Σε αναμονή τα «κοράκια» επενδυτές - Περιμένουν να βγουν στο σφυρί τα «κόκκινα» ακίνητα

Την αμφιταλάντευση του να θέλουν να επενδύσουν λόγω των ιστορικά χαμηλών τιμών, αλλά να διστάζουν να προχωρήσουν στο μεγάλο βήμα, έχοντας το βλέμμα στις επαφές για τα ανοιχτά θέματα της ελληνικής οικονομίας
με τους θεσμούς, βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές στο εγχώριο real estate, αναμένοντας παράλληλα και τα μεγάλα ακίνητα που θα βγουν στην αγορά από τα κόκκινα δάνεια.

«Αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι επανέρχονται υποψήφιοι επενδυτές, οι οποίοι είχαν δείξει στο παρελθόν ενδιαφέρον για να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, στη συνέχεια όμως υπαναχώρησαν, ενώ τώρα επιστρέφουν εκ νέου, θεωρώντας ότι η αγορά, στο κομμάτι των επαγγελματικών ακινήτων, έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα», σχολιάζει  ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος, προσθέτοντας δε ότι «ο κρισιμότερος παράγοντας ώστε το ενδιαφέρον τελικά να μετουσιωθεί σε πραγματικές συναλλαγές τη δεδομένη στιγμή είναι να υπάρξει σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό».

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, με μεγάλη πείρα και στο Τμήμα Ανάλυσης της Αγοράς Ακινήτων της ΤτΕ, ο οποίος βλέπει μεν πτωτικές τάσεις στον κλάδο το 2016, ωστόσο με σαφώς πιο ήπιους και επιβραδυνόμενους ρυθμούς: «Ο περιορισμός της αβεβαιότητας θα είναι μια σαφώς ευπρόσδεκτη εξέλιξη για έναν κλάδο που έχει υποστεί σημαντικές πιέσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης. Η υποχώρηση στις εμπορικές αξίες και τα μισθώματα τόσο των οικιστικών όσο και των επαγγελματικών ακινήτων συνεχίστηκε και κατά τους πρώτους μήνες του 2016, αν και με μικρότερη ένταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η περαιτέρω σταθεροποίηση και αναστροφή της πτωτικής τάσης που παρατηρούμε εσχάτως συναρτάται με τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και με την υλοποίηση παρεμβάσεων για τον περιορισμό της φορολογικής επιβάρυνσης, της γραφειοκρατίας και της διαμόρφωσης ενός σταθερού πολεοδομικού και φορολογικού πλαισίου».

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ξεκαθάρισμα στο κομμάτι των κόκκινων δανείων, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι «τα οικιστικά και εμπορικά ακίνητα αποτελούν το 82% των εξασφαλίσεων που έχουν οι τράπεζες για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά (χωρίς να συνυπολογίζονται στις εξασφαλίσεις οι προσωπικές και εταιρικές εγγυήσεις).

Επομένως, η μείωση των τιμών των ακινήτων μειώνει και την αξία των εξασφαλίσεων των δανείων και φυσικά επηρεάζει αρνητικά την πιστωτική συμπεριφορά των δανειοληπτών και τις πιθανές ανακτήσεις από τη ρευστοποίηση ενεχύρου».

Σημειώνεται εδώ ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα εκδήλωση για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης των εκτιμητικών - επαγγελματικών προτύπων του RICS, του γνωστού «Red Book», το οποίο ουσιαστικά τυποποιεί και περιορίζει μέρος της ασάφειας ως προς τις εκτιμήσεις ακινήτων για αυθαίρετες επιφάνειες, αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους, ημιυπαίθριους χώρους και όλες αυτές τις ιδιαίτερες και συχνά ασαφείς έννοιες που επηρεάζουν σημαντικά την αξία της ιδιοκτησίας στη χώρα μας.

Οι τιμές των ακινήτων το 2016

Oσον αφορά στην πορεία των τιμών, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που συλλέγει η ΤτΕ από τα πιστωτικά ιδρύματα, το α' εξάμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ για το σύνολο του 2015 η υποχώρηση ανήλθε σε 5% έναντι 7,5% το 2014. Σωρευτικά από το 2008 έως το β' τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων, σε ονομαστικούς όρους, μειώθηκαν κατά 41,4% (-45,5% σε πραγματικούς όρους), με την πτώση για την Αθήνα να διαμορφώνεται στο 44% και για τη Θεσσαλονίκη στο 45,1%.

Στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που συλλέγονται στην ΤτΕ από τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και τα πιστωτικά ιδρύματα, το 2015 αλλά και τους πρώτους μήνες του 2016 οι αγοραίες αξίες των γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, ενώ οι αντίστοιχες τιμές καταστημάτων παρουσίασαν μείωση περίπου 3,5% στο σύνολο της χώρας. Σωρευτικά, από το 2010 έως το τέλος του 2015, περίοδος κατά την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι ονομαστικές αξίες για την πώληση σε γραφειακούς χώρους και καταστήματα υψηλών προδιαγραφών στο σύνολο της χώρας υποχώρησαν περίπου κατά 30%. Στο ίδιο ακριβώς ποσοστό διαμορφώνεται, με βάση πάντα την ΤτΕ, και η πτώση στα ενοίκια των γραφείων ανά την Ελλάδα, ενώ μεγαλύτερη, στο 36%, υπολογίζεται η μείωση στις τιμές των ενοικίων των καταστημάτων.

Η ΤτΕ συγκέντρωσε επιπλέον και τους βασικούς δείκτες για το εγχώριο real estate με βάση τα νούμερα της τελευταίας δεκαετίας και πλέον, από τα οποία προκύπτει και η απόλυτη στρέβλωση -προς τα κάτω- της αγοράς, η οποία έχει συρρικνωθεί στο 1/10 και ακόμη πιο κάτω σε σύγκριση με τις καλές εποχές της προηγούμενης δεκαετίας. Ενδεικτικά, ο όγκος της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα που χτίζονται πλέον στην Ελλάδα, έχει μειωθεί κατά 93% (!) για την περίοδο από το 2005 έως το τέλος του α' εξαμήνου του 2016, ενώ ακόμη μεγαλύτερη πτώση έχει σημειωθεί στο κομμάτι των επενδύσεων σε κατοικίες από το 2007 έως το β' εξάμηνο του 2016, προσεγγίζοντας... αισίως το 95%, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η εξέλιξη του ελληνικού real estate την τελευταία 10ετία

-41,4% οι τιμές οικιστικών ακινήτων (2008 - β' τρίμηνο 2016)

-30,4% οι τιμές πώλησης γραφείων (2010-2015)

-29,2% τα ενοίκια γραφείων (2010-2015)

-36% τα ενοίκια καταστημάτων (2010-2015)

-29,5% οι τιμές πώλησης καταστημάτων (2010-2015)

-79,8% ο αριθμός συναλλαγών στην αγορά ακινήτων (2005-2014)

-92,9% η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε τ.μ. κτιρίων (2005 - α' εξάμηνο 2016)

-60,8% η εργασία στις κατασκευές - συνολικά στοιχεία (2008 - β' τρίμηνο 2016)

-82,2% η εργασία στις κατασκευές - αριθμός ασφαλισμένων (2006-2015)

-74,2% ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές (2008 - β' τρίμηνο 2016)

-74% οι επενδύσεις στις κατασκευές (2007 - β' τρίμηνο 2016)

-94,9% οι επενδύσεις στις κατασκευές - οικιστικά ακίνητα (2007 - α' εξάμηνο 2016)

-8% οι δείκτες κόστους κατασκευής νέων κατοικιών (2012 - α' εξάμηνο 2016)
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  Vasilis Theodoropoulos ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ….. ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ.!!!
  ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ.Λ.Π.

  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ (ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.

  ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ,ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ , ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ..

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.
  http://www.wakeup.gr/products/tyu

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥ ΕΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΩΧΛΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΤΩΡΙΝΟ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ,ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ??

   ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ??

   ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ,ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ..

   ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2.3 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 120% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 2.3 ΤΡΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ...
   http://alfeiospotamos.gr/?p=14143

   ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΕΚ 315/1945 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΗ,ΙΣΩΣ ΚΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΠ ΠΟΥ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ...

   ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΙΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΟΣΠΟΡΟΙ,ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ??...ΔΕΙΤΕ..!!!

   https://www.youtube.com/watch?v=UZGxuom72vs

   Artemis Sorras
   ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΑΦΡΩΝ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΪΛ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΡΙ ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΤΟΜΑΡΙΑΣΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΚΠΟΜΠΗ
   ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ !!

   Διαγραφή
  2. ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΑΠΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΕΧΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΜΑΛΑΚΟΚΑΥΛΗ.
   ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΑΘΑ ΛΈΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΟΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΕΙ ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΜΩΡΗ ΠΣΩΡΙΑΣΗ?? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ???? ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑ

   Διαγραφή
  3. ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ 4.42,ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ...

   ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ??
   ΑΠΛΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

   ΑΠΛΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΛΕΝΕ,ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΔΩ,Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΖΑΚΗ,ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΕ Ρ/Σ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ....

   ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ...

   Διαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]