Γιατί προτείνουμε τον Μόρφου Νεόφυτο

 Ομάδα υποστήριξης Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου στις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Με την κοίμηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β´ και κατόπιν των σχετικών αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου (14.11.2022), έχουμε εισέλθει στο προεκλογικό στάδιο ανάδειξης του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Είμαστε Έλληνες Κύπριοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

Γιατί προτείνουμε Μόρφου Νεόφυτο

· Είναι ένας παραδοσιακός Ορθόδοξος Ρωμιός, με βαθειά θεολογική και νομική κατάρτιση, με πλούσια γνώση της Ιστορίας της καθ᾽ ημάς Ανατολής, με συνεχή μαθητεία στην αυθεντική ιερή Παράδοση της Ορθοδοξίας και με καθαρή πνευματική ζωή.

·Τυγχάνει γνήσιο τέκνο της λαϊκής ευσέβειας της Κύπρου και των συγχρόνων αγίων Γερόντων (Ιακώβου Τσαλίκη, Ευμενίου Σαριδάκη, Αθανασίου Σταυροβουνιώτου) και άλλων ανθρώπων του Θεού.

·Εκτιμά και σέβεται ιδιαίτερα τη βαρύτιμη πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας. Γι᾽ αυτό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Μητρόπολη Μόρφου, ανέδειξε ποικιλόμορφα τον απέραντο κειμηλειακό πλούτο της με επιδιορθώσεις και εκ βάθρων ανακαινίσεις ναών και μονών, συντήρηση εκαντοντάδων κειμηλίων, δημιουργία εικονοφυλακίων και διοργάνωση σχετικών εκθέσεων, καθώς και με την έκδοση μεγάλου αριθμού κατατοπιστικών Οδηγών των πολλών εκκλησιαστικών Μνημείων της επαρχίας του.

·Ορθοτομεί από ετών με τις ομιλίες του και πολλές εκδόσεις πνευματικών βιβλίων λόγον αληθείας Ορθοδόξου Πίστεως και ήθους, και συνεχίζει την εμπειρική διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας περί της θεραπευτικής αγωγής του νου και της καρδίας κατά την Ορθόδοξη ανθρωπολογία  —κάτι που σπανίζει δυστυχώς στις μέρες μας—, οικοδομώντας έτσι και καθοδηγώντας πλήθος πιστών ανά το παγκόσμιον στην αυθεντική χριστιανική ζωή.

·Γνωρίζει πως να επιλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες για το επιτυχημένο και πολυσχιδές του έργο.

·Υποστήριξε με απαράμιλλο θάρρος και προσωπικό κόστος, τις Ορθόδοξες θέσεις σε σύγχρονες προκλήσεις και δοκιμασίες (Σύνοδος Κολυμβαρίου, Ουκρανικό ζήτημα, επιδημία Κορωνοϊού κ.λπ.) και δεν δίστασε να αναδείξει τον προφητικό λόγο των παλαιών και συγχρόνων αγίων, που προφήτεψαν για αυτά που ζούμε σήμερα και γι’ αυτά που αναμένεται να ζήσουμε.

·Με το πολυποίκιλο ποιμαντικό του έργο, αποδεικνύεται γνήσιος πατέρας και διδάσκαλος της Ορθοδόξου Πίστεως, τόσο των κληρικών, όσο και των πολλών λαϊκών του πνευματικών τέκνων· και την αληθινή πνευματική πατρότητα την έχει μεγάλη ανάγκη η ταραγμένη εποχή μας.

·Αγαπά ειλικρινά ολόκληρη την Κύπρο, έχοντας επανειλημμένα και πολύπλευρα επιδείξει την στήριξή του στα σκλαβωμένα από τους Τούρκους χωριά μας (πρωτοστάτησε στην τέλεση Λειτουργιών και στην συντήρηση/αποκατάσταση ναών).

·Έχει πνεύμα αρχοντικό και συνάμα απλό, και προσεγγίζει εύκολα τους ανθρώπους, ενώ διαθέτει ένα ευρύ πολιτικό λόγο. ·Τέλος, έχει ένα σημαντικό όραμα για τη μελλοντική πορεία της κατά Κύπρον Εκκλησίας

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, θεωρούμε ότι ο Μόρφου Νεόφυτος πληροί στο ακέραιο τις προϋποθέσεις που υφίστανται για την ανάληψη του υψηλού αξιώματος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, με αποτέλεσμα να θεωρείται ο καταλληλότερος να ανέλθει στην αρχιεπισκοπική καθέδρα της Εκκλησίας Κύπρου. Και, ακόμη, πιστεύουμε ότι έχει μετά Θεόν τις φυσικές δυνάμεις, τις πνευματικές δυνατότητες και τον καρδιακό πόθο να αναδείξει την τοπική Εκκλησία στο αρχαίο της κάλλος, προς δόξαν Θεού και ωφέλεια των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών. 

https://mmorfou.org

loading...