Καταστροφική η εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών για το οικοσύστημα του Βέρμιου

Θέλουν να καταστρέψουν το βουνό και το δάσος του Βέρμιου γεμίζοντας το βουνό με Αιολικά Πάρκα τα οποία θα καταστρέψουν το βουνό και το δάσος του, μιας και η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία που θα υπάρχει στην περιοχή λόγο των Ανεμογεννητριών θα σκοτώσει μακροχρόνια τα ζώα της περιοχής, και θα αναγκάσει άλλα να μεταναστεύσουν προς τα ανατολικά όπου υπάρχουν χωριά τα οποία θα υποστούν ζημιές από όλη αυτή την αναταραχή. Χιλιάδες άγριες Μέλισσες του δάσους θα χαθούν με ότι αυτό συνέπειες θα έχει για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η γη θα ερημώσει, το νερό θα μολυνθεί και όλο το οικοσύστημα θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι μέχρι τώρα άδειες που έχουν δοθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία 326 ανεμογεννητριών σε μία έκταση που περιλαμβάνει περιοχές που εκτείνονται από την Αγ. Παρασκευή του Ν. Κοζάνης μέχρι και την Παναγία Σουμελά, και από το Ξηρολίβαδο και το Σέλι του Ν. Ημαθίας μέχρι και πάνω από τα 3‐5 Πηγάδια και την περιοχή των Πύργων του Ν. Κοζάνης. Οι μελέτες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η εγκατάσταση να φτάσει μέχρι και τις 635 ανεμογεννήτριες. Το έργο έχει δοθεί σε πέντε μέχρι τώρα εταιρείες με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων Βέροιας, Νάουσας, Εορδαίας. Μόνο η μία από τις εταιρείες σχεδιάζει να ανοίξει πάνω στο βουνό 104,5 χλμ δρόμων, να ρίξει 160.000 τόνους μπετόν, να σκάψει πάνω από 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώμα.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, συγκεντρώνουμε υπογραφές μέσω της πλατφόρμας Avaaz προκειμένου

Το σχετικό ψήφισμα απευθύνεται στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, το δήμαρχο Νάουσας Νικόλαο Κουτσογιάννη, και το δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη. Βάζουμε φρένο στην οικολογική καταστροφή του Βέρμιου που είναι το μοναδικό φυσικό οικοσύστημα που έχει μείνει όρθιο και αποτελεί κοινή πολιτιστική κληρονομιά των επόμενων γενναίων.

Με εκτίμηση

Μουρατίδης Ιωάννης

loading...

2 thoughts on “Καταστροφική η εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών για το οικοσύστημα του Βέρμιου

  1. Αρα δεν θελουν επενδυσεις.Θελουν τους κρατικοδιαιτους του Φωτοπουλα.Η επενδυση απο τις πληροφοριες του αρθρου και μονο ειναι τεραστια για την χωρα ειδικα αν ολοκληρωθει στο max.Οι αντιτιθεμενοι θα πρεπει να ξερουν οτι η πολυ μικρη οχληση θα ακυρωσει αντιστοιχη ισχυ εισαγωγων ενεργειας η και παραγωγης λιγνιτη του Φωτοπουλα.Η μηπως δεν το σκεφτηκανε αυτο? Χωρια που ως συνηθως αν υλοποιηθει (δεν ειμαι καθολου σιγουρος) θα ειναι απομειωμενη.Ειναι αιολικη ενεργεια αρα κατα τεκμηριο οικολογικη αρα τι ….. ειναι αυτο που τους γινατωνει τοσο πολυ?Γιατι τετοια μανια ? Δεν ειναι αυτονοητη αρραγε η θετικη συνεισφορα μιας τετοιας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ενεργειακης επενδυσης στον τοπο???Ενδυναμωνεται και η ενεργειακη αυτονομια της χωρας μειωνονται τα ποσα που πληρωνουμε ολοι λογω του ανταγωνισμου που θα αναπτυχθει(μιλαμε για νουμερα).Τι να πω!Μηπως εχουν υπαρξιακα τα παιδια?Μηπως ειναι κατ επαγγελμα αντιρρησιες?Μηπως ειναι κρατικοδιαιτοι εκ γενετης και πιστευουν οτι τον μισθο τον φερνει ο πελαργος????Κυριος οιδε!!!!!!

  2. Αν δεν σκέφτεται το μυαλό όλα τα άλλα είναι άχρηστα. Για ποια επένδυση μιλάτε κύριε Thale;;

    Οι 25 θέσεις εργασία που θα είναι μόνιμες για 30 χρόνια που θα υπάρχουν τα Αιολικά Πάρκα. Γιατί 30 χρόνια πάνε, όχι παραπάνω. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτή την χώρα, η ηλιθιότητα έχει κάνει πολύ κακό. Για πια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε. Η πράσινη ανάπτυξη σέβεται πάνω από όλα τα δάση, γιατί χωρίς αυτά δεν θα ζήσουμε. Τον αέρα που αναπνέετε κύρια τον αναπνέετε γιατί υπάρχουν τα δάση. Ο λιγνίτης θα συνεχίσει να βγαίνει πάντα γιατί πολύ απλά όλα γίνονται για τα λεφτά.

    Προφανώς για να λέτε σαν αφελής που είστε, ότι θα πληρώνουμε λιγότερο ρεύμα, δεν έχετε δει ότι το ΕΤΜΕΑΡ που έχει η ΔΕΗ και πληρώνεις για τα Αιολικά και Φωτοβολταικά πάρκα, έρχεται κάθε δίμηνο σαν χαράτσι με τον λογαριασμό τς ΔΕΗ, και οι τιμή της κατανάλωσης ρεύματος στην ΔΕΗ δεν μειώνετε.

    Το παραπάνω από μόνο του αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για το χρήμα.

    Τα δημοτικά χτίρια και γενικά τα δημόσια δεν έχουν από πάνω φωτοβολταϊκά, που είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να είχε γίνει. Πάντε στην Νορβηγία που είναι η μόνη χώρα που σέβεται πραγματικά το οικοσύστημα, και μετά ελάτε να μας πείτε αν πρέπει να γίνουν Αιολικά Πάρκα στο βουνό, ή αν πρέπει να γίνουν αλλού.

    Βγαίνει η κάθε λέρα σε αυτή την χώρα και λέει την βλακεία της. Και τέλος μάθετε να σέβεστε την μάνα σας γιατί όταν δεν ξέρεις την αξία της, το υπαρξιακό πρόβλημα το έχετε εσείς, και σίγουρα στο μέλλον θα έχετε μεγάλο πρόβλημα.

    Φιλικά
    Σδράλης Νικόλαος

Comments are closed.