ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ: Ποιος έπεισε τον Τσίπρα να κάνει όπισθεν για το νόμο Παππά

Από την Παρασκευή, την ημέρα της Εθνικής εορτής ο κ. Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα προς την γείτονα Τουρκία έκανε την υπέρβαση και είπε ότι οι Ελληνες μεταξύ μας μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της πατρίδας, ομονοούμε.


Το μήνυμα αυτό, άνοιγε το πρώτο παράθυρο για μία συννενόηση στα τηλεοπτικά προκειμένου να κλείσει το δυνατό συντομότερο και με τις λιγότερες πολιτικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, το πεδίο αντιπαράθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και με την Δικαιοσύνη.
Βέβαια, είχε προηγηθεί η διαχωριστική γραμμή από τον Πάνο Καμμένο που είχε διαμηνύσει και προς τους ΑΝΕΛ αλλά και προς τους ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εντελώς αντίθετος στην αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη γιατί έτσι διασαλεύεται το πολίτευμα δηλαδή, η Δημοκρατία.

Ετσι, το Σάββατο, είδαμε να γίνεται το δεύτερο βήμα από τους κ.κ. Παππά και Βούτση όπου ευθέως έλεγαν ότι θα επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ. Για άλλη μια φορά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί και πάλι να κάνει πολιτικές καντρίλιες ανακοινώνοντας το όνομα του κ. Πολύδωρα ως Προέδρου του ΕΣΡ όπου ήταν σχεδόν σίγουρο, ότι δεν πρόκειται να συναινούσε η αντιπολίτευση. Διότι αν πράγματι ήθελε άδολη συναίνεση, θα επρεπε τα ονόματα των υποψηφίων για το ΕΣΡ να προταθούν στη σύσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η πρεμούρα πάντως του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει αυτό το θέμα με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες, πηγάζει από τα τεκτενόμενα στην εξωτερική μας πολιτική.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα φορτισμένο πολιτικά κλίμα, όπου ο τύποςκαι τα κανάλια δεν θα ασχολούνται με την επίσκεψη αλλά με το νόμο Παππά. Ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρχει το ίδιο σκηνικό και με την επίσκεψη Λαβρόφ που θα προηγηθεί αυτής του αμερικανού προέδρου. Κι όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος Έλληνας, αυτές οι δύο επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας και στη συνέχεια του Αμερικανκού προέδρου, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ασφαλώς δεν είναι τυχαίες, με όσα λέει ο Ερντογάν, με ότι συμβαίνει στην Κύπρο αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και την κα Μέρκελ για το χρέος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]