ΑΚΚΕΛ: Η διαμαρτυρία των παλλινοστούντων στην Αλεξανδρούπολη για τα κόκκινα δάνεια αποκαλύπτει ρατσιστικά τραπεζικά εγκλήματα κατά Ποντίων

Το ΑΚΚΕΛ συμμετείχε διακριτικά (για να μην δοθεί κομματική χροιά) στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν ομογενείς Έλληνες στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι παλλινόστησαν από την πρώην ΕΣΣΔ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Οι ομογενείς μας διαμαρτυρήθηκαν για τη τραπεζική αλητεία σχετικά με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και τους εκβιασμούς που δέχονται από εισπρακτικές εταιρίες, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξαν πτυχές, τις οποίες το ΑΚΚΕΛ είχε αναδείξει πριν από χρόνια τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στην Ελλάδα, αναφορικά με την παρανομία των εκβιασμών από τραπεζικούς και κυβερνητικούς κύκλους:

«Δολοφονία παλιννοστούντων από Μητσοτάκη και τραπεζικές συμμορίες μέσα στα σπίτια τους» https://akkelparty.blogspot.com/2021/10/blog-post_21.html,

«Ο Μητσοτάκης κλέβει τα σπίτια των παλιννοστούντων Ελλήνων για να τα χαρίσει σε λαθρομετανάστες-σκλάβους στις ΕΟΖ της Θράκης» https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_56.html,

«ΑΚΚΕΛ σε πρωθυπουργό: Σταματήστε την ρατσιστική επίθεση με κλοπή σπιτιών παλιννοστούντων» https://akkelparty.blogspot.com/2021/08/blog-post_74.html.

Η απόφαση των παλιννοστούντων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συλλογικά με νομικές ενέργειες, είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, σε αυτή τη χρονική στιγμή, επαναλαμβάνουμε ότι στις ενέργειες των παλιννοστούντων θα πρέπει να περιλαμβάνεται η ποινική και αστική δίωξη των τραπεζών και προσωπικά των στελεχών τους που τούς ενοχλούν, όπως επίσης και των εισπρακτικών εταιρειών στις οποίες έχουν αναθέσει ουσιαστικά την κατάσχεση του κάθε σπιτιού. Μεταξύ άλλων και διότι οι παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση αποτελούν αποδεδειγμένο στόχο ρατσιστικής επίθεσης όπως επανειλημμένα έχει γράψει το ΑΚΚΕΛ, με βάση αμερικανικά και βρετανικά έγγραφα του 2015 που διέρρευσαν από χάκερς, (η στοχοποίηση των ρωσόφωνων Ποντίων παλιννοστούντων στην Βόρεια Ελλάδα έγινε με νοοτροπία «πιθανού κινδύνου» για τα παρακρατικά κέντρα των ΗΠΑ και Βρετανίας, ότι δηλαδή χρειάζεται να εξουδετερωθούν ως πιθανός «σύμμαχος» ή «μη εχθρός» της Ρωσίας, ότι δεν μπορούν να τους στρέψουν κατά της Ρωσίας προς υποστήριξη του πραξικοπήματος που έγινε στην Ουκρανία το 2014):

«Η υλοποίηση των ανθελληνικών και αντιρωσικών σχεδίων από την ΜΚΟ OSIFE του George Soros εντός της Ελλάδας “με τον οικολόγο” καθηγητή Καρρά και τον συνεργάτη του Τσίπρα» https://akkelparty.blogspot.com/p/2015-open-society-soros.html,

«Η υπόγεια δράση της ΜΚΟ OSIFE του George Soros για την “Χαρτογράφηση της ουκρανικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα”» https://akkelparty.blogspot.com/p/george-soros.html,

«Η εμπλοκή της παρακρατικής ΜΚΟ Integrity Initiative κατά της Ρωσίας στην Ευρώπη» https://akkelparty.blogspot.com/p/integrity-initiative.html

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια και οι δωρεές που έγιναν το ’90 είχαν στόχο την κατασκευή σπιτιών και την παράδοση στους παλιννοστούντες έτοιμων σπιτιών (και όχι τον δανεισμό τους για να τα κατασκευάσουν οι ίδιοι), μαζί με την στήριξή τους για εύρεση εργασίας ή στήσιμο δικής τους επιχείρησης. Τα δάνεια ΠΟΤΕ δεν ήταν ούτε καν ιδέα ή πρόταση.

