Ο «αντισημιτισμός» του Στάλιν

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη

Το Δεκέμβρη του 1952 σε συνεδρίαση του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΣΕ ο Στάλιν είπε
: «Kάθε Εβραίος εθνικιστής [σημ.-εννοεί στην ΕΣΣΔ] είναι εν δυνάμει πράκτορας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.Οι Εβραίοι εθνικιστές νομίζουν ότι το έθνος τους σώιθηκε από τις Ενωμένες Πολιτείες (ότι εκεί μπορείς να γίνεις πλούσιος, μπουρζουάς κτλ).Νομίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι στους Αμερικανούς.Ανάμεσα στους γιατρούς [σημ.-εννοεί στην ΕΣΣΔ],υπάρχουν πολλοί Εβραίοι εθνικιστές» (Από το ημερολόγιο του αντιπροέδρου του σοβιετικού υπουργικού συμβουλίου Β.Α.Μαλίσιεφ.Βλέπε στα ρωσικά «Κατάσταση αντισημιτισμού στην ΕΣΣΔ»,του Γκ.Κοστιρτσένκο,Μόσχα 2005,σελ.461,462).Πρόκειται όμως για μια οξυδερκή διαπίστωση του Στάλιν,και όχι για αντισημιτισμό.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

 1. Είχαν κοινά χαρακτηριστικά χιτλερισμός και σταλινισμός;

  1) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν έδειξε επιθετικές και κατακτητικές τάσεις
  (Κατάκτηση της μισής Πολωνίας, επίθεση στην Φινλανδία).

  2) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν κυβέρνησε δικτατορικά (δεν υφίστατο πολυκομματισμός).

  3) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν κατεδίωκε απηνώς τους πολιτικούς αντιπάλους.

  4) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν έδειξε την αντιπάθεια του προς τους ομοφυλόφιλους
  (ποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1930).
  http://www.10percent.gr/periodiko/teyxos28/1626-2010-01-30-16-26-56.html

  5) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν, δυστυχώς, έδειξε κι αυτός τάσεις αντισημιτισμού
  Αναζήτησε σε google με τη φράση:
  Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ centurycamerareturn

  Προς επίρρωσιν αναζήτησε σε google με τη φράση:
  Προδομένες αυταπάτες: Η Αριστερά και οι Εβραίοι

  6) Ο Χίτλερ και ο Στάλιν συνδέθηκαν μεταξύ τους το 1939 με φιλία και συμμαχία
  με το σύμφωνο Μολοτοφ-Ρίμπεντροπ :

  Βίντεο
  https://www.youtube.com/watch?v=ZvijJCmNQ0I

  Φωτογραφία κατά την υπογραφή της συμμαχίας
  https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης

  (Εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα: Ποιοι ήταν οι φιλοναζί;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχαχαχαχα ο Ιωσηφ ηταν και αντισιμιτης?
  τωρα θα γινει και ο Σιμιτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τί θα έλεγε ο Στάλιν,αν τον πληροφορούσαν για το γεγονός ότι οι παππούδες
  και μια (τουλάχιστο) γιαγιά του Αλέξη Τσίπρα ήταν χαλαροί Εβραίοι ;;;
  Θα έλεγε στον Γιάννη Δραγασάκη να «προσέχει» τον Τσίπρα ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O Στάλιν γεννήθηκε 110 χρόνια μετά
  από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
  -----Κάθε 100 χρόνια γεννιούνται τέτοιες μορφές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 2 λάθη εκ παραδρομής μου στο προηγούμενο σχόλιο.
   101 (όχι 110) και Λένιν (όχι Στάλιν).Ορθή επανάληψη :
   -------------------------------------
   O Λένιν γεννήθηκε 101* χρόνια μετά από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
   Κάθε 100 χρόνια γεννιούνται τέτοιες μορφές.

