Ν. Aναστασιάδης: Ιδιαίτερα σημαντικό να αρχίσει συζήτηση για το εδαφικό

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης , δήλωσε ότι λόγω του ειδικού καθεστώτος της, η πόλη της Αμμοχώστου αποτελούσε πάντοτε
προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι τίθεται το θέμα της επιστροφής της από την πρώτη ημέρα της λύσης και «σε αυτό υπάρχει συναντίληψη όλων».
Την εκτίμηση ότι θα αρχίσει η συζήτηση του εδαφικού στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Kυπριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παρά τις χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί ότι οι Ελληνοκύπριοι στην πλειονότητά τους δεν επιθυμούν λύση διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
«Εάν φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ιστορία των διαπραγματεύσεων, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά καλείται να καταθέσει τις θέσεις της επί χάρτου», δήλωσε.
Επίσης επισήμανε ότι, λόγω του ειδικού καθεστώτος της, η πόλη της Αμμοχώστου αποτελούσε πάντοτε προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι τίθεται το θέμα της επιστροφής της από την πρώτη ημέρα της λύσης και «σε αυτό υπάρχει συναντίληψη όλων».
Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι από την πρώτη ημέρα της λύσης πρέπει να υπάρξει αποχώρηση σημαντικού αριθμού κατοχικών στρατευμάτων.
Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι στο πλαίσιο των συνομιλιών εξασφαλίστηκαν για όλους ανεξαίρετα τους Κύπριους πολίτες τα δικαιώματα της ελεύθερης διακίνησης, απόκτησης περιουσίας, εγκατάστασης, άσκησης επαγγέλματος, άσκησης οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη διασφαλίζεται επιπρόσθετα «ο πλήρης σεβασμός του δικαιώματος του ατόμου στην ιδιοκτησία και ότι ο δημογραφικός χαρακτήρας του νησιού κατά την πρώτη ημέρα της λύσης θα αντικατοπτρίζει, με μικρή απόκλιση, την παραδοσιακή δημογραφική σύνθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως εγκαθιδρύθηκε το 1960».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Πώς εξηγείται Τουρκικός στρατός να κατέχει τμήμα Ευρωπαϊκής Χώρας ; Δεν έχω ακούσει αυτή την απλή ερώτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πώς εξηγείται Τουρκικός στρατός να κατέχει τμήμα Ευρωπαϊκής Χώρας ; Δεν έχω ακούσει αυτή την απλή ερώτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 42 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΖΗΤΑΝΕ...
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]