Τα κυβερνητικά καθεστώτα του Μητσοτάκη και του Σημίτη όμως καταχράστηκαν αυτά τα χρήματα και εξαπάτησαν τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τους ίδιους τους παλιννοστούντες εκβιάζοντάς τους τελικά να λάβουν δάνεια (αλλιώς θα σταματούσαν την επιδότηση ενοικίου κλπ) τη στιγμή που έπρεπε να τους παραδώσουν έτοιμα σπίτια, όπως έγινε σε άλλες χώρες και είτε να τους προσλάβουν στο δημόσιο ή να εξασφαλίσουν εργασία για τουλάχιστον ένα μέλος της κάθε οικογένειας, είτε να τους ενισχύσουν οικονομικά για να στήσουν δικές τους επιχειρήσεις.

Κατά συνέπεια, η ενεργοποίηση των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών όπως επίσης και κάθε νομικού μηχανισμού εναντίον των παλιννοστούντων αποτελούν μηχανισμούς συγκάλυψης της εξαπάτησης και της κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και δωρεών, είναι κυριολεκτικά διεφθαρμένο δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος με διακριτούς ρόλους, ηγετική δομή και τρόπο δράσης. Ως τέτοιο πρέπει να διωχθεί σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η πρόκληση θανάτων παλιννοστούντων είναι ένα απεχθές έγκλημα που πρέπει να διωχθεί διότι η γκανγκστεροσύνη των τραπεζών και εισπρακτικών έχει επιφέρει κυριολεκτικά τον θάνατο αρκετών παλιννοστούντων.

Τα ποσά που έδωσε το κράτος για τη στήριξη των παλιννοστούντων αφορούσαν κυρίως στην μισθοδοσία υπαλλήλων και βασικών εξόδων αλλά τα λαμόγια του Μητσοτακέικου και του Σημιτέικου καταχράστηκαν την μη κρατική χρηματοδότηση είτε για να προσλάβουν στρατιές δικών τους ανθρώπων για εκλογική πελατεία, είτε όπως έχει καταγγελθεί για να κατασκευάσουν ψηφοφόρους και να νοθεύσουν τις εκλογές όπως έγινε στη γνωστή και περιβόητη εκλογική αναμέτρηση Σημίτη εναντίον του Καραμανλή. Όταν σε λίγες ώρες το βράδυ της Κυριακής των εκλογών ανατράπηκε το αποτέλεσμα (που πετούσε τον Σημίτη από την εξουσία) με τρόπο που ο Σημίτης μυστηριωδώς να κερδίσει τις εκλογές, αυτές τις εκλογές όμως που … μύριζαν άσχημα! Χρήματα κλάπηκαν από τους παλιννοστούντες και χρησιμοποιήθηκαν για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουν. Και τώρα ζητούν από τους παλιννοστούντες και τα «κερατιάτικα». Τέτοιοι αλήτες είναι: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΑΚΚΕΛ αισθάνεται όμως την υποχρέωση απέναντι στους παλιννοστούντες, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, να τονίσει ορισμένα στοιχεία κατά τη συγκέντρωση στον Φάρο Αλεξανδρούπολης τα οποία οι παλιννοστούντες πρέπει να προσέξουν και να αντιμετωπίσουν ολοκληρωμένα και τελειωτικά.

Το πρώτο είναι ότι κάποιοι παλιννοστούντες άφησαν ανοιχτά “παράθυρα” και καλλιέργησαν προσδοκίες ότι η προσέγγιση με τον Μητσοτάκη ακόμη και με ψήφο είναι κάτι που σκέφτονται (!!!) έτσι ώστε να έχει θετική έκβαση η υπόθεσή τους με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την διαγραφή των χρεών από τα κόκκινα δάνεια. Αυτή είναι μία κατεύθυνση η οποία θα τους παγιδεύσει διότι το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη θέσει προ των ευθυνών του τον Μητσοτάκη από το 2021 με προσωπική επιστολή σε αυτόν (https://akkelparty.blogspot.com/2021/08/blog-post_74.html) και φυσικά ο Μητσοτάκης δεν έλυσε κανένα θέμα για τους παλιννοστούντες, ούτε καν απάντησε στο ΑΚΚΕΛ.

