Εκτός από το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου η Ρωσία

Με την απουσία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 3-5 Μαρτίου του 2017.

Στις 9 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου με την Γέλενα Ισινμπάγεβα να είναι και η μοναδική υποψήφια μέχρι στιγμής για την θέση του προέδρου. Μετά τις εκλογές, πρώτος στόχος όπως είχε δηλώσει και η ίδια η επικοντρίστρια θα είναι η επιστροφή της Ρωσίας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Παρ’ όλα αυτά όμως, οι Ρώσοι αθλητές του Στίβου δεν θα δώσουν το «παρών» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, και όπως φαίνεται θα μείνουν εκτός και από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια του 2017. Η μοναδική αθλήτρια που έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί είναι η Ντάρια Κλίσινα στο μήκος, η οποία ήταν και η μόνη που εκπροσώπησε την Ρωσία στον στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μάλιστα, ο Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Κλασικού αθλητισμού (IAAF) μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα δηλώνοντας: «Δεν αποτελεί τη φιλοδοξία κανενός από εμάς να αφήνει μια χώρα εκτός διοργανώσεων. Είναι όμως κάτι που έπρεπε να γίνει όταν επιβάλλεται να αλλάξει το τοπίο και ο αθλητισμός να είναι καθαρός και ακέραιος. Δεν έχουμε ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της Ρωσίας, όταν ορίσαμε την ανεξάρτητη επιτροπή για το θέμα. Σύμφωνα με την έκθεση της οποίας, έχει γίνει κάποια πρόοδος ωστόσο όμως δεν είναι ικανοποιητική και δεν πλησιάζει τα κριτήρια που έχουμε θέσει» τόνισε ο Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε και την ελπίδα του πως οι Ρώσοι θα προλάβουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο του 2017. «Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα έχουν αλλάξει τα πράγματα στη Ρωσία».

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως οι αποφάσεις σχετικά με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και όχι από την IAAF.

Πηγη sportfm
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]