   * ακριβέστερα : 100 χρόνια και 8 μήνες μετά

   Διαγραφή
 5. Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν ήταν πρότυπο ηθικής και ακεραιότητας, και δεν δέχθηκε να ανταλλάξει τον γιό του που ήταν αιχμάλωτός στους Γερμανούς με Γερμανό στρατηγό απαντώντας «ότι έχω ανταλλάζω στρατιώτη με στρατιώτη, και όλοι οι ρώσοι στρατιώτες είναι παιδιά μου και δεν μπορώ να κάνω εξαιρέσεις», αυτό το ήθος μόνο με τους αρχαίους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ μπορεί να συγκριθεί. Σε αντίθεση με τους αστούς πολιτικούς που είναι εκφυλισμένοι με το ρουσφέτι την φαυλότητα και το χρήμα, Έτσι ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης τον αγάπησε σαν πατέρα του γιατί τους έκανε αφέντες στον τόπο τους οικοδομώντας ένα κοινωνικό σύστημα χωρίς παράσιτα και εκμεταλλευτές δίνοντας περηφάνια και αξιοπρέπεια στους Σοβιετικούς πολίτες . Ακόμα καλλιέργησε στον Σοβιετικό λαό τις μεγάλες αρετές της αλληλεγγύης ,αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας ,άμιλλας και δικαιοσύνης για το γενικό καλό, προσόν που οι αρχαίοι Έλληνες το ονομάζουν ΑΡΕΤΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Α ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ –ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ
  - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ -
  1. Ο Αντισταλινισμός είναι μια έξυπνη μορφή αντικομουνισμού που χρησιμοποιείται σαν κουτοτροφή για τον αποπροσανατολισμού του λαού από τα υπαρκτά προβλήματα της φτώχειας που δημιουργεί ο καπιταλισμός.
  2. . Η Αντισταλινική κριτική πρώτα από όλα κατευθύνεται από τις μυστικές υπηρεσίες της δύσης με στοιχεία πλαστά και κατασκευασμένα αρκετές φορές πολλές δεκαετίες μετά από τα πραγματικά γεγονότα( Π.Χ Ο λιμός της Ουκρανία κατασκευάστηκε το 2006 με φωτογραφίες από την πολιτεία των Οκλαχόμα των ΗΠΑ υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες). ΚΑΤΙΝ υιοθετήθηκε η Γκαιμπελίστικη άποψη 50 χρόνια μετά χωρίς καμιά αιδώ και χωρίς στοιχεία που να την τεκμηριώνουν. Είναι γνωστό σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε το 1943 υπό την εποπτεία των Γερμανών ότι οι Πολωνοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν με Γερμανικές σφαίρες και ήταν δεμένοι με Γερμανικά σχοινιά, κάτι που κρατήθηκε βεβαία μυστικό από το Γκαίμπελς, ακόμα και τα στοιχεία που έδωσε η Ρωσία του Γέλτσιν ήταν κατασκευασμένα και απεκαλύφθησαν διότι τα “στοιχεία” αποκαλούσαν το ΚΚΣΕ με το σημερινό του όνομα και όχι όπως ονομάζονταν το 1941-42 που είχε διαφορετικό όνομα.
  3. Είναι μονομερής διότι δεν βλέπει τα μεγάλα επιτεύγματα και νίκες της Σοβιετικής Ένωσης -πάρα τα την εισβολή που έγινε 1918-1922 από 14 δυτικές χώρες , και παρά τον οικονομικό αποκλεισμό -, η Σοβιετική Ένωση από μια φτωχή χώρα που ήταν το 1917, μέσα σε λίγα χρόνια έγινε η δεύτερη δύναμη στον κόσμο και νίκησε τον φασισμό και πολλαπλασίασε την επιρροή του σοσιαλισμού, αλλά η κριτική ασχολείται μόνο με τα αρνητικά και επιπλέον και με κατασκευασμένα στοιχεία .
  4. Είναι κατευθυνόμενη, διότι εάν αποκαθηλώνεις τους Ήρωες, και τους πατριώτες ηγέτες σε κάθε ιστορική περίοδο π.χ Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, Καραϊσκάκη , Γαριβάλδη, Στάλιν, Βελουχιώτη, Κάστρο, Χο Τσι Μιχ, Καντάφι κ.λ.π σκοτώνεις την ελπίδα του λαού και τρως μετά τα σκουπίδια του συστήματος , Γκομπαρτσώφ, Γέλτσιν, Μπους, Ομπάμα, τραπεζίτες, γιάπηδες Ισλαμοφασίστες κ.λ.π
  5. Η κριτική επιπλέον είναι και ετεροβαρής διότι η αντίληψη που λέει ότι για όλα τα αρνητικά στην Σοβιετική Ένωση στην περίοδο (1923-1953) φταίει ο Στάλιν είναι γελοία
  6. . Αντίθετα σωστή η κριτική πρέπει να είναι αντικειμενική και δίκαιη, να μην λειτουργεί σαν κατευθυνόμενη λαθολογία και λασπολογία, να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά πάντα στο γίγνεσθαι εκείνης της εποχής και όχι να έχει βάση την σημερινή εποχή που σίγουρα είναι πιο διαφορετική, ουσιαστικά θέλουμε κριτική δημιουργική που ανοίγει νέους ορίζοντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. B ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ –ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ
  - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ -

  6. . Αντίθετα σωστή η κριτική πρέπει να είναι αντικειμενική και δίκαιη, να μην λειτουργεί σαν κατευθυνόμενη λαθολογία και λασπολογία, να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά πάντα στο γίγνεσθαι εκείνης της εποχής και όχι να έχει βάση την σημερινή εποχή που σίγουρα είναι πιο διαφορετική, ουσιαστικά θέλουμε κριτική δημιουργική που ανοίγει νέους ορίζοντες.
  7. Αντίθετα οι Αντισταλινικοί (αντικομμουνιστές ή ψευτοαριστερούληδες) όταν κριτικάρουν τα δυτικά κράτη έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά
  8. . Έτσι δεν βλέπουν ή σκόπιμα αποκρύβουν τα περισσότερα αρνητικά της δύσης π.χ διαρκείς πολέμους από το 1914-2016 πολέμους , οικονομικές κρίσεις 1929-1931, σημερινή οικονομική καπιταλιστική κρίση 2008-2016 με αποτέλεσμα την κυριαρχία των τραπεζιτικών Φανς και την υπερχρέωση πολλών χωρών και επιπλέον την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, φτώχεια , ανεργία πείνα, εξαθλίωση και συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων κ.λ.π
  9. Επιπλέον ισχυρίζονται ότι για τα αρνητικά στα δυτικά κράτη οποιαδήποτε περίοδο δεν φταίει ποτέ ο ηγέτης ή το σύστημα αλλά οι δύσκολες συνθήκες της εποχής και οι κακοί μηχανισμοί εξουσίας.
  10. Έτσι εξαγνίζουν τους ηγέτες τους, αφήνοντας τον στο απυρόβλητο και εν μέρει τους έχουν αγιοποιήσει π.χ Τσάμπερλαν ( προτεργάτη της συμφωνίας του Μονάχου 1938 για διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας ) , Τρούμαν ( έριξαν κατ΄εντολήν του τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι ) , Γ. Παπανδρέου( Πρωθυπουργός που επέβαλε τον Εμφύλιο πόλεμο τον Δεκέμβριο του 1944) , Κένεντυ (Ξεκίνησε τον πόλεμος Βιετνάμ) κ.λ.π Πλαστήρας , Γ Παπανδρέου(επέδειξε υπερβάλλον ζήλο για την θανάτωση του Μπελογιάννη) ήταν οι πολιτικοί που έδωσαν την έγκριση για την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη το 1952 όλοι αυτοί σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη θεωρούνται ηγέτες!!!!.
  11. Κάποιες άλλες φορές όταν οι ηγέτες είναι τελειωμένοι πολιτικά τότε αναγκαστικά τους κριτικάρουν π.χ Γιωργάκη 2010-2011 μέχρι να τους αντικαταστήσουν με άλλους ακόμα πιο πειθήνιους Π.Χ Λουκάς Παπαδήμος 2011, Σαμαρά 2012 αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν κριτικάρουν τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα ( Οικονομικό σύστημα, Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ.λ.π. )
  Εντέλει μόνο οι χειραγωγούμενοι, οι λοβοτομημένοι και οι πονηροί κρίνουν με αυτόν τον τρόπο την ιστορία και τους ηγέτες τους .....
  12. Τελικά αυτή η μονομερής αντίληψη οδηγεί την ανθρωπότητα στην ρηχότητα, δημιουργεί σκέψη και κρίση που περιορίζει τους πνευματικούς ορίζοντες, σκέψη δηλαδή χωρίς βάθος και πλάτος. Συμπερασματικά αυτή η νοοτροπία και μεθοδολογία αναπαράγει βλακεία, ηλιθιότητα….. και διαιωνίζει το παρόν εκμεταλλευτικό σύστημα.
  12. Τελικά αυτή η μονομερής αντίληψη οδηγεί την ανθρωπότητα στην ρηχότητα, δημιουργεί σκέψη και κρίση που περιορίζει τους πνευματικούς ορίζοντες, σκέψη δηλαδή χωρίς βάθος και πλάτος. Συμπερασματικά αυτή η νοοτροπία και μεθοδολογία αναπαράγει βλακεία, ηλιθιότητα….. και διαιωνίζει το παρόν εκμεταλλευτικό σύστημα.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο μεγάλύτερος και πιο πετυχημένος ηγέτης του του 20ου αιώνα Ι. Στάλιν , δολοφονήθηκε από μια ομάδα δολοπλόκων συνεργατών του, που τον αφησαν με εγκεφαλικό χωρίς ιατρική βοήθεια να πεθάνει.κατί που εχει επαναληφθει στην ιστορία και παλαιότερα σε μεγάλους ηγέτες.
  Το σίγουρο είναι ότι επίγονοι του Στάλιν αναθεωρητές του σοσιαλισμού ( Χρουτσώφ, Μπρεσνιεφ, Γκομπαρτσωφ) αποδειχτηκαν ανίκανοι να εκσυγχρονίσουν τον σοσιαλισμό και την ανικανότητα και την σκοπιμότητα τους , την φορτώνουν στην πετυχημένη εποχή του Στάλιν . 
  

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]