Το δεύτερο αφορά την διοίκηση του Δήμου. Για κάποιον λόγο και με κάποιον τρόπο προσέγγισαν την διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αν και ο Δήμαρχος είχε άλλες υποχρεώσεις, για λογαριασμό της οποίας μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Καΐσας, που υποσχέθηκε «να φέρει το θέμα στο Δημοτικο Συμβούλιο»! Ο εν λόγω πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο που οι Τσίπρας-Κοτζιάς συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις και κατευθύνσεις από το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον και κατέστρεψαν τις ελληνορωσικές σχέσεις αρχίζοντας με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών τον Ιούλιο του 2018 και εξαπολύοντας πογκρόμ (που συνέχισε ο Μητσοτάκης) κατά οποιουδήποτε είχε πολιτιστική ή άλλη σχέση με Ρωσία.

Δεν γνωρίζουμε ποιοί, πώς και γιατί προσέγγισαν τη δημοτική αρχή, μία δημοτική αρχή η οποία όλοι γνωρίζουν (και φοβούνται να μιλήσουν) ότι υποστηρίχθηκε προς εξυπηρέτηση παρακρατικών αμερικανικών συμφερόντων κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας. Ενταγμένη στα αμερικανικά και εγγλέζικα σχέδια από το 2015, μέσα στα οποία οι Έλληνες από την πρώην Σοβιετική Ένωση έχουν στοχοποιηθεί σαφέστατα ως πιθανός κίνδυνος και μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι παλιννοστούντες αντιμετωπίζουν αυτές τις επιθέσεις τις οποίες κατήγγειλαν στη συγκέντρωση στον Φάρο Αλεξανδρούπολης.

Ενδεικτικά ένα δημοσίευμα του ΑΚΚΕΛ από τον Αύγουστο του 2021 (https://akkelparty.blogspot.com/2021/08/beriev.html), μεταξύ άλλων παρουσίασε και ένα χαρακτηριστικό γεγονός εχθρότητας της δημοτικής αρχής απέναντι ακόμη και στην επιχειρηματική συνεργασία με την Ρωσία. Αποκαλύψαμε ότι το κέντρο επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αγίας Πετρούπολης, που ήταν τότε ένα από τα τέσσερα παρόμοια κέντρα σε όλο τον κόσμο, υπονομεύτηκε από τη δημοτική αρχή και ζητήθηκε να μεταφερθούν αλλού τα γραφεία διότι τον συγκεκριμένο χώρο υποτίθεται ότι ο δήμαρχος τον ήθελε για επείγουσες ιατρικές ανάγκες όπως για παράδειγμα για αιμοδοσία ή εμβολιασμούς ή για πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού κλπ. Για μισό έτος περίπου ο χώρος έμεινε άδειος και τελικά μετά από την αποκάλυψή μας μεταφέρθηκε εκεί η κοινότητα Αλεξανδρούπολης η οποία όμως ΗΔΗ στεγαζόταν στο ισόγειο του δημοτικού μεγάρου!

Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα από την πλήρη ένταξη και συμμόρφωση της δημοτικής διοίκησης στις κατευθυντήριες γραμμές που σχεδίασαν αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα από το 2015 και μεταξύ άλλων έχουν στοχοποιήσει για εξαφάνιση ομάδες Ελλήνων όπως οι παλιννοστούντες με μεθόδους όπως η κατασκευή χρεών για αυτούς και το “κοκκίνισμα” των δανείων τους. Είναι αυτοκτονικό από την πλευρά των παλιννοστούντων όχι μόνο να καλούν σε συγκέντρωσή τους αλλά να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τέτοιους ανθρώπους που αποτελούν σημαντικούς επιχειρησιακούς μηχανισμούς των αμερικανοβρετανών στη Θράκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί είναι ικανοί να πιάσουν τους παλιννοστούντες και να προσπαθήσουν να τους διχάσουν λέγοντας ότι και για τα κόκκινα δάνεια … φταίει ο Πούτιν!

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6996840866, 6984581480

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6996840866, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

17/1/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

loading...