Η απάντηση του Παυλόπουλου στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Από την Καλαμάτα και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μικράς Ασίας και Μικρασιατών ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης «είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, άρα η τήρησή της είναι υποχρεωτική και, επομένως, οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων»

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Πριν απ’ όλα εμείς, οι Έλληνες, πρέπει να διατηρούμε άσβεστη στην συλλογική μας μνήμη την συμβολή του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην διατήρηση της Εθνικής και Πολιτισμικής συνείδησης. Διότι –και μεσ’ από την διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού ν’ αντιμετωπίζει με ηρωισμό τις συμφορές και να μην τους επιτρέπει ν’ ανακόψουν την ιστορική του πορεία- η Μικρασιατική Καταστροφή και η προσφυγιά που επακολούθησε ήταν το "μπόλι" που γονιμοποίησε, στο διηνεκές, το δέντρο της εθνικής και πνευματικής συνείδησης του Έθνους των Ελλήνων.

Πλην όμως πρωτίστως οφείλουμε να μην λησμονούμε την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι και εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1998.

Κι ακόμη τούτο, μ’ αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί conditio sine qua non για το αν και κατά πόσον ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικώς οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας.

Και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, άρα η τήρησή της είναι υποχρεωτική και, επομένως, οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. δέν καταλαβαίνω δλδ....
  γιατί κάθε τόσο ή απάντηση τού Παυλόπουλου γι' αυτό
  ή απάντηση τού Παυλόπουλου γιά εκείνο
  ή απάντηση τού Παυλόπουλου γιά τούτο....
  έχουμε ή όχι κυβέρνηση πού πρέπει νά δίνει αυτή απαντήσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΕΙ ΜΚΟς.ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]