ΣΕ ΝΕΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κανένας νόμος δεν μπορεί να παρακάμψει το ΕΣΡ

Εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο εγωϊσμών, όπως λένε πολιτικοί κύκλοι, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν θέλει να παραδεχθεί το λάθος της,
αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα και να ανοίξει «λάκκο» για να πέσει μέσα η Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, όπως λέει και ο σοφός λαός, όταν πας να ανοίξεις τον λάκκο άλλου, πέφτεις ο ίδιος μέσα. Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεάσει το πολιτικό χαστούκι που έφαγε με την απόφαση του ΣτΕ φέρνοντας τη Δευτέρα νέο νόμο – γέφυρα, όπως τον ονόμασαν, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο ενώ ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκροτήσει ΕΣΡ με την διάσκεψη των προέδρων. Ωστόσο, θεωρείται αδύνατο να συναινέσει η αντιπολίτευση και ειδικά η ΝΔ στη σύνθεση ΕΣΡ από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ ο νόμος Παππά.

Ετσι τώρα, την άρνηση της ΝΔ, θα την επικαλείται η κυβέρνηση επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζει τους διαπλεκόμενους καναλάρχες. Η νέα εξάλλου νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης, όπου θα ρυθμίζεται και πάλι έστω και προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, σύμφωνα με πολιτικούς και νομικούς κύκλους, θα είναι και αυτή υπό την κρίση της Δικαιοσύνης, αφού και πάλι θα παρακάμπτει και θα υπερβαίνει το ΕΣΡ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ότι δεν μπορεί να υπάρχει νόμος που ο υπουργός έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο τηλεοπτικό τοπίο.  Σύμφωνα με το Σύνταγμα, για οποιαδήποτε ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου μοναδικό αρμόδιο όργανο είναι το ΕΣΡ και σε αυτό δεν μπορεί να παρεμβαίνει και να νομοθετεί κανένας υπουργός. Όσους νόμους λοιπόν και αν φέρει ο κ. Παππάς,  οι ενδιαφερόμενοι θα προσφεύγουν στο ΣτΕ και θα ακυρώνονται αφού θα παρακάμπτεται το ΕΣΡ.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση φαίνεται να μην κατανοεί ή θέλει να παρακάμψει το ΕΣΡ και επιμένει να προβεί σε νέα νομοθετική ρύθμιση.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεροβασίλη:

«Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.
Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο.
Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο»

«Όσο κι αν κάποιοι ονειρεύονται εκλογές ή υποχωρήσεις, απέναντι σε διάφορα σκοτεινά συμφέροντα, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που ρωτά τη ΝΔ εάν συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«O ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θ το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε και συγκρούεται με την ανομία και την ασυδοσία που επί 27 χρόνια κυριαρχεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που δημιούργησε εύφορο έδαφος στη διαπλοκή αλλά και στην παραπληροφόρηση.

Συγκρούστηκε και συγκρούεται με οικονομικά ισχυρούς επιχειρηματίες, καταπατητές δημοσίων συχνοτήτων, οι οποίοι πίστευαν ότι θα βρίσκονται για πάντα στο απυρόβλητο. Έχουν καταλάβει πια ότι αυτό δεν ισχύει. Οι εποχές όπου κάποιοι βρίσκονταν υπεράνω του νόμου τέλειωσαν οριστικά.

Όσοι αυτή τη στιγμή επιχαίρουν για την απόφαση του ΣτΕ, προδίδουν τη θέση τους. Υπερασπίζονται την ανομία, την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν και εξέθρεψαν, εις βάρος της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Υπερασπίζονται τους λίγους, τους ευκατάστατους καναλάρχες, εις βάρος όσων επλήγησαν από την κρίση. Η αντιπολίτευση, με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που σήμερα αυτοπαρουσιάζεται ως υπέρμαχος της συνταγματικής τάξης, ενώ εδώ και μήνες παρεμποδίζει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Η διαπλοκή δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο.

Έχει έρθει η στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις, όχι στην κυβέρνηση αλλά στους πολίτες. Δέχεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού; Θα συναινέσει, επιτέλους, στη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα; Ή θα παρακωλύει τις όποιες διαδικασίες ρύθμισης, υπακούοντας στα συμφέροντα της διαπλοκής, την οποία εξέτρεφε επί χρόνια;

Όσο κι αν κάποιοι ονειρεύονται εκλογές ή υποχωρήσεις, απέναντι σε διάφορα σκοτεινά συμφέροντα, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ...

  ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ...

  ΟΜΩΣ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΜΑΖΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΡΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΟΡΟΦΟ ΣΤΟ ΥΠ-ΟΙΚ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΞΗ...

  ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ??
  ΑΠΛΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΔΕΗ,ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ..

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]