας στη μακρά λίστα των χωρών που η κτηνοβασία είναι καθόλα νόμιμη. Εδώ μάλιστα ο νομοθέτης πάει ένα βήμα παραπάνω καταγράφοντας επίσημα ότι: Η κτηνοβασία επιτρέπεται, αρκεί «να μην αποδειχθεί ότι το ζώο έχει τύχει άγριας ή βίαιης μεταχείρισης ή ότι η πράξη προκάλεσε περιττό πόνο και ταλαιπωρία»!

Τέλος, αξίζει να γίνει και μια αναφορά στο Μεξικό, όπου πέρα από το γεγονός ότι το σεξ με ζώα είναι απολύτως νόμιμο, στην Τιχουάνα διοργανώνεται φεστιβάλ όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια Μεξικάνα σε ζωντανή δράση… με ένα γάιδαρο.

loading...

2 thoughts on “Σε ποιες χώρες είναι νόμιμα τα ναρκωτικά, η πώληση οργάνων, η οδήγηση… τανκ ακόμη και η κτηνοβασία!

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΕΤΣΙ; ΜΟΝΟ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ “ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ“ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ “ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΕΝΑ“!

Comments are closed.