Κωδωνισμός

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

 Ανεπίτρεπτες οι αναταράξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης...
 Παραθέτω - εισαγωγικά και τηλεγραφικά - τα γεγονότα.
 - Η Συγκυβέρνηση αποφασίζει η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου να προηγηθεί των αποφάσεων του Σ.τ.Ε (;).
 - Το Ανώτατο δικαστήριο συνέρχεται και αναβάλει - επ' απροσδιόριστον - την οριστική ετυμηγορία του. (Αρνησιδικία;)
 - Έντονη /φορτισμένη ατμόσφαιρα με δύο διαφοροποιήσεις (και παραιτήσεις) Αντιπροέδρων για τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
 - Αντίδραση του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε (Σ.Σ Ο οποίος ανέλαβε .... αυτόκλητα " την ευθύνη της μη χειραγώγησης των Δικαστών του". Αυτό το τελευταίο κτητικό "του" είναι κομματάκι δύσληπτο, δύσπεπτο, αλλά και υποτιμητικό για ισότιμους ενήλικες συναδέλφους του).
 - Ο κος Πρωθυπουργός καλεί τους επικεφαλείς των Ανωτάτων Δικαστηρίων προκειμένου να συζητήσουν βασικά, το μισθολογικό, που τους απασχολεί. (Σ.Σ Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες , που δεν καλούνται και όταν φτάσουν απ' έξω από το Μαξίμου τους υποδέχονται με ....αυξημένες ποσότητες χημικών). Τους διαβεβαιώνει - αυτοδεσμευόμενος - ότι: θα αποφευχθεί κάθε περικοπή των αποδοχών τους, και μάλιστα το 30% (1/3) των υψηλόβαθμων εξ αυτών, θα πάρουν και αυξήσεις (!!!....). Οφείλει να εξηγήσει ο ίδιος γιατί κάλεσε αυτούς και όχι τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Διαφορετικά θα δικαιώσει αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι επιχείρησε να τους επηρεάσει δωροδοκώντας τους.
 - Σφόδρα ενοχλημένοι οι (αγνοημένοι, αφού εδώ και 6 μήνες είχαν υποβάλλει αίτημα στον κο Πρωθυπουργό να τους δεχτεί για μισθολογικά ζητήματα /αιτήματα του κλάδου). Συνδικαλιστές Δικαστικοί έβγαλαν καυστική ανακοίνωση, στην οποία, επιπρόσθετα, επισημαίνουν και την διαφωνία τους για την (αδιανόητη;) σύνδεση καθήκοντος - ως αυτονόητης έννοιας για Δικαστές - και μισθού. Αλλά και την επιλεκτική, μεταχείριση, με αύξηση αποδοχών ορισμένων (του 1/3) των υψηλόβαθμων Δικαστών. - Επί Απριλιανής Δικτατορίας οι -τότε - γενναίοι χειράφετοι/ χειραφετημένοι Δικαστές του Σ.τ.Ε αψήφισαν το καθεστώς υπερήφανα. Εύγε!
 - Ακούμε δηλώσεις του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε περί:
  "Μη επηρεασμού, καθοδήγησης ή χειραγώγησης των Δικαστών (του;) οι οποίοι δεν υποκύπτουν σε πιέσεις". (Σ.Σ Δεν τα θεωρεί και εκείνος, όπως εξάλλου εμείς, αυτονόητα αυτά;) .
  "Αφουγκράζονται την κοινωνία και πιάνουν τον σφυγμό της". Οι πολίτες οι οποίοι υπολήπτονται το Σ.τ.Ε απαιτούν να αποφασίζει α ν ε π η ρ έ α σ τ α - με κλειστές πόρτες, παράθυρα, αφτιά, μάτια- από πολιτικούς , πολιτειακούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς , ιδεολογικούς , συμφεροντολογικούς ή .... περιρρέοντες παντοειδείς και ποικιλώνυμους παράγοντες).

  Προσοχή! Ελλοχεύει ο κίνδυνος διάρρηξης / διάσπασης της ενότητας του Δικαστικού Σώματος, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα τελευταία. Αν ο άθλιος διχασμός και η αλληλοεξόντωση των κομμάτων του ΚΣ (= Κομματικού Συστήματος , τέως πολιτικού ) επεκταθεί και στον χώρο της Δικαιοσύνης, η Χώρα θα παύσει να έχει μέλλον.

  ΥΓ Παραινώ
 α. Το ΚΣ : να αφήσει ήσυχους τους Δικαστές να επιτελέσουν το έργο τους. Είναι εγκληματική κάθε απόπειρα επηρεασμού, χειραγώγησης , ή εξαγοράς τους. (Σ.Σ Όσοι είμαστε .....μιας κάποιας ηλικίας γνωρίζουμε πως ανέκαθεν η εκτελεστική εξουσία επιχειρούσε - συνήθως ανεπιτυχώς - την χειραγώγηση της Δικαστικής).
 β. Τους Δικαστές: Να αδιαφορήσουν - κλείνοντας τα αφτιά τους στις σειρήνες ευνοϊκής μεταχείρισης τους, και μάλιστα σε περιόδους όπου το 1/4 του λαού ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας - και να συνεχίσουν ενωμένοι, ανεπηρέαστοι, απερίσπαστοι το έργο τους. Η κοινωνία, στην πλειονότητά της, θα ήθελε να εξακολουθήσει να τους εμπιστεύεται.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]