Περήφανο ΟΧΙ και από τα σχολεία της ΚΩ – Οι Έλληνες αντιδρούν ΜΑΖΙΚΑ ΠΛΕΟΝ!!!

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο 1ο Γυμνάσιο Κω του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, κ. Β. Καραγιάννη με τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων , ύστερα από προ διημέρου πρόσκληση του ιδίου με θέματα:
«1.Εξελίξεις , θεσμικές παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 2. Συντονισμός δομών εκπαίδευσης των προσφύγων.»

Έντονα συζητήθηκε το δεύτερο θέμα.

Τα ΔΣ. των συλλόγων στις  προτάσεις του Υπουργείου τις οποίες παρουσίασε ο κ. Καραγιάννης, να παρέχεται εκπαίδευση είτε στο hot spot , είτε στα σχολεία τις  μεσημεριανές – απογευματινές ώρες ,είχαν ενιαία και σταθερή στάση υπογραμμίζοντας τα εξής:

Καταρχήν σύσσωμοι οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ στο δικαίωμα των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση, όμως:
Η Κως είχε θεσπιστεί ως χώρος προσωρινής μόνο παραμονής και καταγραφής και αυτές ήταν οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.
Αντί αυτού βλέπουμε ότι μεταφέρονται άτομα από άλλες περιοχές, με υπερκάλυψη και επέκταση του hot- spot και πολύμηνη διαμονή. Μάλιστα τελευταία,  η Ευρώπη επιβάλει τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Η Κως επιπλέον έχει ιδιαιτερότητες που άλλα νησιά δεν έχουν :
-χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη στο μείζον και καίριο θέμα της εθνικής ασφαλείας ,

-Αποτελεί τον 3ο τουριστικό προορισμό της χώρας με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ.

-Έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό λόγω προσφυγικού- μεταναστευτικού με συνέπεια πολλές οικογένειες να έχουν φέτος τον χειμώνα πρόβλημα επιβίωσης. (Υπάρχει δε φόβος και για την επόμενη χρονιά).

-Τα σχολεία της και γενικότερα ο πληθυσμός έχει πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών με ποσοστά αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία που αγγίζει το 60%.

-Αυτή την στιγμή σε σχέση με τα παραπάνω και με τον πληθυσμό της, η Κως και άλλα νησιά έχουνεπιβαρυνθεί υπέρμετρα, άδικα, εθνικά επικίνδυνα και αντισυνταγματικά.

Τονίστηκε επίσης ότι : η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες .

 Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί , ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους , για ιατρικούς λόγους. Έχουν εμφανιστεί διάφορα μεταδιδόμενα νοσήματα.
Η Κως μάλιστα έχει έλλειψη υποδομών και ιδίως υποφέρει από ανεπάρκεια δομών υγείας, π.χ πάνω από 5 χρόνια δεν υπάρχει παιδίατρος στο Δημόσιο.

Τα σχολεία μας έχουν ήδη πάρα πολλά προβλήματα και ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλλον είναι υποκριτικό για την ελληνική πολιτεία, αυτό το ενδιαφέρον, όταν αμελεί για τους μαθητές που τώρα φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και μάλιστα όσον αφορά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή με ειδικές ανάγκες  να μην δίνει την πρέπουσα σημασία και να αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν τεράστια χρηματικά ποσά ή αυτά να μένουν εκτός εκπαίδευσης.

Επίσης οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, η ανακολουθία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και της Ευρώπης που θέτει τους κανόνες, δημιουργεί πλήρη δυσπιστία, ένταση και πολύ μεγάλο σκεπτικισμό για την δημιουργία συνθηκών μόνιμης εγκατάστασης στην Κω(που επιτείνεται με την ανακοίνωση του Υπουργείου  ότι θα εξασφαλιστεί η παροχή βεβαιώσεων σπουδών και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων σε όσα παιδιά μεταναστών περατώνουν επιτυχώς την φοίτησή τους, καθώς και ότι για κάθε τμήμα των σχολείων έχει προβλεφθεί και αριθμός τέτοιων μαθητών).

Εξαιτίας αυτών των λόγων, ζητήθηκε από τους γονείς, εφόσον εδώ η διαμονή είναι και σκόπιμο είναι να παραμείνει προσωρινή:
α. όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα,
β. για κάλυψη προσωρινών αναγκών στηρίζουμε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών αλλά μέσα στο Hotspot γιατί δεν έχουμε υποδομές με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας.

Οι γονείς για τους παραπάνω λόγους, διαφωνούν με την παραχώρηση σχολικών ή άλλων δημοσίων κτιρίων.
Σε περίπτωση που αγνοηθούν, οι γονείς δήλωσαν ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

katohika.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Ποια είναι τα αγαθά του πολυπολιτισμού;
  Δεν πρέπει να τα γνωρίζουμε;
  Μπορεί να τα απαριθμήσει κανείς;

  Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το βίντεο:
  https://www.youtube.com/watch?v=mb3rNkkCAJY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΛΑΟ. ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΡΙΨΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ. ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΙ Ο ΟΥΓΚΑΝΟΣ ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΛΑΟ.

  ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΝΕΟΧΑΖΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΑΠΛΥΤΕ (11.22) ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑ ΜΟΥΧΤΑΡ ΠΟΥ ΣΕ ΣΟΔΟΜΙΖΕΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΛΕΥΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΠΕΡΜΑΤΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΚΛΑΝΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ.
   ΠΗΡΕΣ ΣΒΑΡΝΑ ΛΕΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΥΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΤΙΝΑΓΑΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ ΣΟΥ ΜΟΥΧΤΑΡ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΠΟΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΥΣΜΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΡΑΨΑΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΣ 3ΑΑΑ (ΠΑΝΤΑ) ΚΑΝΕ 5-6 ΚΛΥΣΜΑΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΡΑΠΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ. ΟΥΥΣΤ ΚΟΠΡΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΚΡΕΑΤΟΒΕΡΓΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΠΡΑΝΟ

   Διαγραφή
  2. Ποιοι ήταν φίλοι των ναζί ;

   Οι σταλινιστές ήταν φίλοι και σύμμαχοι των ναζί με το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ του 1939.
   Ντοκουμέντα αδιάψευστα:

   https://www.youtube.com/watch?v=ZvijJCmNQ0I


   https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης

   .................................................
   Ποιοι, λοιπόν, ήταν φ ί λ ο ι των ν α ζ ί ;;;;;;;

   Διαγραφή
  3. Για τον κόκκινο φασισμό σου μίλησε κανείς;
   Ο Στάλιν εξόντωσε 20.000.000 πολιτικούς αντιπάλους του !!!

   topontiki.gr/article/138083/i-staliniki-periodos-apo-tis-metarrythmiseis-stis-ekkathariseis-kai-tis-dikes

   Οι σύντροφοι Χρουστσόφ και Τρότσκι επιβεβαιώνουν τα σταλινικά καμώματα
   marinisbooks.gr/title39.htm

   Διαγραφή
  4. Και κλάαααμα οι κασιδιάρες.

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]