Μαλλον δεν ενδιαφέρονται να ψηφήσουν απλως για να μην γίνουν συνεργοί στην καταστροφή της Ελλαδας.

Οι ομογενείς γυρίζουν την «πλάτη» στην κυβέρνηση: Σε μεγάλο «φιάσκο» εξελίχθηκε η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους Μόνο 3.500 έκαναν αίτηση για να ενταχθούν!

Σε μία μεγάλη απογοήτευση για την κυβέρνηση που πόνταρε πολλά στην ψήφο των ομογενών, έχει εξελιχθεί η η διαδικασία εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους αφού μόνο 3.500 από αυτούς ενδιαφέρθηκαν να κάνουν αίτηση και μόνο 2.600-2.700 από τις αιτήσεις αυτές έχουν εγκριθεί.

Το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Χωρίς παρεξήγηση, γιατί να σε νοιάξει αυτή η χώρα; Σε όλες τις σχέσεις, υπάρχουν τουλάχιστον 2 μέρη. Πρέπει και οι 2 να συνεισφέρουν εξίσου και να δείχνουν ενδιαφέρον, για να υπάρχει σχέση. Δεν γίνεται ο ένας να συμπεριφέρεται απαίσια στον άλλον συνεχώς, και όταν ο άλλος “φεύγει” ή γίνεται αδιάφορος, να τον λέει “προδότη”….

Κι αν αυτό ισχύει για τις διαπροσωπικές σχέσεις, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές σε συλλογικό επίπεδο. Γιατί να νιώσεις πως θες να βοηθήσεις μια χώρα που είτε σε έδιωξε κάνοντάς σου τη ζωή αφόρητη, στο εξωτερικό, είτε απλά αδιαφορεί ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη στο μέλλον;

Σήμερα στην Ελλάδα οι μόνοι που περνάνε καλά (εις βάρος των υπολοίπων) είναι η μειοψηφία των βολεμένων κάθε κοινωνικής τάξης που στηρίζουν το όλο οικοδόμημα. Οι υπόλοιποι είτε ματώνουν για να στηρίξουν αυτό το σάπιο καθεστώς οικονομικά, είτε φυτοζωούν, είτε αναγκάζονται να ξενιτευτούν.

Για ποιό λόγο αν δεν τρως από αυτό το σύστημα, να θες να το στηρίξεις ή να σε ενδιαφέρει η τύχη του; Επειδή έτυχε, ΕΤΥΧΕ, να γεννηθείς από γονείς Έλληνες και να μάθεις την ελληνική γλώσσα;

Κοινωνικές υποχρεώσεις έχουμε, όταν πρώτον είναι ίδιες για όλους μας, και δεύτερον όταν έχουμε και τα αντίστοιχα προνόμια αυτών των υποχρεώσεων. Το κράτος κάτι πρέπει να μας δίνει πίσω, όχι μόνο να παίρνει. Δε του χρωστάμε κάτι. Και δεν είναι προδότης ή κακός άνθρωπος κάποιος που αρνείται να θυσιαστεί για κάποιον που δε του χρωστάει τίποτα.

Έτσι κι αλλιώς αυτό το ασόβαρο κράτος πάει για διάλυση, μικρή σημασία έχει ποιό ζώον κρατάει τη κουτάλα για να δίνει στον εαυτό του, στους κολλητούς, και τους υποτακτικούς. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Η Τουρκία δε χρειάζεται να ρίξει τουφεκιά, αυτό το γελοίο ελλεϊνό κρατίδιο-απομίμηση θα καταρρεύσει μόνο του μόλις τραβηχτούν τα φράγκα της ΕΕ που το συντηρούν.

Με λίγα λόγια οι ομογενείς δεν πείστηκαν από την κυβέρνηση ότι πρέπει να ενδιαφερθούν και το κυριότερο δεν πείστηκαν ότι το να ενδιαφερθούν για τα πολιτικά πράγματα στην μητέρα-πατρίδα θα προσφέρει κάτι θετικό στην δική τους ζωή.

loading...